Απόλυτη επιτυχία στο camp του Α.Ο. Μεταμόρφωση Βόλου-Φωτορεπορτάζ

Το Χριστουγεννιάτικο camp που διοργάνωσαν τα τμήματα υποδομών του Α. Ο. Μεταμόρφωση υπό την αιγίδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στις 30 Δεκεμβρίου στο κλειστό γήπεδο άθλησης και νεολαίας Β. Παρασκευόπουλος.



Το camp διήρκεσε 4 μέρες από τις 27 Δεκεμβρίου και οι προπονητές των τμημάτων  Κωνσταντίνος Ζαχαρίου και Κωνσταντίνος Μούτος είχαν την δυνατότητα να δουν τους νεαρούς καλαθοσφαιριστές να απολαμβάνουν μακριά από την σχολική καθημερινότητα, το μαγικό κόσμο του μπάσκετ, μέσα από φιλικά παιχνίδια, από συναρπαστικά διαγωνιστικά παιχνίδια αλλά και από ενδιαφέρουσες προπονήσεις που δίδαξαν ο προπονητής των Εθνικών ομάδων μπάσκετ της Ελλάδας Ανδρέας Μαύρος και ο προπονητής της ανδρικής ομάδας του Α. Ο. Μεταμόρφωση Βόλου Αντώνης Μυριτζής, καθώς και από την ενημερωτική ομιλία της Κλινικής Διαιτολόγου – Διατροφολόγου Μαρία Μίκα.

Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα του Χριστουγεννιάτικου camp ξεκίνησε την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου με φιλικά παιχνίδια για τα τμήματα μίνι και προμίνι του Α. Ο. Μεταμόρφωση Βόλου, με τα αντίστοιχα τμήματα της ομάδας της Νίκης Βόλου.

Την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου διεξήχθησαν τα διαγωνιστικά παιχνίδια για το τμήμα junior, πραγματοποιήθηκε εσωτερικός αγώνας του τμήματος προμίνι, ενώ το τμήμα μίνι αγωνίστηκε σε φιλικό παιχνίδι με την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου.

Το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου ο coach της ανδρικής ομάδας του Α. Ο. Μεταμόρφωση Βόλου  Αντώνης Μυριτζής δίδαξε σε όλα τα τμήματα τις γενικές αρχές του μπάσκετ και ατομική τεχνική. Στην συνέχεια την σκυτάλη πήρε η Διατροφολόγος Μαρία Μίκα η οποία μίλησε για την διατροφή του μπάσκετ, για τις διατροφικές συνήθειες στην εποχή  μας, ενώ αναπτύχθηκε και ένας ενδιαφέρον διάλογος με πολλές ερωτήσεις από τους παίκτες των τμημάτων προς την κ. Μίκα. Η ημέρα ολοκληρώθηκε με τα προκριματικά των διαγωνιστικών παιχνιδιών για τα τμήματα προμίνι και μίνι.

Το camp ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου μιας και ήταν κοντά μας ο βολιώτης προπονητής των Εθνικών μας ομάδων Ανδρέας Μαύρος. Αξίζει να σημειωθεί ότι μερικές από τις επιτυχίες του βολιώτη προπονητή είναι η 1η θέση στο Πανευρωπαϊκό νέων ανδρών, 2η θέση στο Πανευρωπαϊκό νέων ανδρών, 5η θέση στο Πανευρωπαϊκό Γυναικών και απευθείας πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει διατελέσει και προπονητής στην Μεταμόρφωση Βόλου την περίοδο 2000-01.

Ο Ανδρέας Μαύρος δίδαξε στους μικρούς αθλητές πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι του μπάσκετ, και ανέπτυξε την έννοια του παιχνιδιού με ένα πλούσιο ασκησιολόγιο μέσα στο γήπεδο, που οι μικροί καλαθοσφαιριστές έμειναν άκρως εντυπωσιασμένοι. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκαν 3 συγκλονιστικοί τελικοί διαγωνιστικών παιχνιδιών.

Στην κατηγορία μίνι και στο διαγωνιστικό figure 8 αναδείχθηκε νικητής μετά από τρεις παρατάσεις ο Θανάσης Βούλγαρης με δεύτερο τον Χάρη Φώτογλου και τρίτο τον Νικόλαο Κοντούλη. Στην κατηγορία προμίνι και στο διαγωνιστικό figure 8 αναδείχθηκε νικητής και εδώ μετά από τρεις παρατάσεις ο Θαλής Νασίκας με δεύτερο τον Γεώργιο Σιώμο και τρίτο τον Κωνσταντίνο Μπακίρη. Τέλος στην κατηγορία junior και στο διαγωνιστικό καυτά σουτ αναδείχθηκε νικητής ο Στέφανος Τζοβάρας με δεύτερο τον Παύλο Παπαδόπουλο και τρίτο τον Αλκίνοο Μπακίρη.

Η γιορτή λήξης ολοκληρώθηκε με την ειδική βράβευση για την παρουσία του στο camp στον Ανδρέα Μαύρο και την διατροφολόγο Μαρία Μίκα. Με κληρώσεις παιχνιδιών για όλα τα παιδιά, με την βράβευση από τους προπονητές στον μικρότερο σε ηλικία παίκτη της ομάδας τον Δημοσθένη Αλεξανδρίδη, αλλά και με ευχές από τον έφορο των τμημάτων  Μιχάλη Μυλωνά και τους προπονητές Αντώνη Μυριτζή, Κωνσταντίνο Ζαχαρίου και Κωνσταντίνο Μούτο. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και ο αντιπρόεδρος της ΕΣΚΑΘ Νικόλαος Φαρμάκης και ο πρώην διεθνής διαιτητής Κωνσταντίνος Κορομηλάς.

Τα τμήματα υποδομών του Α. Ο. Μεταμόρφωση Βόλου θέλουν να ευχαριστήσουν την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας και την διευθύντρια Ιλεάνα Κλοκώνη για την πολύτιμη συμβολή στο Χριστουγεννιάτικο camp. Τις ομάδες της Νίκης Βόλου και του Ολυμπιακού Βόλου και τους προπονητές τους Αντώνη Σαμαρά και Μιχάλη Καπουρνιώτη για την συμμετοχή τους στο camp. Την ομάδα του Σαρακηνού για την παραχώρηση της μινι μπασκέτας για την διεξαγωγή του διαγωνιστικού παιχνιδιού καυτά σουτ για το τμήμα junior. Kαι όλους τους χορηγούς και καθένα ξεχωριστά, που πλαισίωσαν το ετήσιο ημερολόγιο της ομάδας.

Το Δ.Σ. του Α.Ο.Μεταμόρφωση Βόλου, τα τμήματα υποδομών και οι προπονητές εύχονται σε όλους Καλή Χρονιά με υγεία, ευτυχία και πολλές επιτυχίες!















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια