Μποχωρίδης: «Άρης από κούνια, Άρης για... πάντα»-Συνέντευξη στο www.pressaris.gr


Ο Λευτέρης Μποχωρίδης τα τελευταία 11 χρόνια αγωνίζεται με τον "θεό του πολέμου" στο στήθος. Έχει περάσει από όλα τα τμήματα υποδομής του συλλόγου και στόχος του όπως λέει και ο ίδιος είναι να καθιερωθεί τα επόμενα χρόνια στην ομάδα που αγαπάει και υποστηρίζει από μικρός. Ο 17χρονος γκαρντ μετά το ντεμπούτο του την περσινή σεζόν στο πρωτάθλημα κόντρα στον Ολυμπιακό πήρε την πρώτη... κρυάδα και στο Eurocup στην νίκη της ομάδας του επί της Γκαστέρα και μίλησε στο PRESSARIS για τις ευκαιρίες που περιμένει και τα μελλοντικά του σχέδια.

-Λευτέρη, ντεμπούτο για σένα στο Γιούροκαπ. Ο Άρης κέρδισε και ο Βαγγέλης Αλεξανδρής έδειξε να σου εμπιστεύεται κάποια λεπτά στο παρκέ...

«Νιώθω πάρα πολύ ωραία. Ευχαριστώ τον προπονητή που μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι. Πρέπει κάθε φορά που μου δίνει την ευκαιρία να την αρπάζω και να παίζω όσο πιο καλά γίνεται».

-Τι σου είπε μετά το παιχνίδι; Έμεινε ευχαριστημένος από την απόδοση σου;

«Μου είπε ότι έπαιξα καλά, αλλά με μάλωσε για τα δύο λάθη που έκανα στο τέλος».

-Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής έχει θέσει ως στόχο την ανάδειξη νέων παιδιών την φετινή σεζόν. Πιστεύεις ότι στην συνέχεια θα πάρετε περισσότερες ευκαιρίες τόσο εσύ όσο και ο Βεζένκοφ;

«Θέλω να πιστεύω πως ναι. Τόσο εγώ όσο και ο Σάσα περιμένουμε να πάρουμε ευκαιρίες από τον προπονητή μας. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται πολύ δουλειά. Εμείς από την πλευρά μας δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό στις προπονήσεις έτσι ώστε όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή να δικαιώσουμε τον προπονητή για την επιλογή του».

-Έχεις ξεκινήσει από τα τμήματα υποδομής του Άρη. Βρίσκεσαι στην ομάδα κάτι παραπάνω από 10 χρόνια. Είναι επιπλέον κίνητρο για σένα να καθιερωθείς με την φανέλα του Άρη τα επόμενα χρόνια;

«Σίγουρα και μόνο το γεγονός ότι αγωνίζεσαι στον Άρη, μια ομάδα με τόσο κόσμο αποτελεί κίνητρο για ένα νεαρό αθλητή. Εγώ βρίσκομαι 11 χρόνια στην ομάδα και φέτος αγωνίζομαι και στο εφηβικό. Ο κόσμος του Άρη έχει να δει πολλά χρόνια κάποιον αθλητή από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου να καθιερώνεται στο ανδρικό και είναι μεγάλο κίνητρο για εμάς τους νεαρούς να δουλέψουμε και να καθιερωθούμε τα επόμενα χρόνια».

-Η πίεση που υπάρχει από τον κόσμο σε αγχώνει καθόλου φαντάζομαι το βιώνεις αυτό τα τελευταία δύο χρόνια;

«Σε μια ομάδα όπως είναι ο Άρης που υπάρχει η πίεση του αποτελέσματος είναι δύσκολο για ένα προπονητή να δώσει ευκαιρίες στα νέα παιδιά. Υπάρχει πίεση όμως δεν μπορώ να πω ότι με αγχώνει. Εγώ από την πλευρά μου κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να κερδίσω την εμπιστοσύνη του προπονητή μου».

-Τον Απρίλιο ενηλικιώνεσαι και θα κληθείς να υπογράψεις επαγγελματικό συμβόλαιο. Ποια είναι τα σχέδια σου;

«Θέλω να μείνω στην ομάδα και να τη βοηθήσω όσο πιο πολύ μπορώ. Στόχος μου είναι να καθιερωθώ τα επόμενα χρόνια στην ομάδα και να έχουμε πολλές διακρίσεις».

-Σε ποια θέση θεωρείς ότι πρέπει να δουλέψεις περισσότερο; Πλέι μέικερ ή γκαρντ;

«Έτσι όπως έχει γίνει το μπάσκετ νομίζω ότι πρέπει να δουλέψεις και στις δύο θέσεις. Να δουλέψεις δηλαδή και στα χαρακτηριστικά του άσου αλλά και σε αυτά που έχει ένας παίκτης στην θέση "2"».

-Στο εφηβικό ξεκινήσατε καλά το πρωτάθλημα. Είναι νωρίς ακόμα αλλά μετά τη νίκη επί του Μαντουλίδη πολλοί είναι αυτοί που σας θεωρούν ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου...

«Πιστεύω ότι η ομάδα που θα είναι φαβορί για τον τίτλο θα φανεί στο γήπεδο. Εμάς στόχος μας είναι να πάμε στο φάιναλ- 4 να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα δύο ματς και να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης αρχικά και στην συνέχεια το Πανελλήνιο. Στο εφηβικό γίνεται καλή δουλειά, έχουμε καλή ομάδα και ελπίζω να πετύχουμε όσα πετύχαμε και πέρσι».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια