Μελετιάδης: «Ηταν πολλά τα 22 χρόνια χωρίς τίτλο για τους παίδες του ΠΑΟΚ»


Ο προπονητής του παιδικού τμήματος μπάσκετ του ΠΑΟΚ, Ευριπίδης Μελετιάδης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του PAOK24 στο «Libero 107,4» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης.





Για το παιδικό τμήμα που ανέλαβε, μεταξύ άλλων τμημάτων: «Μίλησα με τον κύριο Σταυρόπουλο το καλοκαίρι και μου είπε ότι έχουμε καλό υλικό, ότι με πιστεύει πολύ και έχουμε 22 χρόνια να πάρουμε πρωτάθλημα στη Θεσσαλονίκη. Βέβαια στόχος δεν είναι αυτός, υπήρχε πίεση και κούραση αλλά τέλος καλό, όλα καλά».

Για το λόγο που είχε τόσο καιρό ο ΠΑΟΚ να πάρει πρωτάθλημα: «Από τη δεκαετία του ‘90 και μετά υπήρχε Μαντουλίδης και Αρης. Αυτό είναι το παράδοξο. Ο ΠΑΟΚ πάντα έπρεπε να κοιτάει παιδιά από τα σπλάχνα του. Δε μπορώ να καταλάβω πως τόσο καιρό δεν υπήρχαν παιδιά, αλλά προφανώς οι υπεύθυνοι δεν έδιναν βάση σε αυτό το κομμάτι. Από εκεί πρέπει να ξεκινάει ένα μεγάλο σωματείο».

Για το χρονικό διάστημα που έχει να βγάλει παίκτη από τις ακαδημίες του ο ΠΑΟΚ: «Φέτος συμμετέχουν στην πρώτη ομάδα Λιάπης, Αμπαράς, Βαρυτιμιάδης,παλιότερα υπήρχαν οι Βασιλόπουλος, Βασιλειάδης και Μαυροκεφαλίδης, αλλά ήρθαν και αυτοί με μεταγραφές στο εφηβικό. Στο μπάσκετ είναι πιο εύκολο από το ποδόσφαιρο. Με 2-3 δικούς με έναν-δύο καλούς ξένους, μπορείς να κάνεις πολύ καλή ομάδα».

Για τη νίκη στον τελικό με τον Αρη: «Ο Αρης νικούσε μέχρι την τρίτη περίοδο. Τα είδαμε όλα… Πήγαμε και ήρθαμε. Στο πρώτο 10λεπτο βάλαμε μόνο πέντε πόντους. Ενώ η άμυνα ήταν πολύ καλή μας έλειπε το κάτι στην επίθεση. Με 2-3 μεγάλα σουτ και κάποιους αιφνιδιασμούς το γυρίσαμε. Εχουμε δρόμο ως το πανελλήνιο που είναι στις 20 με 24 Ιουνίου».

Για το χαμένο τελικό Κυπέλλου με τις γυναίκες: «Το λέω σε δικούς μου και τους λέω για την πάσα του Φασούλα στη Ναντ, το τρίποντο του Γιαννάκη… Το πιάσαμε το Κύπελλο, το αγκαλιάσαμε, αλλά δεν το πήραμε στο σπίτι μας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια