Φίλοι ΠΚ Νεάπολης: «Ο Χάρης δεν τους έκανε την χάρη»

Με 28 πόντους του Χάρη Μαρλά η ομάδα του ΠΚ Νεάπολης πέτυχε ακόμη μια νίκη έστω και στην παράταση χθες το βράδυ στο κλειστό της Νεάπολης.  Αυτή τη φορά θύμα των αθλητών του Γιάννη Γκένογλου ήταν η ομάδα του Πανοράματος. Οι φίλοι του ΠΚ Νεάπολης σχολιάζοντας το παιχνίδι στο σάιτ τους αναφέρουν τα εξής:





«Σε ένα ακόμη αγώνα εντός έδρας η ομάδα δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και ως φυσικό επακόλουθο είχε ο αγώνας να μετατραπεί σε ντέρμπι. Δυο εύστοχες βολές του Θεολόγου έφεραν τον αγώνα στην παράταση αφού διαμόρφωσε το 62-62 της κανονικής περιόδου. Στην παράταση πιο ψύχραιμοι οι αθλητές μας, πήραν την νίκη και έδωσαν ανάσα στους φίλους που για ακόμη ένα ματς έδωσαν βροντερό παρών στο κλειστό.

Οι αθλητές μας σε όλο το παιχνίδι κινήθηκαν σε μέτρια επίπεδα, μακριά από τις καλές εμφανίσεις τους και ευτυχώς στο τέλος δε πλήρωσαν την εμφάνιση αυτή. Αλλά πώς να την πληρώσουν όταν δίπλα τους είχαν έναν βράχο και αυτός δεν έκανε τη χάρη να νικήσουν οι χθεσινοί αντίπαλοι μας.

Με 28 πόντους και άπιαστος σε όλο το παιχνίδι ο Χάρης δεν έκανε τη χάρη στο Πανόραμα που στο τέλος έφυγε ηττημένο από το γήπεδο. Η συνεργασία με τους συμπαίκτες του, του έδωσε την ευκαιρία να σκοράρει από κάθε σημείο και να γίνει ο χθεσινός ηγέτης του ΠΚ. Ετσι όμως είναι τα ομαδικά αθλήματα, όλο και κάποιος θα τραβήξει και θα δώσει αέρα στους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Χθες ήταν η ώρα του Χάρη.

Από το ξεκίνημα ο αγώνας έδειχνε πως θα ήταν δύσκολος. Το Πανόραμα καλοστημένο, ήρθε να διεκδικήσει τη νίκη και αν ήταν πιο τυχερό στην κανονική περίοδο ίσως και να την είχε πάρει. Από την άλλη το ΠΚ άρχισε τον αγώνα νωθρά σαφώς επηρεασμένο από την μεγάλη επιτυχία της νίκης επι του Ζέφυρου.

Η αδράνεια αυτή έδωσε την ευκαιρία στους αθλητές του Πανοράματος να τονώσουν το ηθικό τους και να χτυπήσουν στα ίσα το ματς. Το Πανόραμα χθες έδειξε πως αδικείται από τη βαθμολογική του θέση και του ευχόμαστε καλή συνεχεία και επιτυχία στους στόχους του.

 Η παράταση όμως ήταν άλλος αγώνας,παράσταση για ένα ρόλο. Οι αθλητές της Νεάπολης από νωρίς πήραν μια διαφορά 6-7 πόντων και την κράτησαν ως το τελικό 74-68. Οι φίλαθλοι που σε ακόμα ένα ματς ήταν κοντά στην ομάδα, ανακουφιστήκαν με το τελευταίο σφύριγμα, αφού φέτος έχουν παρακολουθήσει ουκ ολίγα παιχνίδια γκραν γκινιόλ από την ομάδα μας.

 Ο κόουτς Γκενογλου χθες δεν είχε στη διάθεση του δυο αθλητές, τον Δέλλα και τον Τασόπουλο και τον Χάρη Μαρλα απροπόνητο όλη την εβδομάδα λόγο ίωσης. Είχε την ευκαιρία να παίξει εκπληκτικό αγώνα ο Χάρης Μαρλάς  και έστησε όλη τη δουλειά γύρω από το πρόσωπο του. Τελικά η τακτική του τον δικαίωσε. Εκτός του ασυναγώνιστου χθες Χάρη, οι υπόλοιποι αθλητές μας πάλεψαν αλλά δε τους πήγαινε και τίποτα. Σίγουρα δεν ήταν κάνεις σε μέρα και ευτυχώς δε κόστισε αυτό.

Βλέποντας τον χθεσινό αγώνα και περιμένοντας τους υπόλοιπους που έρχονται, εύκολα μπορούμε να πούμε πως έχουμε άλλους ένδεκα τελικούς. Και σαν τελικούς πρέπει να τους πάρουμε όλοι. Διοίκηση-προπονητές-παίκτες-φίλοι.
 Οι διαιτητές Τζίμα και Κουκουλεκίδης Β. με καλά και κακά σφυρίγματα, έδωσαν παραπάνω ανοχή στις συνεχείς διαμαρτυρίες των αθλητών του Πανοράματος. Πρέπει να πούμε μια μεγάλη αλήθεια σε αυτό το σημείο. Η έδρα της Νεάπολης είναι από τις πιο θερμές έδρες της Θεσσαλονίκης στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ΕΚΑΣΘ.

Αυτό ίσως να λειτουργεί και αρνητικά πολλές φόρες προς την ομάδα μας, αφού αρκετοί διαιτητές θέλοντας να δείξουν πως δεν επηρεάζονται λειτουργούν αρνητικά κατά της ομάδας μας. Ας αποφασίσουμε όμως τι θέλουμε, κόσμο στα γήπεδα ή άδειες κερκίδες. Θέλουμε ζωντάνια, ψυχή, ρυθμό ή νεκροταφεία; Οι άρχοντες των αγώνων και οι επικεφαλείς τους θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά  αυτό υπόψη για να μη γίνονται αδικίες προς σε καμία μεριά.

Ως επίλογο οφείλουμε να γράψουμε για ένα νέο ταλέντο που βγάζει η ελληνική διαιτησία, χθες είδαμε τον νεαρό Κουκουλεκιδη για πρώτη φορά, δεν ήταν αλάνθαστος, κανείς δεν είναι, αλλά αυτό το παιδί από το πρώτο λεπτό ήταν προσηλωμένο στον αγώνα, δεν έδωσε δικαίωμα σε κανέναν να αμφισβητήσει τα σφυρίγματα του και έλεγχε όλες τις φάσεις. Αψογη η συνεργασία του με την Τζίμα που σίγουρα τον βοήθησε σε κάποιες φάσεις.
Και τώρα τα Αστέρια στη Μίκρα. Την προσοχή μας και όλα θα πάνε καλά…»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια