Παππάς: «Μία καλή παρέα το γυναικείο του Πανιωνίου»


Ο Πανιώνιος είναι από τις ομάδες που διαχρονικά προσέχει πολύ τις υποδομές του με σκοπό να αναδεικνύει νέους αθλητές. Σε αυτό το... μοτίβο κινείται για ακόμα μία σεζόν η γυναικεία ομάδα. Το 50% του ρόστερ (οι 6 από τις 12) στελεχώνεται από κορίτσια που προέρχονται από τις ακαδημίες, ενώ ο ελληνικός κορμός της ομάδας έχει μέσο όρο ηλικίας τα 19 χρόνια.


Ο Γιάννης Γερεουδάκης πρόσφατα αποχώρησε από τους "κυανέρυθρους" και ο νέος τεχνικός του Πανιωνίου, Αλέκος Παππάς, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την επιστροφή του, τη νίκη επί της ΦΕΑ αλλά και για τους λόγους που υπήρχε ένα... διάλειμμα στη συνεργασία του με την ομάδα της Νέας Σμύρνης. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

-Για τη συνεργασία του με τον Πανιώνιο

«Στην ομάδα ήμουν και πέρσι. Οι άνθρωποι ήθελαν να συνεχίσουμε τη συνεργασία, όμως κάποιες επαγγελματικές μου υποχρεώσεις δεν με άφησαν να συνεχίσω. Αυτές πλέον λύθηκαν και αφού το έφεραν οι συγκυρίες ξανασυνεργαστήκαμε. Νιώθω πολύ ωραία στην ομάδα. Με τους ανθρώπους της διοίκηση, τα κορίτσια κι όλους τους ανθρώπους έχουμε εξαιρετική σχέση με αποτέλεσμα να υπάρχει πρωτίστως ένα φιλικό περιβάλλον και μετά επαγγελματικό. Είμαστε μία καλή παρέα.
Εμένα είναι μεγάλη μου χαρά που δουλεύω με αυτά τα παιδιά. Ο Πανιώνιος βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο στην οργάνωση στα τμήματα υποδομής. Εκεί υπάρχει ένα προπονητικό επιτελείο πολύ υψηλό. Αυτό που ενδιαφέρει τον Πανιώνιο και κέντρισε για δεύτερη φορά την προσοχή μου είναι ο προγραμματισμός που υπάρχει για να ενταχθούν στην πρώτη ομάδα τα νέα κορίτσια. Όλοι θέλουν κάποια στιγμή η ομάδα να στελεχώνεται από τα φυτώρια της και νομίζω ότι είναι στο σωστό δρόμο».

-Για το γεγονός ότι μέσα σε μόλις λίγους μήνες έχουν φύγει δύο προπονητές (Νανάκος, Γερεουδάκης) και πόσο επηρέασε την απόφαση του

«Όποιος κάνει αυτό το επάγγελμα δεν μπορεί να φοβάται. Δεν μου δημιουργήθηκε κάποιο αίσθημα ανασφάλειας γιατί με όσους συνεργάζομαι στον Πανιώνιο είναι φίλοι μου. Από τη στιγμή που η μία πλευρά μπορούσε να βοηθήσει την άλλη δεν έκανα καμία δεύτερη σκέψη. Κάθε προπονητής βάζει τη δική του πινελιά με στόχο να βοηθήσει την ομάδα. Το θετικό είναι ότι με τα κορίτσια από τις υποδομές είχαμε δουλέψει και πέρσι οπότε ήξεραν την φιλοσοφία μου και δεν χρειάστηκε να πάρουν χρόνο για να προσαρμοστούν».

-Για τη πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα επί της ΦΕΑ (75-68)

«Φέτος οι ομάδες δεν έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους εκτός φυσικά του Αθηναϊκού που είναι μία κλάση ανώτερος. Οποιαδήποτε ομάδα μπορεί να κερδίσει και το έχουν δείξει τα μέχρι τώρα αποτελέσματα. Ο Κρόνος που δεν είχε κάνει νίκη κέρδισε τον Πανιώνιο, ενώ η ΦΕΑ που έχει πολύ καλή ομάδα έχει κάνει ήττες από μικρότερες ομάδες. Όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Αν παρατηρήσετε όλα είναι κλειστά παιχνίδια και κανένα δεν έχει μεγάλη διαφορά. Αυτό είναι καλό γιατί το πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό μέχρι τέλους».

-Για τις αγωνιστικές διαφορές που μπορούν να υπάρξουν από εδώ και πέρα

«Η προπονητική είναι μία. Το θέμα είναι να εμπιστευτούν οι παίκτες τον προπονητή και π προπονητής τους παίκτες. Αυτή είναι η συνταγή. Με πόσο εμπιστοσύνη θα περιβάλει η κάθε πλευρά στην άλλη».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια