Ανασκόπηση της χρονιάς για τον Κρόνο Ευόσμου από το Νίκο Στράντζαλη

Ο αθλητής του Κρόνου Ευόσμου Νίκος Στράντζαλης έγραψε το κάτωθι κείμενο για τη χρονιά που μας πέρασε:











«Κατά την αγωνιστική περίοδο 2011/2012 ο Κρόνος Ευόσμου αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Γ1 ΕΚΑΣΘ ανδρών και βρέθηκε στην όγδοη θέση του πρώτου ομίλου.  Ένας όμιλος που ήταν πιο ισχυρός από τον περσινό και λιγότερο από τον προπέρσινο. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...
Τον περασμένο Ιούνιο η ομάδα του Κρόνου βρισκόταν σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο καθώς η διοίκηση δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει οικονομικά στις απαιτήσεις της ομάδας και έψαχνε τρόπους να τη δώσει αλλού. Εμφανίστηκαν διάφοροι ενδιαφερόμενοι αλλά καμιά πρόταση δεν έφτασε μέχρι το τέλος και έτσι ανέλαβαν δυο παλιοί παίκτες της ομάδας, ο Γιάννης Γιαννάκης και ο Κώστας Παπαχρήστου να βρουν τρόπο ώστε η ομάδα να ζήσει. Στο πλαίσιο αυτό έκαναν συζήτηση με ένα μέλος της ομάδας, τον Δημήτρη Τράκα ώστε να αναλάβει το αγωνιστικό κομμάτι σαν προπονητής.
   Παίκτες όπως ο Σωτήρης Γεώργιου και ο Μάνος Στράντζαλης έφυγαν από την ομάδα ώστε να αγωνιστούν σε υψηλότερη κατηγορία, ενώ έμειναν ελεύθεροι οι Γαβριήλ Τσεσμετζής και Βασίλης Τσικαντέλης.Το πλάνο ήταν να δημιουργηθεί μια ομάδα με παίκτες από τα σπλάχνα της ομάδας και γι' αυτό έγιναν συζητήσεις με τους Ζαχαριογλου, Γιαννάκη και Νικολαΐδη ώστε να επιστρέψουν. Τελικά μόνο ο τελευταίος γύρισε στην ομάδα, ενώ αποκτήθηκε ο Μπάμπης Ξενιτόπουλος απο τη Δόξα Ελπίδας Ευόσμου. Κάπου στα μέσα καλοκαιριού ανακοινώνει ο βασικός πόιντ γκαρτης της ομάδας ότι φεύγει στη Μυτιλήνη καθώς βρήκε δουλειά εκεί και θα λείψει όλο το χρόνο.
Κάπως έτσι λοιπόν ξεκινάει η προετοιμασία της ομάδας στις 1 Σεπτέμβρη του 2011.Στα αγωνιστικά πλάνα του προπονητή Δημήτρη Τράκα βρίσκονται οι αθλητές Ασλανιδης, Φαχιρίδης, Ξενιτόπουλος, Τσιαδήμος, Κοτανίδης, Στράντζαλης, Αμπατζής, Νικολαΐδης, Χαλκίδης, Παλάκης. Η προετοιμασία κυλάει ομαλά και το πρώτο παιχνίδι στα τέλη Οκτώβρη είναι με τη Μενεμένη. Ο Κρόνος χάνει αυτό το κρίσιμο ματς και αποφασίζει πως πρέπει να γίνουν κάποιες προσθήκες. Έτσι λοιπόν στο επόμενο παιχνίδι η ομάδα έχει τη βοήθεια του περσινού της σμολ φόργουορντ Βασίλη Τσικαντέλη και στο τρίτο παιχνίδι έρχεται να προστεθεί και ο Γαβριήλ Τσεσμετζής. Ο Κρόνος συνεχίζει τις προπονήσεις προσπαθώντας να βρει χημεία και στην τέταρτη αγωνιστική έρχεται πρώτη νίκη με αντίπαλο τον ΠΟΞ. Συνεχίζει με νίκη επί της Δόξας Πενταλόφου, ενώ έρχεται ένα σερί ηττών μέχρι να νικήσει ξανά τα Κουφάλια και να κλείσει τον πρώτο γύρο με νίκη επί της Ηλιούπολης.
Ο δεύτερος γύρος ξεκινάει με μια επεισοδιακή νίκη στους Αμπελόκηπους με αντίπαλο τη Μενεμένη, ενώ καλύτερη στιγμή της ομάδας αποτελεί η νίκη στο ΔΑΚ Ευοσμου με αντίπαλο τον Πύργο Χαλάστρας που κρίθηκε στο τελευταίο σουτ. Αλλά μετά η ομάδα μας δεν κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα με τον ουραγό ΠΟΞ...Σε όλο το δεύτερο γύρο ο Κρόνος διακρινόταν για τη μαχητικότητα του κάτι που δήλωναν και όλοι οι αντίπαλοι της ομάδας. Τελικά μέσα σε εορταστικό κλίμα την τελευταία αγωνιστική κερδίσαμε τον ΓΣ Ηλιούπολης και έκλεισε χαρούμενα μια δύσκολη χρονιά για τον σύλλογο.
Σημαντική παρουσία είχε ο πρώτος σκόρερ της ομάδας Τάσος Αμπατζής καθώς ήταν σταθερά πάνω από 12-13 πόντους σε κάθε αγώνα αλλά και ο Γιάννης Κοτανίδης που ήταν η κολόνα της ομάδας στη ρακέτα. Μεγάλη συμβολή είχαν και οι Τσικαντελης, Φαχιριδης και Τσεσμετζής ενώ άρτια στον ρόλο τους ανταπεξήλθαν οι Τσιαδήμος, Ξενιτόπουλος και Νικολαΐδης που χάσανε και πολλές προπονήσεις και αγώνες λόγω των σχολών τους.
Πλέον οι προπονήσεις συνεχίζονται με σκοπό η ομάδα να κάνει συντήρηση αλλά και να δοκιμάσει παίκτες για τη νέα χρονιά. Ο προπονητής θα βρει τις αδυναμίες και θα τις καλύψει, ενώ οι παίκτες θα ακολουθήσουν το πλάνο του ώστε η επόμενη χρονιά να μη θυμίζει το λαβωμένο θηρίο που ήταν ο Κρόνος φέτος...»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια