Αναχώρησε για το Καράκας η Εθνική Ανδρών- Παπανικολάου: «Όλα για το όνειρο»

Η Εθνική Ανδρών αναχώρησε από το Σάο Πάουλο για το Καράκας, όπου 2-8 Ιουλίου διεξάγεται το Προολυμπιακό Τουρνουά.





Στην αποστολή μετέχουν και οι 14 παίκτες που έχει στη διάθεσή του ο Ηλίας Ζούρος. Η κατάσταση του Βαγγέλη Μάντζαρη, που υπέστη διάστρεμμα στον αριστερό αστράγαλο στο τελευταίο φιλικό του Σάο Κάρλος απέναντι στη Βραζιλία, θα επανεκτιμηθεί στη Βενεζουέλα.

Στο μεταξύ, η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έστειλε στην Εθνική Ανδρών τηλεγράφημα με το οποίο εύχεται καλή επιτυχία στο Προολυμπιακό Τουρνουά της Βενεζουέλας. Ο Ηλίας Ζούρος, που ήταν αποδέκτης του τηλεγραφήματος, μετέφερε τις ευχές στους Έλληνες διεθνείς. «Ευχαριστούμε πολύ την ΕΠΟ, που δείχνει πως βρίσκεται δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια. Από την πλευρά μας εμείς τη συγχαίρουμε για την πολύ καλή παρουσία της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κι ευχόμαστε ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Παπανικολάου: «Όλα για το όνειρο»

Αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω του Προολυμπιακού Τουρνουά που αρχίζει τη Δευτέρα στο Καράκας είναι οι παίκτες της Εθνικής Ανδρών, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του Κώστα Παπανικολάου λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για το Καράκας.

«Τα τρία τελευταία φιλικά προετοιμασίας ήταν ουσιαστικά σαν… πρώτα για μας, καθώς είχαμε για πρώτη φορά πλήρη σύνθεση. Βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα και παρουσιάσαμε σημάδια βελτίωσης. Η προετοιμασία μας για το Προολυμπιακό Τουρνουά είχε ιδιαιτερότητες, αλλά δεν μένουμε στα προβλήματα και σημασία έχει να παρουσιαστούμε έτοιμοι από τη Δευτέρα που αρχίζουν τα επίσημα ματς στη Βενεζουέλα. Έχουμε έρθει όλοι εδώ για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό προκειμένου να κάνουμε το όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες πραγματικότητα», τόνισε.

Ο 22χρονος φόργουορντ αναφέρθηκε και στην επιλογή του στο νούμερο «48» του ντραφτ από τους Νιου Γιορκ Νικς. Ο άσος του Ολυμπιακού ενημερώθηκε σχετικά στη διάρκεια του βραδινού γεύματος της Εθνικής ομάδας μετά το φιλικό παιχνίδι απέναντι στη Βραζιλία. «Παρακολούθησα τη διαδικασία. Η επιλογή μου στα ντραφτ ανοίγει μία νέα προοπτική για την καριέρα μου, αν αποφασίσω να την κυνηγήσω. Οι Νικς είναι μία ομάδα που μου αρέσει. Πάντως έχω συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και αυτή τη στιγμή είμαι πλήρως αφοσιωμένος στις υποχρεώσεις με την Εθνική και την προσπάθεια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες», ανέφερε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια