Κανενόπουλος: «Να κρατήσουμε ψηλά το μπάσκετ»


Η επαρχία διψάει για μπάσκετ και κάθε προσπάθεια που γίνεται με σκοπό να ικανοποιήσει τον κόσμο που δεν ζει κοντά στα αστικά κέντρα είναι σημαντική. Ο Ιπποκράτης έχει καταφέρει να ενώσει ένα ολόκληρο νησί όπως η Κω γύρω από το γυναικείο μπάσκετ κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ο τεχνικός της ομάδας, Μάκης Κανενόπουλος, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για το Κώτικο μπάσκετ αλλά και για την προσπάθεια που κάνει η ομάδα του στο πρωτάθλημα της Α2 γυναικών. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

-Για την προσπάθεια που κάνει ο Ιπποκράτης

«Ο Ιπποκράτης είναι μία επαρχιακή νησιωτική ομάδα. Στόχος της διοίκησης ήταν να φτιαχτεί μία ομάδα ανταγωνιστική και νομίζω ότι το έχουμε καταφέρει. Το καλοκαίρι προσθέσαμε στο ρόστερ δύο έμπειρα γκαρντ και ένα "τεσσάρι" σκόρερ. Με τρεις μόνο μεταγραφές ήταν εύκολο να δεθεί η ομάδα γιατί όλες οι υπόλοιπες παίκτριες είναι γηγενείς και γνωρίζονται καλά. Από τα πρώτα δύο παιχνίδια νομίζω η εικόνα που βγάλαμε είναι θετική. Πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ότι στον Ιπποκράτη κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να κρατήσουμε ψηλά το μπάσκετ στη Κω. Έχουμε έναν πρόεδρο, τον κ. Δημήτρη Δρόσο και το διοικητικό συμβούλιο που μας στηρίζει έμπρακτα. Είναι σημαντικό ότι ο κόσμος γεμίζει σε κάθε παιχνίδι το γήπεδο δείχνοντας ότι διψάει για μπάσκετ».

-Για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα της Α2 γυναικών

«Το πρώτο ματς με την Πάτρα ήταν εύκολο, ενώ το δεύτερο με τον Πρωτέα ήτα πολύ δύσκολο, καθώς μιλάμε για μία ομάδα που χτυπάει το πρωτάθλημα. Ασφαλή συμπεράσματα από την κατάσταση μας θα βγάλουμε αύριο που παίζουμε με τα Γιάννενα. Είναι ένα εκτός έδρας παιχνίδι και θέλουμε πολύ τη νίκη».

-Για τους στόχους της ομάδας τη φετινή σεζόν

«Στόχος είναι να φτιαχτεί ένα αξιόμαχο σύνολο που θα μπορέσει να παραμείνει στην κατηγορία. Βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά και παλεύουμε για τη νίκη. Για εμάς είναι μεγάλο πρόβλημα ότι δεν μπορούσαμε το καλοκαίρι να παίξουμε φιλικά».

-Για το Κώτικο μπάσκετ

«Στα τοπικά έχουμε ένα υποβαθμισμένο πρωτάθλημα. Στην Κω ουσιαστικά παίζουμε πέντε ομάδες μεταξύ μας. Υπάρχει μεγάλη δυσκολία γιατί παίζουμε με τις ίδιες ομάδες περίπου 10 φορές το χρόνο κι έτσι το κίνητρο είναι μειωμένο».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια