Η ανασκόπηση του 2012 από την ΑΕΕ Τούμπας

Με τίτλο «2012: το καλύτερο μέχρι το επόμενο», η ιστοσελίδα της ΑΕΕ Τούμπας με το γνωστό της ύφος επιχειρεί την ανασκόπηση του έτους που φεύγει:







«Μετά από απουσία ενός έτους η καθιερωμένη ανασκόπηση των ερυθρόλευκων δρώμενων επανέρχεται στο aeet.gr προκειμένου να σας θυμίσει τι ζήσαμε τις προηγούμενες 360κάτι μέρες...

Ιανουάριος

15. Η χρονιά ξεκινάει με κοπί τι πίτα στο Σεβάλ, προκειμένου να ξορκίσουμε τη μιζέρια που μας διακατείχε όλο το προηγούμενο διάστημα. Το φλουρί πηγαίνει στα χέρια του Καλαμάρα, του οποίου η μπασκετική τύχη όμως φτάνει μέχρι τον Σεπτέμβρη.

16. Πρώτη αγωνιστική υποχρέωση για το 2012 στην έδρα της πρωτοπόρου Κρήνης, η οποία μας κάνει δώρο 16 πόντους στο κεφάλι και το κίτρινο φύλλο αγώνα.

20. Η ΑΕΕΤ δίνει τον 100ο επίσημο αγώνα της και το γιορτάζει με νίκη απέναντι στον Κανάρη (73-62). Αν και κανείς δεν το ήξερε την ώρα εκείνη, ήταν το τελευταίο παιχνίδι με τον Βασίλη Βαλασιάδη στον πάγκο της ομάδας.

28. Σχεδόν τρία χρόνια μετά την αποχώρησή του, ο Κωστας Γεωργάκας επιστρέφει στον πάγκο της ΑΕΕΤ και κάνει ποδαρικό με διπλό επί των Ταγαράδων (52-74).

Φεβρουάριος

6. Ο 2ος γύρος ξεκινάει με διπλό στην παγωμένη Κλεάνθους επί του ΠΕΡΑ, όπου η ΑΕΕΤ με κεκτημένη ταχύτητα στέλνει τη διαφορά στους 25 πόντους.

10. Δεύτερη επιβλητική νίκη μέσα στην ίδια βδομάδα, αυτή τη φορά επί του Πήγασου, τον οποίο φιλοδωρούμε με 34 πόντους διαφορά (84-50). Την συγκλονιστική αυτή επιτυχία η ομάδα γιορτάζει στη Σάσσου, όπου πάει για ένα "χαλαρό" δείπνο, και καταλήγει να χορεύει σε καρέκλες και τραπέζια εν μέσω αποθέωσης από ώριμες δασκάλες.

21. Εκτός έδρας νίκη επί του Αστέρα Ιπποδρομίου στην Τριανδρία με το κοντέρ της διαφοράς αυτή τη φορά να φτάνει στο +19 (64-83) και την ΑΕΕΤ να ισοφαρίζει από νωρίς το ρεκόρ νικών της προηγούμενης χρονιάς (11).

Μάρτιος

2. Το νικηφόρο σερί δυστυχώς σταματάει σε ένα ματς που είχε εν μέρει χαρακτήρα τελικού, αφού πιθανή νίκη μας έβαζε σε θέση φαβορί για την 2η θέση της κανονικής περιόδου (η 1η εδώ και καιρό καπαρωμένη από την Κρήνη). Σε ένα ντέρμπι με τα όλα του, όπου η ομάδα μας για το μεγαλύτερο διάστημα κάλυπτα και τη διαφορά της ήττας του πρώτου αγώνα, ο Βότσης κατάφερε να φανεί πιο έμπειρος και ψύχραιμος και να φύγει από την Τριανδρία με το ροζ φύλλο. Στο ματς τραυματίζεται ο Αποστόλης, ο οποίος θα χάσει τη συνέχεια της χρονιάς.

11. Μεσημεριανό διπλό στην Καλαμαριά επί του Ποσειδώνα και επιστροφή στις νίκες. Επίσης επιστροφή στο μενού θαλασσινών, μετά από περίοδο παρατεταμένης κρεατοφαγίας, το οποίο ωστόσο πόνεσε ιδιαίτερα την τσέπη μας.

16. Στο ντέρμπι δίχως αύριο για την κατάληψη της 3ης θέσης, η ομάδα μας όχι μόνο επικρατεί των Μετεώρων στην Τριανδρία, αλλά με το +19 της τελικής διαφοράς (72-53) υπερκαλύπτει την ήττα του πρώτου γύρου και στην ουσία καπαρώνει την είσοδό της στα playoff ανόδου.

24. Ακόμη ένα διπλό στην Τριανδρία, αυτή τη φορά επί του Φαλήρου, το οποίο μας δυσκόλεψε για ένα ημίχρονο. Στο 3ο δεκάλεπτο η ΑΕΕΤ ανέβασε στροφές και έφτασε εύκολα στην 14η νίκη της για τη σεζόν 2011-2012.

30. Έχοντας βρει για τα καλά ρυθμό, η ομάδα περνάει και από την Θέρμη με το επίσης επιβλητικό 55-73, δείχνοντας ότι διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας.

Απρίλιος

6. Σε ένα ματς με βασικό κίνητρο το γόητρο η ΑΕΕΤ επιβεβαιώνει ότι είναι σε ανοδική τροχιά. Η ήττα από την Κρήνη (67-72) ήρθε στο τέλος και κυρίως από τις λεπτομέρειες, όσοι όμως ήταν στο γήπεδο είδαν ένα από τα καλύτερα ματς της χρονιάς στην κατηγορία.

23. Του Αγίου Γεωργίου και η μισή ομάδα γιορτάζει. Το δώρο δεν είναι άλλο από τη νίκη επί του Κανάρη στην Τριανδρία με 18 πόντους διαφορά, η οποία και μαθηματικά μας στέλνει στους αγώνες ανόδου.

27. Στον τελευταίο αγώνα της κανονικής περιόδου αντί να γιορτάσουμε υποχρεωνόμαστε σε ντροπιαστική εντός έδρας ήττα από τους Ταγαράδες, οι οποίοι μας θυμίζουν ότι ακόμη δεν έχουμε ανέβει κατηγορία. Το σοκ ομολογουμένως δυνατό, μας υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε την εικόνα για τους εαυτούς μας (όχι και πολύ βέβαια).

Μάιος

2. Η κλήρωση για τους αγώνες ανόδου, στους οποίους πάμε με μειονέκτημα έδρας μας φέρνει αντιπάλους με την Πυλαία. Το ευχάριστο είναι ότι προκύπτει μία (τουλάχιστον) έξτρα θέση για την Β'.

9. Η χώρα αναζητά κυβέρνηση και η ΑΕΕΤ το διπλό στην Πυλαία για να κάνει άλμα ανόδου. Και οι δύο θα καθυστερήσουν να αποκτήσουν αυτό που θέλουν. Οι γηπαδούχοι είναι καλύτεροι και ιδίως στο 2ο ημίχρονο δεν αφήνουν περιθώρια για αμφισβήτηση, κάνοντας το 1-0 στη σειρά.

12. Το βιντεάκι που ετοιμάσαμε, μας ανεβάζει το ηθικό, η Πυλαία όμως καταφέρνει και μας σκουπίζει, αφού και πάλι επιθετικά δεν ξεπερνάμε τους 49 πόντους, όπως και στον 1ο αγώνα. Με 2-0 οι γείτονες πάνε στην Β' και εμείς στους αγώνες 2ης ευκαιρίας, κόντρα σε Βότση και Αριστοτέλη.

24. Με στόχο όχι μόνο την άνοδο, αλλά το 2 στα 2 και την 7η θέση στην κατηγορία, η ΑΕΕΤ κάνει το 1ο βήμα στο κλειστό του Αγίου Παύλου επικρατώντας του Αριστοτέλη με 43-72. Ήδη έχει ανακοινωθεί από την ΕΚΑΣΘ ότι θα ακολουθήσει και 2η έξτρα θέση για τη Β', οπότε μαθηματικά είμαστε ήδη εκεί.

28. Η άνοδος στη Β' πανηγυρίζεται έξαλλα, καθώς συνοδεύεται και από νίκη επί του Βότση, μπροστά σε μια γεμάτη κερκίδα που επιβραβεύει με το θερμότερο χειροκρότημα το επιτυχημένο τέλος ενός μαραθωνίου 27 αγώνων. Εορταστικά μπλουζάκια, σαμπάνιες, μπουγέλο, κόρνες και πούρα (και η υπεύθυνη του γηπέδου να τσιρίζει) για την ΑΕΕΤ που επιτέλους όχι μόνο πίνει νερό στην πηγή αλλά τα κάνει όλα μούσκεμα. Επικός τηλεφωνικός διάλογος Εκλεκτού με ανίδεο κύριο που μάλλον τον ξύπνησε για τον αποκαλέσει "Κυρ Θόδωρα" και να τον ενημερώσει ότι "ερχόμαστε"... Ακόμη θα κρύβεται ο άνθρωπος... Και μεγάλο ολονύχτιο πάρτι στο Σεβάλ, με όόόόλη την ομάδα να πιάνει ρυθμό στο Λαλαλαλαλαλαλαα...

29. Η Μαρία ανακουφισμένη πλέον ότι η ομάδα ανέβηκε, αποφασίζει να φέρει τον γιο της στον κόσμο και να κάνει τον αρχηγό της ομάδας Κούλη, μπαμπαΚούλη. Ο ευμεγέθης διάδοχος είναι το πρώτο παιδί που αποκτά η ομάδα από εν ενεργεία μέλος της και μας αναγκάζει να σκεφτούμε τη δημιουργία Ακαδημίας.

30. Ο μήνας (και η αγωνιστική χρονιά) κλείνει με ελαφρύ φαγητό στο Πανελλήνιο, όπου το παρόν δίνει όλη (πλην Θεόφιλου) η ομάδα. Ο Εκλεκτός βραβεύει παίκτες, προπονητές, μια σερβιτόρα και έναν λαχειοπόλη που περνάει τυχαία, καθώς τα αναμνηστικά μετάλια που έχει παραγγείλει είναι περισσότερα από τα μέλη της ΑΕΕΤ.

Ιούνιος

Με όσα έντονα ζήσαμε τον Μάιο (ανόδους, τοκετούς, τραπεζώματα κλπ.) ο Ιούνιος είναι μήνας χαλάρωσης και περισυλλογής. Ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς ξεκινάει χαλλλαρααα, με τα ονόματα των υποψήφιων μεταγραφικών στόχων να αγγίζουν τριψήφιο αριθμό. Καθ' όλη τη διάρκεια του μήνα μας βασανίζει και το θέμα του γηπέδου, καθώς ραντεβού κλείνονται και δεν γίνονται και η Τριανδρία γίνεται μπαλάκι δεξιά και αριστερά.

Ιούλιος

6-9. Το 5ο ΑΕΕΤ summer camp αποδεικνύεται ανώτερο των προσδοκιών μας και κλείνει με τον καλύτερο τρόπο την πλέον πετυχημένη χρονιά μας. Είναι το πολυπληθέστερο και μεγαλύτερης διάρκειας, ενώ η απουσία πειρασμών του αντίθετου (ή και του ίδιου) φύλου ξυπνάει ξανά τον αθλητή μέσα μας, με αποτέλεσμα να αναδειχθούν οι (αν)ικανότητές μας στο beach volley. Στα highlights του τριημέρου το διαρκές τύφλα-νηφάλιος-τύφλα-νηφάλιος-τύφλα του Εκλεκτού, το dejavu Φλώρου που θυμήθηκε Χορτιάτη και τιμωρήθηκε αναλόγως, η κατάβαση Νεραντζάκη από τα βράχια κατά την άφιξή του, οι κοινωνικοπολιτικές αναζητήσεις Καράμπαλη την ώρα που το τραπέζι έσφιζε από κρέατα, οι πολύχρωμες σαμπρέλες που ξεκούρασαν τα κορμιά μας εντός θάλασσας, τα επίσης πολύχρωμα κοκτέιλ που συνόδευαν τις σαμπρέλες και  τα κοτόπουλα - ζόμπι που βγήκαν από τη σχάρα τα ξημερώματα για να μπουν στο ψυγείο και να γεμίσουν μπόχα το σπίτι του ΛαΜπόμπα για το επόμενο δίμηνο. Συμπεράσματα: (1) σαν το ύπνο σε κρεβάτι δεν έχει (2) κάποιος ακούει τη λέξη "συνοδοιπόρος" και αφηνιάζει.

28. Η μισή σχεδόν ΑΕΕΤ παρευρίσκεται στον μπάι δε σι γάμο του Θανάση, ο οποίος έχει ανακοινώσει και τυπικά την αποχώρησή του από την ενεργό δράση (ουσιασικά έχει καμιά τριετία που αποχώρησε). Ο Μητρίδης ξεκινάει να νανουρίσει τον βαφτισιμιό του και ακόμη κουνιέται, ο Εκλεκτός κυνηγάει ό,τι κουνιέται (εκτός από τον Μητρίδη) και τελικά δικαιώνεται, και ο Καλαμάρας ακόμη καθαρίζει το αυτοκίνητο από μουστάρδες και πατάτες...

Αύγουστος

3. Λίγο πριν προπονητής και πρόεδρος αναχωρήσουν για τις κοινές διακοπές τους ενόψει της δύσκολης χρονιάς στους εξωτικούς Φούρνους (σε ξεχωριστά κρεβάτια), η ΑΕΕΤ καταφέρνει επιτέλους να ανακοινώσει 6 μεταγραφές (Ξουρίδας, Αναγνωστάκης, Τάσσος, Νυφαντής, Γουβιάς και Χαριστός για να έρχεται ο μέσος όρος ηλικίας στα ίσα του), μία χορηγία και τη γηπεδότητα στην Τριανδρία για ακόμη μία χρονιά. Το επόμενο δεκαπενθήμερο θα κυλήσει χωρίς ιδιαίτερη ΑΕΕΤ στα μυαλά μας...

20. Ο μαραθώνιος ξεκινάει από την Κλεάνθους, όπου η ομάδα κάνει την πρώτη της προπόνηση ενόψει της νέας χρονιάς και μιας πολύ απαιτητικής προετοιμασίας. Με προπονητικό δίδυμο (Μήτρος δίπλα σε Γεωργάκα), πολλά νέα πρόσωπα, μεγάλη διάθεση, και αντιπροσωπεία της ποδοσφαιρικής ΑΕΕΤ στην ξύλινη κερκίδα για τα απαραίτητα συνθήματα ώστε να πάει καλά η χρονιά.

29. Η ΕΚΑΣΘ επαναφέρει τον θεσμό του Κυπέλλου και η ΑΕΕΤ δεν μπορεί να λείπει (λέμε τώρα). Η κληρωτίδα μας κάνει τα κέφια, μας περνάει χωρίς αγώνα στους 64, μας φέρνει πρώτο αντίπαλο τον ΔΑΣΩ και βατό πρόγραμμα για τη συνέχεια, ώστε το μάτι μας να φτάνει μέχρι την 8άδα (τουλάχιστον). Φήμες λένε ότι κάποιος έχει ήδη τυπώσει μπλουζάκια....

Σεπτέμβριος

3. Κλήρωση του πρωταθλήματος και η κληρωτίδα μας βγάζει ξανά από τη δύσκολη θέση. Από μία κενή θέση στους δύο ομίλους και υποψήφιοι οι συγκάτοικοι στην Τριανδρία, Αχιλλέα και ΑΕΕΤ, καθώς το γήπεδό μας είναι στη μέση του μπασκετικού χάρτη της κατηγορίας. Οι φήμες για το επίπεδο των πιθανών αντιπάλων ποικίλλαν, οπότε μόνο κριτήριο για επιθυμία παρέμενε η απόσταση. Και επειδή δύσκολοι οι καιροί για βενζίνες και μετακινήσεις, ευτυχώς αποφύγαμε τα δυτικά, με τις πολλές εκτός των τοιχών εκδρομές. Για το αν μας ευνοεί και αγωνιστικά η τοποθέτησή μας ανατολικά, θα δείξει η νεκροψία.

15. Η επίσκεψη στο Ωραιόκαστρο για την αναμέτρηση με το ΔΑΣΩ είχε μια δόση μυστηρίου. Ούτε ξέραμε καλά καλά που είναι το γήπεδο, ούτε τις ακριβείς δυνατότητες των αντιπάλων, οι οποίοι στην πρώτη τους σεζόν ανέβηκαν τρένο από Γ2 σε Γ1. Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά το μυστήριο λύθηκε και η ΑΕΕΤ προκρίθηκε εύκολα στους 32 με νίκη 42-74.

19. Ο επόμενος αντίπαλος στο Κύπελλο, τέσσερις μέρες αργότερα, αποδείχθηκε ακόμη πιο εύκολος. Στον 2ο επίσημο αγώνα μας για φέτος περνάμε εύκολα και το εμπόδιο του Θερμαϊκού με 69-31 και φτάνουμε στους 16 της διοργάνωσης.

28. Το πρωτάθλημα δεν είναι Κύπελλο και η γνώριμη Κλεάνθους όχι τόσο φιλόξενη ως έδρα του Αετού. Στην πρεμιέρα μας στη Βήτα, κάποιοι είναι πίτα, κάποιοι έχουν χωλωθεί με το βιντεάκι - trailer και θυμούνται αρχαίες ιστορίες, σε κάθε περίπτωση όμως εμείς το χαιρόμαστε. Παρά τη γεμάτη (;) κερκίδα και το ρυθμό από το τύμπανο των ποδοσφαιρικών, η εμπειρία των αντιπάλων παίζει καθοριστικό ρόλο (μαζί με την αστοχία μας), με αποτέλεσμα να φύγουμε ηττημένοι με 69-59.

Οκτώβριος

5. Πρώτο ματς στην έδρα μας και υποδεχόμαστε τον παλιό γνώριμο Αχιλλέα Περαίας. Η ομάδα βρίσκει ρυθμό στο 3ο δεκάλεπτο και δεν σταματάει να ανεβάζει τη διαφορά μέχρι την κόρνα της λήξης. Τελικό σκορ 74-50 και πρώτο ροζ φύλλο.

12. Δεύτερο σερί εντός έδρας ματς, ο Βότσης όμως θυμάται τον (εκνευριστικό) τρόπο να μας κερδίζει στο τέλος. 61-69 για τους φιλοξενούμενους, αλλά εμείς θα κάνουμε 2 μήνες να χάσουμε στην Τριανδρία.

19. Τα δελτία στο Ρύσσιο έφτασαν ελάχιστα πριν την έναρξη του αγώνα, η ομάδα όμως ήταν σαν να μην μπήκε ποτέ στο γήπεδο. Από τις πιο άσχημες εμφανίσεις μας και ήττα βαριά (62-39).

Νοέμβριος

2. Αφού γιορτάσαμε τα 100 χρόνια της ελεύθερης Θεσσαλονίκης, χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις, η επιστροφή στη δράση συνοδεύεται με εξαιρετική εμφάνιση και νίκη επί της πρωτοπόρου μέχρι εκείνη τη στιγμή Πυλαίας, πιο άνετα μάλιστα από ό,τι δείχνει το τελικό 75-71.

9. Η ΑΕΕΤ έχει ξεχάσει τον καλό της εαυτό στην Τριανδρία και δυσκολεύεται για τρεισίμισι δεκάλεπτα να κάμψει την αντίσταση του Αριστοτέλειου Κολεγίου. Σοβαρεύεται στο τέλος και φεύγει από την Πυλαία με το διπλό (62-69).

16. Εύκολο βράδυ απέναντι στον ουραγό Ερμή (που ουδεμία σχέση έχει με τα περασμένα μεγαλεία) και νίκη με 75-50.

23. Ελαφρώς επανάληψη του αγώνα με το Αριστοτέλειο. Για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ο Φίλιππος μας ζορίζει ιδιαιτέρως στο κλειστό της ΜΕΝΤ και μόνο λίγο πριν το τέλος καταφέρνουμε να κλειδώσουμε τη 4η συνεχόμενη νίκη μας (72-77), χάρη ιδίως στη ψυχραιμία του Φλώρου στις βολές.

30. Στα εντός έδρας έχουμε άλλον αέρα. Τέλος. Ντέρμπι με τα όλα του κόντρα στην Κρήνη, με διακυμάνσεις στο σκορ και στις κόρνες στην κερκίδα. Το τελικό 65-56 ήρθε στο τέλος με τις βολές, κανέναν μας όμως δεν χάλασε το +11.



Δεκέμβριος

7. Χτυπάνε στην κερκίδα τον Νικόλα. Τοκ-τοκ εσύ... Τοκ-τοκ εγώ... Επεισοδιακό διπλό στη Μηχανιώνα (62-77), με τις εκτός αγώνα αψιμαχίες να γίνονται talk of the town για το επόμενο δεκαήμερο.. Κάπου τώρα αποθεραπεύεται...

14. Το σερί σταματάει και πάλι στο "6". Ο μόνος πρώτος Γαλαξίας περνάει από την Τριανδρία με σκορ που αμφισβητείται (68-81 γράφει το Φύλλο Αγώνα), καθώς κάποια στιγμή οι πόντοι άλλαξαν πλευρά... Όχι ότι θα έχει ιδιαίτερο αποτέλεσμα, αλλά μια μικρή ένσταση την κάναμε να βρίσκεται.

15. ΑΕΕΤ & Friends Xmas party. Το μαγαζί γεμίζει (σχεδόν), όπως και το ταμείο της ομάδας (επίσης σχεδόν). Ήδη κάποιοι ρωτούν πότε θα το ξανακάνουμε... Υπομονή να βγει η χρονιά...

19. Στου Κυπέλλου τους 8. Η ΑΕΕΤ περνάει και τα Μετέωρα (82-38), περνάει στα προημιτελικά του θεσμού και κλείνει τη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο. Ισόβαθμη με τον Αετό στην 4η θέση του πίνακα της Β' ΕΚΑΣΘ και μια ανάσα από τα ημιτελικά του Κυπέλλου (λέμε τώρα....).

Μάλλον λοιπόν θετικό το πρόσημο της χρονιάς που φεύγει, αν και δίσεκτη... Καλά να μας μπει το '13. Κυρίως με υγεία και αν μας έρθει και τίποτα καλό για τα ερυθρόλευκα ριγέ, δεν θα πούμε όχι...»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια