Σταμολάμπρου: «Τεράστια τιμή η κλήση στην εθνική γυναικών»


Στα 18 της, η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου κλήθηκε στην Εθνική γυναικών, γεγονός που αποτελεί άλλη μία διάκριση για το γυναικείο τμήμα μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Η νεαρή πλέι μέικερ μίλησε στο PAOK24 για την κλήση της, αλλά και για το ταξίδι στην Αμερική που θα κάνει το καλοκαίρι και τον αποχωρισμό με τον ΠΑΟΚ...

Αν και μέλος της Εθνικής Νεανίδων και έχοντας μπροστά της την Εθνική Νέων Γυναικών, η Σταμολάμπρου έκανε το άλμα και από την Κυριακή θα αποτελεί μέλος της μεγάλης Εθνικής ενόψει των προκριματικών για το Ευρωμπάσκετ του 2015.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα, αποτελεί μία τεράστια τιμή για εμένα. Ευχαριστώ όλους τους προπονητές που είχα στον ΠΑΟΚ και ιδιαίτερα τον Ευριπίδη Μελετιάδη και τον Νίκο Παπαδόπουλο που με βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια», είπε αρχικά η Σταμολάμπρου.

Τον Αύγουστο η νεαρή αθλήτρια θα μετακομίσει στο Πίτσμπουργκ, καθώς ξεκινά η φοίτησή της στο Κολέγιο Ρόμπερτ Μόρις. «Είχα προτάσεις και άλλα κολέγια, όμως ήρθαν οι προπονητές του Ρόμπερ Μόρις και με έπεισαν. Παράλληλα, εκεί υπάρχουν ήδη ελληνίδες αθλήτριες, όπως η Σπανού που είμαστε μαζί στην Εθνική. Ελπίζω να τα καταφέρω στις ΗΠΑ και να γίνω καλύτερη. Για να έρθει αυτή η υποτροφία πραγματικά δούλεψα σκληρά και αυτό είναι το μυστικό».

Κάνοντας τον απολογισμό της τελευταίας της χρονιάς με τον ΠΑΟΚ η Σταμολάμπρου είπε ότι «ήταν σπουδαία σεζόν, με την κατάκτηση της τέταρτης θέσης και τη συμμετοχή στον τελικό του Κυπέλλου. Τον τελικό τον έχω δει έξι φορές και ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω πώς χάσαμε».

Ωστόσο, η πιο άμεση προτεραιότητα για τη Σταμολάμπρου είναι μία ακόμη διάκριση για τον ΠΑΟΚ. Αύριο (20.00) η ομάδα των νεανίδων του Δικέφαλου αντιμετωπίζει στο κλειστό της Καλαμαριάς τον Παναθλητικό στον ημιτελικό του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ και ο στόχος είναι η κατάκτηση της κούπας και στη συνέχεια η διάκριση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια