Καφαντάρη-Ασημόπουλος: «Τέρμα οι πανηγυρισμοί για το Νέο Ρύσιο, πάμε σκαλί-σκαλί»


Ιδιαίτερα χαρούμενοι για την άνοδο της Αναγέννησης Νέου Ρυσίου στην Α1 μπάσκετ γυναικών αλλά και προσγειωμένοι ενόψει της συνέχειας, δήλωσαν στο Inside Κ.Α.Ρ. Web Radio και στους Θωμά Βασιλάκη και Αλέξανδρο Πιπεριά, ο πρόεδρος του συλλόγου, Δημήτρης Ασημόπουλος και η προπονήτρια, Ελένη Καφαντάρη.




Αμφότεροι αναφέρθηκαν στους στόχους της ομάδας και στα μυστικά της φετινής επιτυχίας, ενώ ο κ. Ασημόπουλος απηύθυνε κάλεσμα στην πολιτική ηγεσία να συμβάλλει προκειμένου να διευκολύνει το έργο των ομάδων. Τα σημαντικότερα αποσπάσματα της συνέντευξης:

Δημήτρης Ασημόπουλος

«Είμαστε στην Α1 και αυτό είναι ένα όνειρο. Με την κρίση που μαστίζει την χώρα, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός είναι ό,τι μας απέμεινε για να κρατήσουμε την ταυτότητά μας ως Έλληνες.

Είναι πρωτόγνωρη εμπειρία για εμάς η Α1. Το καλό είναι πως έχουμε δικά μας παιδιά και από πίσω υπάρχουν υποδομές. Σίγουρα θα χρειαστούμε κάποιες προσθήκες. Αλλά μέλημά μας είναι να προωθούνται τα δικά μας παιδιά. Όσο μπορούμε, δηλαδή, θα έχουμε δικές μας αθλήτριες.

Είμαστε ερασιτεχνικό σωματείο και το κύριο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουμε πιστεύω ότι θα είναι το οικονομικό. Στόχος μας ωστόσο είναι να κρατηθούμε στα μεγάλα σαλόνια. Πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι. Οι χαρές είναι ωραίες, πανηγυρίσαμε αλλά πλέον θέλει να ανεβαίνουμε σκαλί-σκαλί. Να μην κάνουμε πράγματα που θα τα βρούμε μπροστά μας.

Τέλος, θέλω να κάνω μία παράκληση στην πολιτική ηγεσία και στον κύριο Γολέμη της ΕΟΚ. Πιστεύω πως πρέπει να γίνει καλύτερη κατανομή των χορηγιών. Οι ομάδες της περιφέρειας θα κάνουν πολλές μετακινήσεις συγκριτικά με τα σωματεία στο λεκανοπέδιο της Αττικής, δεν είναι σωστό οι κατανομές των χρημάτων να είναι ισόποσες. Πρέπει να συμβάλλει γενικότερα η πολιτεία και να προβάλει την Α1 γυναικών μπάσκετ. Άλλωστε αγωνιζόμαστε για το καλό του αθλήματος, δεν υπάρχουν σκοπιμότητες».

Ελένη Καφαντάρη

«Φέτος κάναμε πολύ καλή δουλειά και με τον πρόεδρο και με τα κορίτσια που θυσίασαν πράγματα από την προσωπική τους ζωή. Υπήρχε υπέροχο κλίμα, ήταν όλες μία παρέα και βοήθησε πολύ αυτό. Η ομάδα μας είχε την θέληση, το πάθος και την ψυχή. Είχαμε τα ψυχικά αποθέματα. Είχαμε βέβαια δυσκολίες και οικονομικές, υπήρξαν και κάποιοι τραυματισμοί, αλλά όλοι έβαλαν ένα λιθαράκι κι ανεβήκαμε στην Α1.

Είχαμε δύο στραβοπατήματα στην δεύτερη φάση. Αν δεν υπήρχαν αυτά δεν θα συζητούσαμε για το τελευταίο παιχνίδι με τον Παναθλητικό, στον οποίον εύχομαι καλή επιτυχία.

Σε ό,τι αφορά τους στόχους στην Α1, εύχομαι να πρωταγωνιστήσουμε και εκεί. Το μόνο που θέλουμε είναι μία αξιόλογη πορεία. Ο πρόεδρος μου έκανα όλα τα χατίρια στην Α2, πιστεύω ότι θα μου τα κάνει και στην Α1».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό που ακολουθεί:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια