Με νίκη γιόρτασε το εκατοστό παιχνίδι η ΑΕΕ Τούμπας

Το εκατοστό επίσημο παιχνίδι της ιστορίας της έδωσε προχθές η ΑΕΕΤ, με αντίπαλο τον Κανάρη, τον οποίο κέρδισε 73-62, χωρίς ωστόσο η βραδιά να έχει εορταστικό χρώμα.







Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του συλλόγου «με αρκετές απουσίες και πέντε νέα πρόσωπα σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στην Κρήνη (Μπαμπίκος, Μητρίδης, Αποστόλης, Στάθης, ΛαΜπόμπας), η ομάδα μας αντιμετώπιζε έναν θεωρητικά υποδεέστερο αντίπαλο, κατάφερε όμως να κάνει το ματς ντέρμπι για ένα ολόκληρο ημίχρονο, ιδίως εξαιτίας των άσχημων επιλογών στην επίθεση.
Για ακόμη ένα παιχνίδι, ξεκινήσαμε χαλαρά και επιτρέψαμε στους φιλοξενούμενους να μείνουν κοντά στο σκορ, να μας παρασύρουν στο ρυθμό τους και να προηγηθούν λίγο πριν το τέλος της 1ης περιόδου με 13-14, προτού ο Νεραντζάκης με δίποντο στη λήξη διαμορφώσει το 15-14. Η ανεκτή εικόνα μας διατηρήθηκε και για περίπου 4 λεπτά στο 2ο δεκάλεπτο, καθώς διατηρούσαμε εύκολα ένα μικρό προβάδισμα (20-17 σε εκείνο το σημείο), μόλις χαλαρώσαμε ξανά όμως είδαμε τον Κανάρη να κάνει σε δύο λεπτά σερί 10-0 και να ξεφεύγει με 20-27. Στο ματς μας κράτησαν τα εύστοχα σουτ του Στάθη και του Κούλη, η αναποτελεσματική άμυνά μας ωστόσο επέτρεπε στον Κανάρη να παραμένει μπροστά άνετα (28-34 1:10' πριν το ημίχρονο). Ένα τρίποντο του Στάθη και ένα καλάθι από τον  Καλαμάρα, μας έφεραν σε απόσταση αναπνοής (33-34, επιμέρους σκορ 18-20) και έδειξαν πως πρέπει να σοβαρευτούμε και να ξεμπερδέψουμε όσο το δυνατόν νωρίτερα.
Πράγματι, με το ξεκίνημα της επανάληψης η άμυνα σοβαρεύτηκε, τα σουτ επιτέλους μπήκαν, ο Δήμος πέτυχε άλλα δύο κρίσιμα τρίποντα και ο Κανάρης έμεινε από δυνάμεις. Σκορ δεκαλέπτου 20-10 και από την όλη εικόνα του αγώνα φάνηκε πλέον ότι δεν θα καταφέρουμε να το χάσουμε. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν η σειρά του Αποστόλη, στο πρώτο ματς μετά την επιστροφή του, να πετύχει δύο τρίποντα, και σταδιακά η διαφορά παγιώθηκε γύρω στους 15 πόντους, με τον κόουτς ΒασΒαλ να ηρεμεί και να χρησιμοποιεί όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του. Η ΑΕΕΤ προηγήθηκε μέχρι και με 20 πόντους (72-52) για να χαλαρώσει στα τελευταία τρία λεπτά, οπότε και διαμορφώθηκε το τελικό 73-62.

Υ.Γ. 55ο ροζ φύλλο, σε 100 παιχνίδια! Θα ακολουθήσει μέσα στη βδομάδα αφιέρωμα για την πρώτη μας «κατοστάδα»
Υ.Γ.2 Τουλάχιστον αυτή τη φορά οι πόντοι στο Φύλλο Αγώνα ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα, και όχι όπως στο ματς της Κρήνης, όπου οι πόντοι σημειώνονταν στην τύχη...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια