Πρωταθλητές στο ΑΠΘ οι Γεωπόνοι-Επικράτησαν με 83-67 των Ηλεκτρολόγων-Φωτορεπορτάζ


Διεξήχθη σήμερα στο Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο ο τελικός του Πρωταθλήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.







Αυτός ήταν ο τέταρτος αγώνας για το Final Four του 2013, το οποίο και φέτος διοργανώθηκε από το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο του Α.Π.Θ. με μεγάλη επιτυχία.

Στον αγώνα πήρανε μέρος η ομάδα της Γεωπονικής Σχολής και αυτή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μ.Υ. με νικήτρια την πρώτη (83-67). Οι δύο αυτές ομάδες ήτανε από τις καλύτερες του φετινού Πρωταθλήματος, στο οποίο συμμετείχαν συνολικά 24 τμήματα και σχολές του Πανεπιστημίου. Μάλιστα έχουν και σημαντική παρουσία στις τελικές φάσεις των τελευταίων ετών καθώς η Γεωπονική έφτασε και πέρσι στον τελικό, ενώ οι Ηλεκτρολόγοι συμμετείχαν σε Final Four για τρίτη διαδοχική χρονιά.

Στο αγωνιστικό μέρος, οι ομάδες όπως ήταν αναμενόμενο ξεκίνησαν πολύ δυνατά τον αγώνα δίνοντας έμφαση στην άμυνά τους.  Καμία ομάδα δεν πήρε μεγάλο προβάδισμα στο σκορ και η πρώτη περίοδος έληξε με  17-15 υπέρ των Γεωπόνων, με τον Γιώργο Ντάλλη να έχει σημειώσει ως αυτό το σημείο 9 πόντους. Στη δεύτερη περίοδο όμως η Γεωπονική εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημά της απέναντι στους Ηλεκτρολόγους που ήταν οι περισσότεροι ψηλοί παίκτες και σε συνδυασμό την ακόμα καλύτερη άμυνά τους άρχισαν να ελέγχουν τον αγώνα και να δημιουργήσουν μία διαφορά ασφαλείας με το ημίχρονο να κλείνει με σκορ 39-27.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου οι δύο ομάδες παρουσίασαν την εικόνα του πρώτου δεκαλέπτου, δηλαδή δυνατό παιχνίδι και χαμηλό σκορ, ενώ η διαφορά παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο καθώς το επιμέρους σκορ της περιόδου ήτανε 17-17.  Έτσι στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Ηλεκτρολόγοι άρχισαν να πιέζουν περισσότερο για να μπορέσουν να επανέλθουν στο σκορ, κάτι το οποίο κατάφεραν εν μέρει μειώνοντας τη διαφορά στους 8 (68-60) 2΄:50΄΄ πριν το τέλος, όμως εκεί ένα καθοριστικό τρίποντο του Θόδωρου Αλεξανδρίδη έδωσε πάλι στη Γεωπονική τη διαφορά που χρειαζότανε για να μην κινδυνεύσει στο υπόλοιπο του αγώνα. Από εκεί και πέρα οι Ηλεκτρολόγοι προσπάθησαν με φάουλ να σταματούνε το χρόνο, όμως η ευστοχία της Γεωπονικής στις βολές επέτρεψε στην ομάδα να δημιουργήσει μία διαφορά που έφτασε τους 16 πόντους με τελικό αποτέλεσμα το 83-67.

Έτσι η Γεωπονική κατάφερε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Πρωταθλήματος απέναντι στην μοναδική αήττητη ομάδα έως σήμερα στο Πρωτάθλημα, αυτή των Ηλεκτρολόγων. Αξίζει να σημειωθεί ότι και πέρσι η Γεωπονική αγωνίστηκε στον τελικό με την μοναδική αήττητη ομάδα που ήταν το ΤΕΦΑΑ, το οποίο και κατέκτησε τελικά το Πρωτάθλημα.

Επιβραβεύτηκε έτσι μία προσπάθεια που γίνεται από τη συγκεκριμένη ομάδα η οποία όχι μόνο κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετούς καλούς αθλητές (κάποιοι αγωνίζονται στη Β' και Γ' Εθνική Κατηγορία), αλλά ήταν αρκετά οργανωμένη τα τελευταία χρόνια και είχε μία σταθερότητα στην αγωνιστική της παρουσία. Το "μυστικό" της επιτυχίας φέτος για τους Πρωταθλητές, πέρα από τις ικανότητες των παικτών μεμονωμένα, ήταν ότι πλέον οι παίκτες έχουν παίξει αρκετούς αγώνες μαζί και έτσι έχουν αρχίσει να αποδίδουν πολύ καλύτερα σαν σύνολο.

Την ίδια προσοχή έχει δείξει και η ομάδα των Ηλεκτρολόγων, όχι μόνο φέτος αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, γι' αυτό άλλωστε αυτή τη χρονιά είχε την καλύτερη πορεία των τελευταίων πρωταθλημάτων, φτάνοντας στον τελικό της διοργάνωσης χωρίς να έχει καταφέρει κανένας να τους κερδίσει!











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια