Καπογιάννη: «Θα κάνουμε υπερπροσπάθεια»


Οι νεοφώτιστες σε μία κατηγορία ομάδες συνήθως παλεύουν για την παραμονή, όμως όχι στην περίπτωση του Ελληνικού. Η ομάδα των Νοτίων προαστίων στην παρθενική της σεζόν στην Α1 γυναικών βρίσκεται στους τελικούς και διεκδικεί κόντρα στον Παναθηναϊκό το πρωτάθλημα.







Η τεχνικός της ομάδας, Ελένη Καπογιάννη, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τους ημιτελικούς με τον Αθηναϊκό αλλά και για το αυριανό παιχνίδι που είναι «χωρίς αύριο». Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την πρόκριση στους τελικούς της Α1 γυναικών επί του πρωταθλητή Αθηναϊκού

«Μία νεοφώτιστη ομάδα μπορεί να χάσει από απειρία κάποια ματς. Εμείς κάναμε μία κοιλιά στον 2ο γύρο, το οποίο οφειλόταν κυρίως στον ψυχολογικό τομέα κι όχι σε θέμα εκγύμνασης. Το κατόρθωμα του Ελληνικού είναι ότι ξεπέρασε αυτή την καμπή, καθώς καθεμία παίκτρια ξεχωριστά ανέβασε την ψυχολογία της και πήγε να παλέψει τα παιχνίδια με τον Αθηναϊκό χωρίς να την αγχώνει το αποτέλεσμα. Όταν αυτή η ομάδα παλεύει χωρίς να την ενδιαφέρει το αποτέλεσμα τότε κερδίζει.

Στη σειρά ο Αθηναϊκός είχε το αβαντάζ ότι είναι μία πιο στρωμένη ομάδα που έχει τον αέρα του νικητή. Αντίθετα εμείς τώρα το χτίζουμε. Μας έκανε καλό η βαριά ήττα στην αρχή με 23 πόντους γιατί ενόχλησε τον εγωισμό των παικτριών. Μετά από αυτήν ήττα μπήκα στα αποδυτήρια και είπα στα κορίτσια ότι μπορούμε να κερδίσουμε τα δύο επόμενα ματς αρκεί να κάνουμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα τα οποία και έγιναν. Είναι μία μεγάλη επιτυχία για την ομάδα και μία κατάκτηση των παικτριών τα όσα κατάφεραν».

Για το αυριανό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό

«Όπως κάνουμε πάντα έτσι και τώρα πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Αρχικά έχουμε έναν αγώνα χωρίς αύριο το Σάββατο. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε την υπερπροσπάθεια μας, όμως είναι ένα παιχνίδι όπου μπορεί να κερδίσεις ή να χάσεις. Εγώ θα είμαι ευχαριστημένη αν μπουν με το ίδιο πάθος και σκεπτικό όπως με τον Αθηναϊκό. Αν έρθει η νίκη καλώς αν όχι θα κοιτάξουμε του χρόνου να είμαστε καλύτεροι. Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι στο οποίο κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει. Από τις νίκες και τις ήττες παίρνουμε μαθήματα, τα οποία καλό είναι να εκμεταλλευόμαστε.

Στην ομιλία μου προς τις παίκτριες θα χρησιμοποιήσω ως παράδειγμα για το τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον Παναθηναϊκό, τον Πρωτέα. Η ομάδα της Βούλας έκανε μία υπέρβαση κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδας και τις αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για αυτό. Παράλληλα θα ήθελα να στείλω τα συγχαρητήρια μου και στον κόουτς Δικαιουλάκο για την πρόσληψη στην Εθνική γυναικών. Εύχομαι σε όλα τα κορίτσια που θα βρίσκονται στο ρόστερ και στο προπονητικό τιμ καλό τουρνουά και να πάρουν την πρόκριση, την οποία έχουμε ανάγκη ως ελληνικό μπάσκετ».

Για την εξαιρετική πορεία της ομάδας της παρότι ήταν νεοφώτιστη

«Δεν είναι τόσο σημαντικό αν ήμασταν νεοφώτιστη ομάδα ή όχι. Το σημαντικό ήταν ότι ήμασταν καινούρια ομάδα, η οποία χρειαζόταν χημεία και αυτοματισμούς. Το ζητούμενο για εμένα ήταν να γίνουμε όσο πιο γρήγορα ομάδα. Ο χρόνος σε περιπτώσεις που δουλεύεις σκληρά λειτουργεί υπέρ σου κι έτσι έγινε με εμάς. Πάντα στο μυαλό μου θέλω το καλύτερο ανεξάρτητα αν η ομάδα φέρει την ταμπέλα της νεοφώτιστης ή όχι. Μέχρι τώρα αυτό είναι το καλύτερο δυνατό που μπορούσε να γίνει και θα δείξει η συνέχεια αν μπορέσουμε κάτι παραπάνω».  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια