Τσακιρίδου: «Κινδύνευσε η σωματική μας ακεραιότητα»

Πρωτόγνωρες για το γυναικείο μπάσκετ στιγμές έζησε η ομάδα του Παναθηναϊκού το Σάββατο, έξω από το κλειστό του Στρέφη, όπου το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της ομάδας, δέχθηκε επίθεση από οπαδούς με διακριτικά της ΑΕΚ».



Η φόργουρντ των πρασίνων, Νίκη Τσακιρίδου, μίλησε για τα όσα συνέβησαν στο womensports.gr, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι κινδύνευσε η σωματική ακεραιότητα ορισμένων παικτριών της ομάδας της.

-Τι ακριβώς έγινε προχθές:

«Το Σάββατο ήταν το παιχνίδι μας εναντίον της ομάδας των Εξαρχείων. Γνωρίζαμε όλοι πως θα υπάρχουν οπαδοί της ΑΕΚ να μας περιμένουν λόγω της κοπής της πίτας του συνδέσμου τους στα Εξάρχεια, αλλά δεν περιμέναμε τα πράγματα να φτάσουν σε αυτό το σημείο. Έτσι λοιπόν φτάνοντας στο γήπεδο η αποστολή του ΠΑΟ μαζί με εφόρους και κάποιους παράγοντες, δέχθηκε επίθεση με πέτρες από οπαδούς της ΑΕΚ. Έτσι, με το που έγινε το πρώτο συμβάν με τις πέτρες τρέξαμε όλοι στα αποδυτήρια και ξαφνικά ακούμε κάτι θορύβους σαν πυροβολισμούς και βλέπουμε να τρέχουν προς τα αποδυτήρια συγγενείς και στενοί μας φίλοι διότι ρίξανε χημικά και δακρυγόνα στην είσοδο του γηπέδου με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική και όλοι να έχουν βήχα, δάκρυα, τσούξιμο στα μάτια και ζαλάδα, ενώ μιας συμπαίκτριας άνοιξε η μύτη της.  Μετά από αυτό έγιναν κάποιες ενστάσεις από τη μεριά της ομάδας μου να αναβληθεί το παιχνίδι λόγω φόβου για τη σωματική ακεραιότητα τη δική μας και των προπονητών, και έτσι μια συμπαίχτριά μου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου πήρε χαρτί από το γιατρό και έκλεισε το φύλλο αγώνος με αναβολή του παιχνιδιού».

-Πώς αισθανθήκατε εσείς ως αθλήτριες:

«Επηρεαστήκαμε μόνο από λόγους υγείας (βήχας, ζαλάδες κλπ). Οι πιο πολλές θέλαμε να γίνει το παιχνίδι όμως, γιατί κάτι τέτοια περιστατικά ή σε ρίχνουν τελείως ή σε πωρώνουν. Υπήρχαν όμως και κοπέλες που φοβήθηκαν πολύ, κυρίως οι ξένες μας. Ειδικότερα η καινούρια ξένη που ήρθε στην ομάδα μας πριν τρεις μέρες έβαλε τα κλάματα με την όλη κατάσταση και ήθελε να γυρίσει πίσω και είναι πολύ λογικό για έναν άνθρωπο που έχει μάθει να παίζει υπό φυσιολογικές συνθήκες χωρίς ιδιαίτερα περιστατικά αδικαιολόγητου φανατισμού...»

 -Κινδύνευσε η σωματική σας ακεραιότητα;

«Δυστυχώς ναι, διότι οι πέτρες που εκτοξεύονταν πέρασαν πολύ κοντά από τα κεφάλια κάποιων συμπαικτριών, ευτυχώς εγώ είχα προλάβει να μπω μέσα. Και πόσο μάλλον με την επίθεση των χημικών και δακρυγόνων, που είχαμε και ένα περιστατικό της μικρούλας της ομάδας μας Ελεάννας Χριστινάκη που της άνοιξε η μύτη»

-Αναμένονται αντιδράσεις από τους οπαδούς του ΠΑΟ;

«Για να είμαι ειλικρινής δεν γνωρίζω τι σχεδιάζουν οι οπαδοί μας, αλλά σίγουρα δεν θα το αφήσουν έτσι το συγκεκριμένο θέμα. Ήταν να έρθουν 300 άτομα να μας υποστηρίξουν αλλά δεν τους άφησαν οι αστυνομικές δυνάμεις και τα μπλόκα. Κάτι τέτοια περιστατικά δεν πρέπει να παίρνουν μεγαλύτερη έκταση όμως και απλά να σταματάνε εδώ και να αφήνουν τον αθλητισμό να πρωταγωνιστεί και όχι το ξύλο και τη βία στα γήπεδα..»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια