ΑΕΕ Τούμπας: «Τους Ξουρ-ισε»

Με αυτό τον τίτλο η ιστοσελίδα της ΑΕΕ Τούμπας, σχολιάζει το νικηφόρο αγώνα της ομάδας με τον Αχιλλέα Θερμαϊκού, αναφέροντας:





«Εντάξει.. Ομολογουμένως τραγικός ο τίτλος, θυμίζει κάτι από ποδοσφαιρικές φυλλάδες άλλων εποχών (όχι ότι τώρα έχει αλλάξει κάτι), αλλά με κάποιον τρόπο πρέπει να αποτιμήσουμε έναν τεράστιο φόρο τιμής στην μεγάλη εμφάνιση του Νίκου Ξουρίδα το βράδυ της Παρασκευής στην Περαία. Ο γοητευτικός (και ελεύθερος κατά φήμες) 20χρονος guard, γύρισε το ματς όταν είχαν σφίξει οι ποποί μας, και με εξαιρετική ωριμότητα στην οργάνωση του παιχνιδιού και δολοφονική αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια (14 π., 2 τρ.), έδωσε το έναυσμα για το τελικό 65-73!!

Το ξεκίνημα βέβαια του ματς (και όχι μόνο) ανήκει στον συγκλονιστικό Κώστα Κατσαρή, ο οποίος με φόρα από την αναμέτρηση της περασμένης εβδομάδας κόντρα στον Αετό, ξεκίνησε τον αγώνα στην Περαία με 3/3 τρίποντα (για να τον τελειώσει με 18 πόντους και 4 τρίποντα). Με το τρίτο μάλιστα δικό του τρίποντο η ομάδα ξεκόλλησε από το κυνήγι του Αχιλλέα και βρέθηκε να προηγείται μέχρι και με 8 πόντους στο 1ο δεκάλεπτο (σκορ περιόδου 13-19).

Ο επιθετικός οίστρος των πρώτων δέκα λεπτών χάθηκε στην 2η περίοδο, όπου η ΑΕΕΤ κατάφερε να πετύχει μετά βίας 7 πόντους, βάζοντας όλες κι όλες 3 φορές την μπάλα στο καλάθι. Στον αντίποδα οι γηπεδούχοι με πολυφωνία στην επίθεση όχι μόνο κάλυψαν γρήγορα τη διαφορά με σερί 7-0 (20-19), αλλά στο τέλος του ημιχρόνου κατάφεραν να ξεπεράσουν την όποια αντίδρασή μας και πήγαν στα αποδυτήρια με +5 (31-26).

Το σοκ της αφλογιστίας (και προφανώς κάποια γαλλικά στα αποδυτήρια) έβαλαν μπρος την ερυθρόλευκη μηχανή (σημειώστε ένα κλισέ ακόμα). Το τρίποντο του Φλώρου και 4 πόντοι από τον Γουβιά μας κράτησαν στον πόντο (38-37 και 41-39 με σλάλομ Κατσαρή λίγο μετά), για να πάρει λίγο αργότερα ο Ξου το όπλο του (ή τον δίσκο του... εξαρτάται για ποια εποχή του χρόνου μιλάμε). Από το 41-43 που έκανε ο Χαριστός, ο Νικόλας πήγε το σκορ στο 41-49 (τρίποντο, δίποντο και 1/2 βολές) για να προσθέσει άλλη μια βολή ο γέρο-Θάνος για το +9 μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Ο Αχιλλέας δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα, καθώς έβλεπε μέχρι εκείνη τη στιγμή ότι μπορούσε να πάρει μια υπερπολύτιμη νίκη. Κατάφερε και μείωσε στους 5 με το ξεκίνημα της 4ης περιόδου (47-52), για να απαντήσει και πάλι ο Ξου με τρίποντο (47-55). Ακόμη μια αντεπίθεση από την Περαία (52-55) και ανάσα για την ΑΕΕΤ αυτή τη φορά από τους ψηλούς (Γουβιά και Χαριστό) για το 53-59. Η τεχνική ποινή στους γηπεδούχους 2 σχεδόν λεπτά πριν το φινάλε μας έδωσε αέρα 10 πόντων (53-63) και την πεποίθηση πως καθαρίσαμε το ματς... Προφανώς όμως δεν υπολογίζαμε αφενός στην επιθυμία των γηπεδούχων για τη νίκη και αφετέρου στα δικά μας τραγικά λάθη. Ο Αχιλλέας μείωσε στους 3 κάνοντας το ματς ντέρμπι στο τελευταίο λεπτό, η 2η ωστόσο τεχνική ποινή που δέχθηκαν οι παίκτες του ματαίωσε την προσπάθειά τους για ανατροπή. Η ΑΕΕΤ ήταν ψύχραιμη στις βολές των τελευταίων δευτερολέπτων και κατάφερε να αποδράσει τελικά από την Περαία με ένα ροζ φύλλο που το είχε στο πρόγραμμα, παραλίγο όμως να το αφήσει εκεί...

Υ.Γ. Με τέτοια εμφάνιση ο Ξουρίδας δικαιούταν να κάνει το ντουζ του όπου ήθελε... Κι αυτό έκανε... ΞΟΥΥΥΥΥ»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια