Η προκήρυξη του πρωταθλήματος Λυκείων της Δυτικής Θεσσαλονίκης-Σε δύο ομίλους και σε δύο γήπεδα αγόρια και κορίτσια-Εναρξη στις 1 Φλεβαρη-Στις 13 του ίδιου μήνα οι τελικοί

Η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης διοργανώνει την πρώτη φάση των αγώνων Καλαθοσφαίρισης (αγοριών - κοριτσιών) Γενικών  Λυκείων και ΕΠΑΛ της Διεύθυνσης Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης για το σχολικό έτος 2012-2013:

Οι αγώνες καλαθοσφαίρισης θα διεξαχθούν σε δύο ομίλους για τα αγόρια στις  1, 4, 5, 6, 7, 8, 11 και 13 Φεβρουαρίου 2013 και σε δύο ομίλους για τα κορίτσια στις 4, 5, 6, 11 και 13 Φεβρουαρίου 2013 στα παρακάτω γήπεδα:

1ος Ομιλος         Γήπεδο ΕΑΚ Νεάπολης  ( Αγόρια-Κορίτσια)
2ος Ομιλος         Γήπεδο ΕΑΚ Αμπελοκήπων ( Αγόρια-Κορίτσια)

Οι τελικοί αγώνες ομίλων της Διεύθυνσης, τόσο των Κοριτσιών όσο και των Αγοριών, θα γίνουν στο ΕΑΚ Νεάπολης στις 13 Φεβρουαρίου στις 10:00 και 11:30 αντίστοιχα.
Κάθε σχολείο έχει δικαίωμα να συμμετάσχει με μια ομάδα την οποία αποτελούν δώδεκα μαθητές/αθλητές που έχουν γεννηθεί τα έτη 1995, 1996, 1997 και 1998.

Η διάρκεια κάθε αγώνα είναι  τέσσερις περίοδοι των οκτώ λεπτών με ημίχρονο δεκαπέντε λεπτών, μεταξύ δεύτερου  και τρίτου οκταλέπτου. Σε περίπτωση ισοπαλίας δίνονται πεντάλεπτες παρατάσεις μέχρι να υπάρξει νικήτρια ομάδα.

Σε όλους τους αγώνες  με διάρκεια τεσσάρων περιόδων των οκτώ λεπτών ισχύουν οι παρακάτω τροποποιήσεις στους διεθνείς κανονισμούς:
               
α. Τα ατομικά σφάλματα παίκτη περιορίζονται στα τέσσερα.
β. Τα ομαδικά σφάλματα σε μια περίοδο του αγώνα περιορίζονται και μια ομάδα βρίσκεται σε κατάσταση ποινής ομαδικών σφαλμάτων μόλις διαπράξει τρία ομαδικά σφάλματα σε μια περίοδο. Ελεύθερες βολές θα δίνονται από το τέταρτο σφάλμα.
Σε κάθε αγώνα θα υπάρχουν δύο διαιτητές και τρεις στη γραμματεία (ένας σημειωτής και δύο χρονομέτρες).         

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια