Μαγαλιού: «Δεν θέλω να χάνω με τίποτα»


Ονειρεμένη ήταν η φετινή πορεία του Πρωτέα Βούλας, καθώς κατέκτησε τόσο την άνοδο στην Α1 Γυναικών όσο και το Κύπελλο Ελλάδας.






Η Τούλα Μαγαλιού, εκ των βασικών παικτριών της φετινής απόλυτα επιτυχημένης χρονιάς για το συγκρότημα της Βούλας, μίλησε στο διαδικτυακό ραδιόφωνο mundosports.eu για τους δύο τίτλους, την προσωπική απόδοσή της, αλλά και την Εθνική Γυναικών, στην οποία όμως ουδέποτε κλήθηκε. Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Ποιοι ήταν οι στόχοι που είχαν τεθεί από την αρχή της χρονιάς;

«Ο στόχος μας για φέτος ήταν το πρωτάθλημα, η ομάδα πέρασε αρκετές δυσκολίες αυτή τη χρόνια, για αυτό το μόνο που θέλαμε ήταν να πάρουμε το εισιτήριο για την Α1. Από εκεί και πέρα, ό,τι ερχόταν θα ήταν φυσικά καλοδεχούμενο».

-Όσον αφορά στο Κύπελλο Ελλάδας;

«Το είχαμε στο μυαλό μας. Θέλαμε να κάνουμε κυρίως καλή πορεία. Ξεκινήσαμε καλά, όμως τα διάφορα προβλήματα που προέκυψαν καθώς και το ότι η ομάδα χτίστηκε από την αρχή ήταν κάτι που μας δυσκόλεψε. Παιχνίδι με το παιχνίδι, όμως, πηγαίναμε όλο και καλύτερα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έρθουν και οι νίκες σε παιχνίδια με ομάδες της Α1 ή, για να το θέσω ακόμα καλύτερα, να μην έχουμε καμιά ήττα φέτος από ομάδα της Α1 (γενικά ο Πρωτέας είχε σερί 25-0). Όλο αυτό, όμως, έχει να κάνει κυρίως με τη δουλειά που κάναμε όλη τη χρονιά αυτή».

-Μετά την νίκη επί του Παναθηναϊκού και πριν από τον τελικό με τον ΠΑΟΚ ποιες ήταν οι σκέψεις που έκανες;

«Νομίζω ότι κανένας αθλητής ή αθλήτρια δεν θέλει να χάνει. Έτσι ούτε κι εγώ ήθελα να χάσω αυτό το τρόπαιο. Αυτό που σκέφτηκα ήταν δεν το χάνω με τίποτα, όχι αύριο τουλάχιστον».

-Πώς είδες την πορεία σας στο Final Four του Κυπέλλου Ελλάδας;

«Παίξαμε με σεβασμό στο φαβορί, αλλά και προς όλες τις ομάδες. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, το ίδιο απαιτούσαμε κι εμείς. Τον σεβασμό τον κερδίζεις, δεν τον απαιτείς. Παρ’ όλα αυτά, από τη στιγμή που αποκλείεις τον Παναθηναϊκό το μόνο που σκέφτεσαι είναι να κερδίσεις και το τρόπαιο. Στον τελικό τα θέλεις όλα».

-Εκτός από το Κύπελλο Ελλάδας κατάφερες να ξεχωρίσεις και σε προσωπικό επίπεδο…

«Μπορεί οι διοργανωτές να ανέδειξαν έμενα ΜVP, όμως για εμένα MVP δεν είμαι μόνο εγώ, αλλά όλη η ομάδα. Για να κατακτήσω αυτό τον τίτλο είχα βοήθεια από όλες τις συμπαίκτριές μου, άρα ανήκει και σε αυτές».

-Πλέον, το πρωτάθλημα της Α2 ολοκληρώθηκε, με τον Πρωτέα να έχει πάρει την πολυπόθητη άνοδο. Τι σκέφτεστε για τη νέα σεζόν;

«Τώρα το πρωτάθλημα τελείωσε, εμείς συνεχίζουμε τις προπονήσεις μας και όσον αφορά στην Α1 και τη νέα χρονιά σίγουρα αποτελεί πρόκληση, η οποία χρειάζεται πολύ περισσότερη προσπάθεια από ό,τι φέτος. Είναι αυτό που λέμε, είναι εύκολο να ανέβεις αλλά δύσκολο να κρατηθείς».

-Έχεις πετύχει πολλά στην καριέρα σου, όμως ποτέ δεν έφθασες να φορέσεις τη φανέλα της Εθνικής Γυναικών. Σου έχει μείνει απωθημένο;

«Μπα, δεν θα το έλεγα. Έμαθα να δουλεύω σωστά και δεν φοβήθηκα σε όποια πρόκληση μου προέκυψε. Δεν είναι απωθημένο μου να παίξω στην Εθνική. Άλλωστε, δεν είναι κάτι που το κρίνω εγώ αλλά οι προπονητές της ομάδας. Σίγουρα, κάτι παραπάνω θα ξέρουν. Φυσικά και θα ήταν πολύ ωραίο να αγωνιστώ με τα γαλανόλευκα, αλλά αφού δεν ήρθε δεν πειράζει».

-Με τον κόουτς Δικαιουλάκο είχες συνεργαστεί στον Αθηναϊκό. Πώς κρίνεις την επιλογή της ομοσπονδίας να του αναθέσει την Εθνική Γυναικών;

«Πιστεύω ότι δεν θα υπήρχε καλύτερη επιλογή από τον κόουτς Δικαιουλάκο για την Εθνική. Τον σέβομαι και τον εκτιμώ. Είναι γνώστης πολλών πραγμάτων, ειδικά όσον αφορά στο μπάσκετ. Μάλιστα το έχει δείξει και με τα όσα έχει καταφέρει».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια