Με όνειρα και φιλοδοξίες το Πειραματικό-Μεγάλο αφιέρωμα, παρουσίαση της ομάδας-Συνέντευξη του προπονητή Γιάννη Τσεσμετζή

Αρχίζει σε λίγες μέρες το πρωτάθλημα της Γ2 ΕΚΑΣΘ ανδρών και το Πειραματικό φιλοδοξεί ότι θα είναι μία από τις ομάδες που θα κερδίσουν το εισιτήριο της πολυπόθητης ανόδου.


Η ιστορία της επανίδρυσης του τμήματος μπάσκετ ανδρών του ΣΑΠΣΠΘ (Σύλλογος Αποφοίτων Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) όπως είναι το πλήρες όνομα της ομάδας, ξεκινά το 2005 όταν ο Κώστας Κάπτσης και ο Δημήτρης Ιατρού πήραν την ευθύνη του τμήματος από τον τότε πρόεδρο του συλλόγου.



Από τότε η ομάδα αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία της ΕΚΑΣΘ, όμως φέτος με την είσοδο στο μάνατζμεντ του τμήματος της εταιρείας "Μανιτάρια Κεχαγιά ΑΕ" και με την συνεχή στήριξη του "Ενεχυροδανειστηρίου Δημήτριος Ιατρού" και των "Γύψινων Διακοσμήσεων Κάπτσης Κωνσταντίνος" όλοι φιλοδοξούν για μια νέα αρχή.





Η πρώτη εταιρεία θα βοηθήσει αυτή την προσπάθεια τόσο στον οικονομικό όσο και στον διοικητικό τομέα καθώς σχεδιάζει και υλοποιεί πρωτοποριακές ενέργειες για την κατηγορία που αγωνίζεται το σωματείο.

Πρώτα πρώτα το Πειραματικό άλλαξε φέτος έδρα και θα αγωνίζεται στο πολύ όμορφο και νεότευκτο κλειστό γυμναστήριο του «Γεντί Κουλέ» στις Συκιές. Ακόμη άλλαξε προπονητή, προσλαμβάνοντας τον Γιάννη Τσεσμετζή, ο οποίος έχει θητεία σε ομάδες μεγαλυτέρων κατηγοριών.

Ο κορμός του Πειραματικού παρέμεινε ίδιος τα τελευταία πέντε χρόνια και φέτος ενισχύθηκε σημαντικά με πέντε νέους παίκτες, ενώ πρωτοποριακό είναι το γεγονός ότι στον σύλλογο υπάρχει ορθοπεδικός γιατρός, ο Κώστας Τσανίδης,  που θα βρίσκεται στον πάγκο στα παιχνίδια που μπορεί.

Το www.tsiotras.blogspot.gr έδωσε το παρών σε μια από τις τελευταίες προπονήσεις της ομάδας, είχε συνομιλία με τον προπονητή Γιάννη Τσεσμετζή και φωτογράφησε τους παίκτες που αποτελούν το φετινό ρόστερ. Ο Γιάννης Τσεσμετζής τόνισε τα εξής:

-Μετά από οκτώ χρόνια αποχωρήσατε από τον Αχιλλέα Τριανδρίας και αναλάβατε το Πειραματικό. Πιστεύετε  ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για κάτι σημαντικό και προοπτική για το σωματείο;




«Φυσικά και υπάρχουν οι προϋποθέσεις  για κάτι δυνατό και με προοπτική. Φυσικά υπάρχουν και δυσκολίες και εννοώ την έλλειψη γηπέδου .Θεωρώ  όμως ότι οι προσπάθειες των ανθρώπων που είναι κοντά στην ομάδα -και να ξέρετε ότι αυτοί είναι πολλοί- θα εξασφαλίσουν όλες τις προϋποθέσεις για μία σωστή προετοιμασία και μία αγωνιστική περίοδο η οποία θα μας δώσει τη δυνατότητα  μέσα από σκληρή δουλειά  και εντός αλλά και εκτός γηπέδων να πραγματοποιήσουμε μία αξιόλογη πορεία στο πρωτάθλημα της Γ2 κατηγορίας . Και  ναι δεν σας το κρύβω, στόχος θα είναι η άνοδος χωρίς όμως να είναι αυτοσκοπός».

-Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κατηγορίας που αγωνίζεται η ομάδα σας;

«Έχω περάσει ως προπονητής από σχεδόν όλα τα επίπεδα και τις κατηγορίες και ίσως  κάποιοι να θεωρούν την κατηγορία αυτή ως άνευ λόγου  ύπαρξης. Με σιγουριά όμως σας λέω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των  ομάδων που συμμετέχουν είναι οργανωμένες, θέλουν να προπονούνται, αναβιώνουν το team spirit  όπως υπήρχε κάποτε στα ανοικτά γήπεδα της πόλης μας και τέλος θεωρώ ότι θα πρέπει να αποτελούν τους προθαλάμους εκπαίδευσης προπονητών, διαιτητών και όλων όσων ασχολούνται με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης».

-Μιλήστε μας για την μέχρι τώρα πορεία της προετοιμασίας του Πειραματικού.

«Κατ' αρχάς πήραμε κάποια νέα παιδιά τα οποία ενδυνάμωσαν το ρόστερ μας και έδεσαν με τα παιδιά που υπήρχαν στην ομάδα. Είμαι τυχερός που αυτήν την στιγμή έχω 14 παίκτες οι οποίοι είναι όλοι παιδιά διαμάντια. Θα σας πω ένα περιστατικό που αποδεικνύει ότι παίζουμε σαν ομάδα και λειτουργούμε ως μία αθλητική οικογένεια.  Έχουμε παίξει αρκετά φιλικά με άλλες ομάδες ανδρικές αλλά και εφηβικές και δύο -τρεις προπονητές μου είπαν ότι δεν συνάντησαν άλλη ομάδα που να ευχαριστιέται τόσο πολύ το μπάσκετ και όλος ο πάγκος να πανηγυρίζει και να συμμετέχει στο παιχνίδι».

-Μία ευχή για την μπασκετική χρονιά που ξεκινάει σε λίγο.

«Δεν μου αρέσει να κάνω ευχές και θα πω αυτό. Πρέπει  όλοι μας που νοιαζόμαστε  για το μπάσκετ να βρούμε τη δύναμη να παλέψουμε ώστε να μην λέμε μόνο ότι αγαπάμε το μπάσκετ αλλά και να το κάνουμε πράξη. Να έχουμε ανοικτά μυαλά σε νέες ιδέες και προτάσεις από όπου κι αν προέρχονται, να είμαστε συνεργάσιμοι με όλους , να έχουμε όρεξη για οργάνωση, εργασιακό φιλότιμο και συνεχή επιμόρφωση. Έχω καθημερινή επαφή με παράγοντες ομάδων στο εξωτερικό και σε χώρες που θεωρητικά είναι πολύ πίσω από εμάς (βλέπε Σουηδία) αλλά από άποψη οργάνωσης και νοοτροπίας η άνθρωποι είναι έτη φωτός μπροστά. Πρέπει να τους φτάσουμε».

                              ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ
(1.90, 33. 4-5)

ΝΙΚΟΣ ΔΕΜΕΡΤΖΗΣ
(1.87, 32, 3-4)

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
(1.80, 30, 1-2)

ΚΩΣΤΑΣ ΧΟΡΤΑΡΙΑΣ
(1.83, 19, 1-2)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΑΤΡΟΥ
(1.95, 31, 4-5)

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΠΤΣΗΣ
(1.83, 29, 3-4)

ΧΡΟΝΗΣ ΚΕΧΑΓΙΑΣ
(1.80, 28, 2-3)

ΠΟΛΥΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ
(1.85, 28, 2-3)

ΝΙΚΟΣ ΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ
(1.80, 17, 1)

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ
(1.95, 28. 4-5)

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
(1.97, 30, 5)

ΑΡΗΣ ΞΥΔΑΣ
(1.75, 29, 1-2)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
(1.80, 39, 1)

*Από την φωτογράφηση απουσίαζε ο Γιώργος Ξυδάς (1.88, 34, 3) 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια