Λύμουρα και Κοσμά μιλανε για το ντάμπλ του Αθηναϊκού

Ο Αθηναϊκός κατέκτησε το τέταρτο συνεχόμενο πρωτάθλημα -και παράλληλα τρίτο στη σειρά νταμπλ- με αντίπαλο τον μαχητικότατο Παναθηναϊκό και οι Λολίτα Λύμουρα και Αφροδίτη Κοσμά μίλησαν αμφότερες για την επιτυχημένη -και για τις δύο- χρονιά που πέρασε, αλλά και για την επόμενη ημέρα των ίδιων και των ομάδων τους...


Να τι είπαν οι παίκτριες του Αθηναϊκού και του Παναθηναϊκού αντίστοιχα στην SportDay:

Λολίτα Λύμουρα

«Ο κ.Χαρδαλιάς θέλει να ξεπεράσουμε τις 101 νίκες, που αποτελούν ρεκόρ σε ομαδικό άθλημα στην Ελλάδα. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει αυτό που έχουμε κάνει. Θα το καταλάβουμε όταν χάσουμε, αν και θέλω ν' αργήσει αυτό».
Σχετικά με νίκη επί του Παναθηναϊκού στον τελικό δήλωσε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για το γεγονός ότι ξεκίνησε για να σωθεί κι έκανε αυτή την πορεία. Οσον αφορά εμάς, είχαμε άγχος, αλλά στο τέλος μέτρησε η εμπειρία».
Για το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός δυσκόλεψε αρκετά την ομάδα του Γιώργου Ζευγώλη τόνισε: «Σημασία έχει ότι κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, αν και σε μερικούς κακοφαίνεται, γιατί έχουν συνηθίσει να κερδίζουμε με 20-30 πόντους».
Για το αν ξεχωρίζει τα τρία σερί νταμπλ έναντι του EuroCup, η Λυμούρα εξήγησε: «Ξεχωρίζω το EuroCup, το οποίο δύσκολα θα κατακτήσει ξανά ελληνική ομάδα».
Σχετικά με το μέλλον της ανέφερε: «Επιστρέφω στην Εθνική, του χρόνου θέλω να παίξουμε Ευρωλίγκα. Δεν αποκλείω το να παίξω ξανά στο εξωτερικό».

Αφροδίτη Κοσμά

«Ξεκινήσαμε απ' το μηδέν αλλά δεθήκαμε νωρίς με τις συμπαίκτριές μου. Απ' τα Χριστούγεννα και μετά και με την βοήθεια του τεχνικού τιμ, του υπέροχου κόσμου που έχει ο Παναθηναϊκός αλλά και με την βοήθεια της διοίκησης φτάσαμε σ' αυτό το σημείο».
Όσο για την κατάκτηση της 2ης θέσης, είπε πως: «Το γυναικείο μπάσκετ χρειάζεται τον Παναθηναϊκό γιατί διαθέτει κόσμο, ιστορία κι εύχομαι του χρόνου να κάνει άλλο ένα βήμα».
Οσον αφορά το μέλλον της, διευκρίνισε: «Ανήκω στον Αθηναϊκό. Θα μιλήσω πρώτα και θα δούμε τι θα κάνω».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια