Νέο ξεκίνημα για τις γυναίκες της Ηλιούπολης

Με το καλύτερο δυνατό ξεκίνησε το ταξίδι του γυναικείου τμήματος της Ηλιούπολης. Το γυναικείο τμήμα επαναλειτούργησε ύστερα από δέκα χρόνια και στο πρώτο επίσημο παιχνίδι η Ηλιούπολη επικράτησε με 39-33 του Φιλαθλητικού και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου ΕΣΚΑ.






Ο Μίλτος Στανέλλος, προπονητής της Ηλιούπολης, μίλησε στο superbasket.gr για το όραμα της ομάδας του και φάνηκε αισιόδοξος για την ρότα που χαράζεται.

-Επειτα από καιρό το γυναικείο τμήμα μπάσκετ επαναλειτουργεί…

«Ξεκινάμε ύστερα από δέκα χρόνια την επαναλειτουργία του τμήματος μπάσκετ γυναικών και έχουμε ένα όραμα. Να δώσουμε χαρά στην πόλη μας. Έτσι πήραμε την απόφαση εγώ και οι συνεργάτες μου να κάνουμε μια υγιή ομάδα , με σωστές υποδομές και με πολλά παιδάκια σε αυτές».

-Σε ποιο σημείο βρίσκεται η ομάδα;

«Οταν ξεκινήσαμε, η ομάδα ήταν στο μηδέν. Δεν υπήρχε απολύτως τίποτα. Τώρα βρίσκεται να έχει ένα ρόστερ που αποτελείται από 18 άτομα και έ αυτή την στιγμή υπάρχουν 30 παιδιά στις υποδομές. Όλα αυτά σε λιγότερο από ένα μήνα».

-Ποιες είναι οι φιλοδοξίες της Ηλιούπολης;

«Φιλοδοξία της ομάδας είναι να αποκτήσουμε στις υποδομές όσα πιο πολλά παιδιά μπορούμε, να μάθουνε μπάσκετ με το κατάλληλο προπονητικό επιτελείο και η πρώτη ομάδα να αρχίσει σιγά-σιγά να ανεβαίνει τις κατηγορίες και να φτάσει ο σύλλογος στη θέση που του αρμόζει».

-Κατά πόσο επηρεάζει την προσπάθειά σας η οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας;

«Αυτή τη στιγμή ξεκινάμε απ’ το μηδέν. Ευελπιστώ όλοι οι παράγοντες, ο δήμος και τα καταστήματα της περιοχής να βοηθήσουν πάρα πολύ. Έχω συζητήσει μαζί τους. Αυτή την στιγμή δεν έχουμε τα οικονομικά που θέλουμε, αλλά αρχίζει σταδιακά να υπάρχει ανταπόκριση».

-Θα θέλατε να δώσετε κάποιο μήνυμα στους γονείς που θέλουν να φέρουν τα παιδιά τους στην Ηλιούπολη;

«Το μήνυμά μας είναι να φέρουν τα παιδιά στον αθλητισμό και όχι μόνο στο μπάσκετ. Ο Γ.Σ. Ηλιούπολης είναι ένας σύλλογος με 2500 αθλητές σε όλα τα τμήματα. Είμαστε ένας μεγάλος δήμος, να φέρουν οι γονείς τα παιδιά τους στον σύλλογο και όλα θα πάνε καλά».

-Ποια στοιχεία πιστεύετε ότι πρέπει να έχει ένα κορίτσι για να ακολουθήσει τον δρόμο του μπάσκετ;

«Εκτός του ότι πρέπει να υπάρχει ένα ταλέντο, πρέπει να το αγαπάει και να της αρέσει, γιατί χρειάζεται πολλή δουλειά . Να έχει υπομονή και επιμονή για να μπορέσει να φτάσει ψηλά».

-Δεδομένου ότι το γυναικείο μπάσκετ δεν είναι τόσο διαδεδομένο και δεν έχει την ανάλογη επιτυχία στη χώρα μας σε σύγκριση με το ανδρικό, είναι εύκολο για κάποιο νέο κορίτσι να ακολουθήσει τον δρόμο του;

«Είναι πολύ εύκολο. Ο Ελληνας το έχει πάρα πολύ το μπάσκετ, τόσο σε αγόρια όσο και σε κορίτσια. Είναι το άθλημα που του ταιριάζει και μπορεί εύκολα να φτάσει πολύ ψηλά, ακόμα και στις εθνικές ομάδες ,ακόμα και στο εξωτερικό. Υπάρχουν και πολλά παραδείγματα εξάλλου».

-Ποια είναι τα άτομα που απαρτίζουν την ομάδα;

«Προπονητής είμαι εγώ και συνεργάτης μου ο Σάκης Φέξης. Τεχνικός διευθυντής όλων των τμημάτων είναι ο Γιάννης Γερεουδάκης και γυμναστής ο Ανδρέας Σταμάτης. Eφοροί μας είναι ο Νίκος Χατζηθεοδώρου και ο Σπύρος Καραδήμας και φυσιοθεραπευτής μας ο Κώστας Ροτζιώκος, με βοηθό την Ελένη Μυλωνά. Έχουμε team manager τον Χρήστο Πετρόπουλο, παλιό μπασκετμπολίστα του Πανιωνίου και στις δημόσιες σχέσεις είναι η Βάσω Στασινού, παλιά παίκτρια της Ηλιούπολης».

-Εχετε ένα νέο ρόστερ, κατά πόσο εύκολο είναι να «δεθούν» οι παίκτριες μεταξύ τους;

«Στην αρχή ήταν πάρα πολύ δύσκολο, έχουμε κάνει 15 προπονήσεις και έχουμε παίξει 4-5 φιλικά. Μέχρι τέλος Οκτωβρίου πιστεύω θα είμαστε πάρα πολύ καλά».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια