Σπανού : «Παραμένει ανταγωνιστικό το Ελληνικό πρωτάθλημα»

Την ευχή να γίνει κάποια στιγμή  η διάδοχος της Εβίνας Μάλτση έκανε η Άρτεμις Σπανού, το ανερχόμενο ταλέντο που μίλησε στο womensports.gr, ενώ εκμυστηρεύτηκε ότι εάν δεν έπαιζε μπάσκετ θα την βρίσκαμε σε κάποιο γήπεδο... ποδοσφαίρου!






Η Αρτεμις Σπανού τα σάρωσε όλα στο πέρασμά της και αυτό το καλοκαίρι! Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών που πραγματοποιήθηκε στην Τσεχία πήρε και την τελευταία πλακέτα της MVP που υπήρχε και επιλέχτηκε και στην καλύτερη πεντάδα. Ηταν πρώτη σκόρερ με 163 πόντους, με 20,4 και πρώτη ριμπάουντερ με 12,6 ανά παιχνίδι.

Η ελληνίδα σέντερ μίλησε στο womensports για την επιτυχία της Εθνικής Νέων Γυναικών, αλλά και για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ.

-Για την άνοδο της Εθνικής Νέων Γυναικών στην Α' Κατηγορία:

«Το να ανέβει κατηγορία η ομάδα ήταν ο πρωταρχικός μας στόχος. Φυσικά και δεν ήταν εύκολο όταν ξέρεις ότι έχεις να αντιμετωπίσεις οχτώ ομάδες οι οποίες έχουν καλό υλικό και είναι υπολογίσιμες. Η ομάδα μας ήταν δυνατή και έτοιμη για τον στόχο και ξέραμε ότι θα κάναμε τα πάντα για να τον πετύχουμε όπως κι έγινε. Παίξαμε δύσκολα μας μερικά από τα οποία τα πήραμε στον πόντο όπως με το Βέλγιο και Ουγγαρία. Τέλος ήρθε και η πρώτη θέση που όλα τα κορίτσια τι θέλαμε πάρα πολύ. Οι προπονητές μας, Θάνος Σόφτσης και Ανδρέας Μαύρος, ήταν πάντα δίπλα μας και μας για να πετύχουμε τον στόχο μας. Οπως και όλο το τιμ της ομάδας από τη γιατρό κυρία Ιωσηφίδου και τη φυσικοθεραπεύτρια Κυρία Σίνα και τέλος τον γενικό αρχηγό μας κύριο Μακρή. Το πολύ καλό κλίμα που είχαμε έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτή την επιτυχία».

-Για τη νέα γενιά του ελληνικού μπάσκετ:

«Νέα γενιά στο γυναικείο μπάσκετ υπάρχει και πιστεύω το αποδείξαμε φέτος με τα αποτελέσματα που φέραμε. Τώρα η καθεμία από μας πρέπει να δουλέψει μόνη της για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τα σπουδαία πράγματα που έχει κάνει το γυναικείο μπάσκετ τα τελευταία χρόνια. Είναι στο χέρι μας και το ξέρουμε όλες πολύ καλά αυτό. Θα έλεγα στα κορίτσια πως είναι σημαντικό στη ζωή και ιδιαίτερα στο μπάσκετ να βάζουν στόχους. Στόχους τους οποίους να προσπαθούν κάθε μέρα για να τους πετύχουν και να γίνονται καλύτερες. Είναι σημαντικό ένας αθλητής να ξέρει τι θέλει και να προσπαθεί καθημερινώς να το πετυχαίνει».

-Για το ελληνικό πρωτάθλημα και τους προσωπικούς της στόχους:

«Δεν έχω αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα για δύο χρόνια τώρα. Ξέρω όμως ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει, οι καιροί είναι δύσκολοι, αλλά δεν παύει να είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ελπίζω φέτος να υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός μεταξύ των ομάδων και να υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για να το παρακολουθήσει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος.
Οι στόχοι μου είναι να τελειώσω το Πανεπιστήμιό μου. Έχω ακόμα δύο χρόνια για να γίνει αυτό. Να βελτιώνομαι όσο γίνεται περισσότερο μέρα με τη μέρα και να αποκτήσω περισσότερες εμπειρίες».

-Για τη ζωή της στην Αμερική και τον τρόπο που δουλεύει εκεί:

«Στην αρχή τα πράγματα ήταν δύσκολα! Ήρθα σε μια άλλη Ηπειρο μόλις στα 17 μου όπου δεν ήξερα κανέναν, χωρίς οικογένεια και έπρεπε τώρα πια να τα κάνω όλα μονή μου. Αλλά ευτυχώς οι συνθήκες εδώ και οι άνθρωποι είναι τόσο καλοί που με βοήθησαν να προσαρμοστώ αμέσως.
Η ζωή στην Αμερική είναι διαφορετική από ότι στην Ελλάδα. Υπάρχουν κανόνες και ο κάθε αθλητής θα πρέπει να τους ακολουθεί ώστε να υπάρχει και καλή συνεργασία ανάμεσα σε εκείνον και τους συμπαίκτες αλλά και τους προπονητές. Πρέπει ο κάθε αθλητής να δουλεύει σκληρά ώστε να μπορέσει να πετύχει.
Θα έλεγα πως οι Αμερικανοί δίνουν περισσότερη έμφαση στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης και στη δύναμη. Κάτι στο όποιο έπρεπε να δουλέψω αρκετά όταν πρωτοήρθα στην Αμερική.
Οι Αμερικανοί θεωρούν το Ευρωπαϊκό μπάσκετ πολύ σπουδαίο αλλά και διαφορετικό. Το ίδιο λένε και για το Ελληνικό. Πιστεύουν πως χρησιμοποιούμε περισσότερο θέματα τεχνικής και τακτικής από ότι γίνεται στην Αμερική».

-Γι' αυτούς που τη θεωρούν την επόμενη «Εβίνα Μάλτση»;

«Δεν γνωρίζω αν θα είμαι η διάδοχος της Εβίνας αλλά στόχος μου είναι να συνεχίσω να συμμετάσχω στην Εθνική ομάδα που το θεωρώ κάτι πολύ σπουδαίο να εκπροσωπείς την χωρά σου. Επίσης δουλεύω καθημερινώς και προσπαθώ να βελτιώνομαι ώστε να μπορέσω να κάνω ότι καλύτερο και θα χαρώ πολύ αν μπορέσω κάποτε να γίνω όπως λέτε και εσείς η διάδοχος μιας τόσο σπουδαίας αθλήτριας όπως η Εβινα».

-Για τα σχέδια της:

«Ακόμη έχω δυο χρόνια για να τελειώσω το πανεπιστήμιο. Δεν γνωρίζω πως θα είναι τα πράγματα τότε στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Θα ήθελα όμως να αγωνιστώ στην Ευρώπη και είναι ένας από τους στόχους μου!»

-Αν δεν έπαιζε μπάσκετ;

«Πριν αρχίσω να ασχολούμαι με το μπάσκετ έπαιζα ποδόσφαιρο αλλά επειδή δεν υπήρχε τότε ομάδα κοριτσιών σε κανένα σύλλογο αποφάσισα να δοκιμάσω το μπάσκετ. Άρα αν δεν έπαιζα μπάσκετ θα ήμουν σίγουρα σε κάποια ομάδα ποδόσφαιρου».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια