Εύκολο απόγευμα για το Πέρα

Με το δεξί ξεκίνησε το Πέρα τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2012, σε ένα εύκολο απόγευμα στο παγωμένο κλειστό της Κλεάνθους, καθώς επικράτησε με 87-55 του Ποσειδώνα Καλαμαριάς, μιας ομάδας με αθλητικούς πιτσιρικάδες που έχει δυσκολέψει όλους τους αντιπάλους του μέχρι τώρα.






Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του Πέρα, «το παιχνίδι ξεκίνησε μουδιασμένα λόγω της πολύ χαμηλής θερμοκρασίας του γηπέδου με όλους τους παίκτες να είναι διστακτικοί στα πατήματά τους φοβούμενοι τους τραυματισμούς. Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε με κοντρόλ μπάσκετ, με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ και με τον Ποσειδώνα να παίρνει ένα μικρό προβάδισμα προς το τέλος της πρώτης περιόδου. Κάπου εκεί το Πέρα αφυπνίστηκε, ζεστάθηκε από το πολύ καλό κλίμα σε πάγκο και κερκίδα και αποφάσισε να παίξει μπάσκετ. Με ασφυκτική άμυνα που αποσυντόνισε τους αντιπάλους, αλλεπάλληλα κλεψίματα και πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας στην επίθεση, το δεύτερο δεκάλεπτο εξελίχτηκε σε παράσταση για έναν ρόλο, με το Πέρα να παγιώνει μια διαφορά ασφαλείας που συνεχώς αυξανόταν.
Στο δεύτερο ημίχρονο όντας σίγουρος πλέον για την έκβαση του αγώνα ο coach Dio αποφάσισε να δοκιμάσει τακτικές και σχήματα που έχουν δουλευτεί αποτελεσματικά στις προπονήσεις. Με μια άμυνα που κυριολεκτικά «έπνιξε» τους αντιπάλους και με συνεχόμενους αιφνιδιασμούς και εύκολα καλάθια, το τρίτο δεκάλεπτο εξελίχτηκε σε εφιάλτη για τους παίκτες του Ποσειδώνα, που έβλεπαν την διαφορά να αγγίζει τους 30 πόντους. Κάπου εκεί το Πέρα κατέβασε στροφές και το τέταρτο δεκάλεπτο αποτέλεσε μια ευκαιρία για να πάρουν χρόνο συμμετοχής όλοι οι παίκτες με αποκάλυψη τον Θανούλη που η υπομονή του ανταμείφτηκε και απέδειξε ότι διαθέτει έντερα.
Αν και το επίπεδο του αντιπάλου δεν βοηθά για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, σε ομαδικό επίπεδο ίσως να πραγματοποιήσαμε την πιο μεστή φετινή μας εμφάνιση. Η σκληρή δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις για την βελτίωση της αμυντικής μας λειτουργίας δείχνει να αποδίδει καρπούς, με πολλά κλεψίματα και εύκολους αιφνιδιασμούς. Επιθετικά αν και ποτέ δεν είχαμε σημαντικό πρόβλημα η ομάδα έχει πλέον σταθεροποιηθεί με μεγάλο πλουραλισμό στο σκοράρισμα.
Σε ατομικό επίπεδο ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στον Τζούλη που έκανε πάρτι κάτω από τα καλάθια αμυντικά και επιθετικά. Επίσης ο Πέρι βοήθησε πολύ για να ξεκολλήσει η ομάδα μας και να ξεφύγει στο σκορ με συνεχόμενα τρίποντα. Όλοι οι υπόλοιποι απέδωσαν τα αναμενόμενα, χωρίς να φορτσάρει κανένας ιδιαίτερα.
Η νίκη αυτή μας εδραίωσε στην έκτη θέση της βαθμολογίας και ο αρχικός στόχος της σωτηρίας θεωρείται πλέον δεδομένος. Συνεχίζουμε  σωστά και δυνατά και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Επόμενος αγώνας για την ομάδα μας, την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στο κλειστό της Πολίχνης, απέναντι στα Μετέωρα.
ΥΓ: Ευχαριστούμε τους φίλους και τις φίλες της ομάδας μας που μας ζέσταναν με την  παρουσία τους, αν και οι οργανωμένοι για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο δεν παραβρέθηκαν».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια