Βουγιούκας: «Θέλω να ξαναπαίξω στην Εθνική»


Την επιθυμία του να αγωνιστεί ξανά με την φανέλα της Εθνικής ομάδας εξέφρασε ο Ιαν Βουγιούκας, ο οποίος αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και δήλωσε βέβαιος πως η Ελληνική Εθνική ομάδα θα δώσει το «παρών» στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Ελληνας σέντερ, σε συνέντευξή του στο FIBA.com, δήλωσε:







Για την προσαρμογή του στην Ρωσία:

«Δεν είναι εύκολο να ζεις μακριά από την οικογένειά σου και τους φίλους σου αλλά η ποιότητα ζωής είναι πολύ καλή. Μετά από πέντε χρόνια σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός και με προπονητή τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όλα είναι πολύ διαφορετικά. Ηταν μια πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά».

Για την συνεργασία του με τον Ομπράντοβιτς:

«Με βοήθησε να γίνω ένας παίκτης επιπέδου Ευρωλίγκας και δεν μπορώ να ζητήσω κάτι παραπάνω. Με έμαθε να εκμεταλλεύομαι προς το καλύτερο διάφορες καταστάσεις μέσα στο παρκέ και τον ευχαριστώ πολύ για όσα με έμαθε. Για μένα είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο και πιστεύω πως θα μπορούσε να τα καταφέρει και στο ΝΒΑ γιατί είναι γεννημένος νικητής».

Για το αν θα ήθελε να παίξει στο ΝΒΑ:

«Μακάρι να μπορούσα αλλά θεωρώ πως δεν είμαι αρκετά αθλητικός. Φέτος γίνομαι 28 ετών. Δεν είμαι πια τόσο νέος. Θέλω όμως να προσπαθήσω να γίνω ένας από τους καλύτερους σέντερ στην Ευρώπη».

Για το ποιούς Ελληνες διεθνείς θαυμάζει:

«Είναι δύσκολο να διαλέξω μόνο έναν. Ο Βασίλης Σπανούλης, ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Θοδωρής Παπαλουκάς είναι ίσως οι τρεις καλύτεροι γκαρντ και είναι σπουδαίο που έχω παίξει και με τους τρεις».

Για την συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα:

«Θέλω να παίξω με την Εθνική. Εχω μιλήσει με τον νέο μας προπονητή, τον Αντρέα Τρινκιέρι και θεωρώ πως είναι πολύ καλός και έξυπνος προπονητής. Η θητεία του στην Καντού άλλωστε το αποδεικνύει».

Για το Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας και το Παγκόσμιο Κύπελλο:

«Σίγουρα η Ελλάδα θα διακριθεί. Εχουμε πάρα πολύ ταλέντο στην Εθνική με σπουδαίους παίκτες που έχουν εμπειρία από ομάδες σε όλη την Ευρώπη αλλα και το ΝΒΑ, όπως ο Κώστας Κουφός. Πιστεύω με καλό προπονητικό επιτελείο και με πειθαρχία, θα τα πάμε πολύ καλά».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια