Φυτώριο διεθνών καλαθοσφαιριστών η ακαδημία του Μαντουλίδη-Φωτογραφίες από όλα τα τμήματα

Ένα πολύ όμορφο κείμενο που δείχνει την ποιότητα της δουλειάς που πραγματοποιείται στην ακαδημία των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, δημοσίευσαν τα «Σπορ του Βορρά» στο ένθετο «Next generation» την προηγούμενη Παρασκευή, το οποίο και αναδημοσιεύουμε:








«Η ακαδημία μπάσκετ των Εκπαιδευτηρίων E. Μαντουλίδη, κατά τα 19 χρόνια λειτουργίας της, στοχεύει στην ανάδειξη ταλαντούχων αθλητών και αθλητριών, παράλληλα με τη  διαμόρφωση  του χαρακτήρα τους και την καλλιέργεια της σωματικής και ψυχικής τους υγείας.

Η  παρουσία δεκάδων μαθητών-αθλητών στην Ακαδημία,  οι οποίοι στη συνέχεια της καριέρας τους συμμετείχαν στις Εθνικές Ομάδες όλων των κατηγοριών και κατέκτησαν πανευρωπαϊκές διακρίσεις, όπως ο Χάρης Μαρκόπουλος, ο Νίκος Ζήσης, ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, ο Σάββας Ηλιάδης, ο Κώστας Σλούκας, ο Δημήτρης Κατσίβελης κ.ά.,  επιβεβαιώνει  την ποιότητα των προγραμμάτων που εφαρμόζει  η Ακαδημία των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη.

Όσον αφορά τη φετινή χρονιά, στην Ακαδημία προπονούνται περίπου 200 αθλητές-μαθητές, οι οποίοι στελεχώνουν τα 13 ηλικιακά τμήματα, που διαθέτει ο Μαντουλίδης. 
Από την ίδρυση της το 1994 μέχρι και σήμερα, υπεύθυνος και επικεφαλής του επιτελείου των έμπειρων προπονητών της Ακαδημίας είναι ο Νίκος Κεραμέας, επί δεκαετία Ομοσπονδιακός προπονητής, που κατέκτησε τρία Ευρωπαϊκά μετάλλια με τις Εθνικές Ομάδες Παίδων, Εφήβων και Νέων Ανδρών.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η Ακαδημία απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια ηλικίας 6 έως 14 ετών απ΄ όλα τα σχολεία της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας. Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται στις σύγχρονες εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, στα δύο κλειστά γυμναστήρια, του Δημοτικού σχολείου και του Γυμνασίου-Λυκείου και καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς οι μικροί αθλητές δίνουν πολλά φιλικά παιχνίδια».















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια