Νέο όνομα και ΔΣ για τον ΔΑΣΑΛ-«Εύνικος» η νέα ονομασία της ομάδας

Συγκλονιστικές είναι οι εξελίξεις στον ΔΑΣΑΛ καθώς ορίστηκε το νέο ΔΣ, με πρόεδρο τον Νίκο Ρετουνιώτη και στην πρώτη Γενική Συνέλευση πάρθηκαν πολύ σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον του συλλόγου, ενώ και η επωνυμία του σωματείου θα αλλάξει σε «Εύνικος Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος». 

Το δελτίο Τύπου του ΔΑΣΑΛ αναφέρει:

Μετά την εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του συλλόγου στις 21/6/2012 η σύνθεση του νέου Δ.Σ. έχει ως εξής:

Πρόεδρος : Ρετουνιώτης Νίκος
Αντιπρόεδρος Α : Περιμένης Κυριάκος
Αντιπρόεδρος Β : Πατήλα Ρούλα
Γενικός Γραμματέας : Δήμος Γιώργος
Ειδικός Γραμματέας : Δαχτυλίδης Γιώργος
Ταμίας : Ράπτης Παναγιώτης
Μέλος : Καμαρίτης Μανώλης
Μέλος : Σκαματζούρας Κώστας
Μέλος : Ντάκουρης Βασίλης
Αναπληρωματικό μέλος : Παντελάκης Ελευθέριος
Αναπληρωματικό μέλος: Βαρδάκη Εφη

Στην πρώτη γενική συνέλευση συζητήθηκαν τα μεγάλα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα που ταλαιπωρούσαν έως σήμερα το σύλλογο, αλλά και οι νέες συνθήκες κρίσης που επικρατούν στην τοπική κοινωνία και συνάμα στην ανάπτυξη του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης.

Βάσει αυτών πάρθηκαν ομόφωνα οι παρακάτω αποφάσεις:

Α. Αλλαγή της επωνυμίας του Σωματείου από ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ σε "ΕΥΝΙΚΟΣ"ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ με πρωτεύων και κυρίαρχο άθλημα ανάπτυξης και καλλιέργειας αυτό της καλαθοσφαίρισης για το οποίο θα προσπαθήσει να είναι και ο μοναδικός αγωνιστικός φορές στον νέο «Καλλικρατικό» Δήμο Φυλής αλλά και της ευρύτερης περιοχής.( Θα ακολουθήσει άμεσα συνεργασία με τον ΑΟ Άνω Λιοσίων κ το ΔΑΣ Ζεφυρίου)
*Το όνομα του «Εύνικου» μαρτυρείται σε κείμενο επιγραφής επιτύμβιου μαρμάρινου κιονίσκου ρωμαϊκών χρόνων «ΖΩΣΙΜΗ ΕΥΝΙΚΟΥ ΕΞ ΕΥΠΥΡΙΔΩΝ» δηλαδή Ζώσιμη η κόρη του Ευνίκου από τις Ευπυρίδες. Πρόκειται για τον Εύνικο από τον αρχαίο δήμο των Ευπυρίδων που τοποθετείται από τους αρχαιολόγους και τους μελετητές της τοπογραφίας στην ευρύτερη περιοχή του νέου σημερινού Δήμου Φυλής.

Β. Να «ξαναγεννηθούν» οι μεγάλες ακαδημίες καλαθοσφαίρισης, τα αγωνιστικά τμήματα έως την ηλικία των 18 ετών και οι καλαθοσφαιριστικές εκδηλώσεις (Τουρνουά Δημοτικών σχολείων, Τουρνουά 3 εναντίων 3, Ημερίδες καλαθοσφαίρισης, Σεμινάρια αθλητών/ προπονητών/ γονέων, Γιορτές καλαθοσφαίρισης, Τουρνουά βετεράνων, Maxiday, κοινωνικές ημερίδες με βάση το άθλημα της καλαθοσφαίρισης) που θα εκφράζουν όχι μόνο τους πρώην δήμους Ανω Λιοσίων, Φυλής κ Ζεφυρίου αλλά και την πολυπληθή ευρύτερη περιοχή. Για τον λόγο αυτό θα πρωταθεί και σχετικό μνημόνιο αθλητικής συνεργασίας με το ΝΠΔΔ του Δήμου Φυλής η «Πάρνηθα», αρμόδιο για θέματα αθλητισμού.

Γ. Να υποστηριχτεί με όσες δυνάμεις υπάρχουν η αγωνιστική ομάδα γυναικών στην Α1 Εθνική Κατηγορία και η αγωνιστική ομάδα ανδρών στην Α’ κατηγορία της ΕΣΚΑ.

Δ. Κατάργηση των αγωνιστικών τμημάτων Πάλης, Κολύμβησης, Τένις, Ρυθμικής και Ενόργανης Γυμναστικής, Ποδοσφαίρου, Στίβου και απορρόφηση όλων των δελτίων των αθλητών από τα τοπικά αθλητικά σωματεία που ασχολούνται αποκλειστικά με τα σχετικά αθλήματα.

Με σύνθημα «Ενας κύκλος ολοκληρώθηκε και ένας νέος ξαναγεννιέται…» ο ‘’ΕΥΝΙΚΟΣ’’ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ κάνει άνοιγμα σε οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο από την τοπική κοινωνία επιθυμεί, αφού πρώτα ενημερωθεί, να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του στο σύλλογο από διάφορες θέσεις (Διοικητικό μέλος, έφορος τμήματος, μέλος επιτροπής ομάδας αντρών, μέλος επιτροπής ομάδας γυναικών, μέλος επιτροπής εκδηλώσεων, μέλος επιτροπής εξεύρεσης χορηγών κ.ά.). Η στήριξη όλων των φορέων της πόλης μας, από την Αντί περιφέρεια Δυτικής Αττικής , τον Δήμο Φυλής, τα μέλη του ΝΠΔΔ η «Πάρνηθα» έως τους επιχειρηματίες και τους υπόλοιπους κοινωνικούς φορείς είναι πολύτιμη. Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί επίσημη ενημέρωση για τους νέους στόχους και τον προϋπολογισμό του συλλόγου».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια