Ζούρος: «Πάντα στόχος η νίκη»-Τι δήλωσαν Ζήσης και Βασιλειάδης για τον αγώνα με τη Σλοβενία


Ο Ηλίας Ζούρος μίλησε για την αναμέτρηση της Εθνικής με τη Σλοβενία (Πέμπτη, 21:00):
«Κάναμε την πρώτη προπόνηση στο Βίλνιους, που είχε χαρακτήρα ξεμουδιάσματος. Κάναμε κάποια σουτ και δουλέψαμε πάνω στην επιθετική τακτική. Το βράδυ θα δουλέψουμε τα κομμάτια που χρειαζόμαστε, ιδιαίτερα στην άμυνα. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα με ιδιαιτερότητες, με ψηλούς που είναι καλοί κοντά και μακριά από το καλάθι, αλλά και με έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ. Σε κάποια σημεία του αγώνα θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε πιο ψηλό σχήμα. Μπορεί να μειωθεί η ταχύτητά μας έτσι, αλλά θέλουμε να παραμείνουμε δυνατοί στα ριμπάουντ.
Όποιος κερδίσει τη μάχη των ριμπάουντ έχει ένα μικρό προβάδισμα για τη νίκη, όπως και το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα. Ξέρουμε επίσης πως η Σλοβενία παίζει για αρκετή ώρα άμυνα ζώνης, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό. Ο Μπουρούσης ανάρρωσε από την ίωση κι ελπίζουμε να μας βοηθήσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.
«Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Όποτε μπαίνεις στο γήπεδο, στόχος είναι η νίκη. Ότι η Σλοβενία διαθέτει έμπειρους και αθλητικούς παίκτες το γνωρίζουμε. Ετοιμάζουμε την τακτική, ελπίζουμε όλα να δουλέψουν σωστά, να παλέψουμε μέχρι το 40 και να κερδίσουμε εμείς. Το τι έχει γίνει στην προϊστορία δεν έχει καμία σημασία. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Έχουμε μία νίκη και θα χρειαστούμε άλλες δύο για να περάσουμε στο Κάουνας κι από εκεί και πέρα να διεκδικήσουμε κι άλλα πράγματα. Το ρεπό που υπάρχει μεταξύ των αγώνων δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να ξεκουράζονται και σε μας να προετοιμάζουμε καλύτερα το παιχνίδι», πρόσθεσε.

Νίκος Ζήσης: Οι εμφανίσεις στα δύο τελευταία παιχνίδια ήταν πολύ καλές και πλέον θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτό το μοτίβο. Έτσι θα έχουμε την δυνατότητα να περάσουμε στους «8». Η Σλοβενία είναι μια έμπειρη ομάδα, έχει δύναμη μέσα και έξω από την ρακέτα. Εμείς θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για να πάρουμε το ματς. Θέλουμε να μας βγούνε τα σουτ. Το ελπίζουμε όλοι. Είμαστε σε πολύ καλή θέση, κουβαλάμε μία νίκη μαζί μας και θα βρούμε τρόπο να κερδίσουμε και τα υπόλοιπα παιχνίδια. Όταν παίζεις για την Εθνική προσπαθείς πάντα για το καλύτερο και αυτό σου δημιουργεί ένα μικρό άγχος. Εμείς όμως θα το ξεπεράσουμε και θα πάμε για το καλύτερο».

Κώστας Βασιλειάδης: «Σίγουρα εδώ που είμαστε πλέον, κάθε παιχνίδι είναι πολύ δυσκολότερο από τα προηγούμενα γιατί όλες οι ομάδες είναι πολύ πιο δυνατές. Εμείς θα δίνουμε πάντα τον καλύτερο μας εαυτό, χωρίς όμως να έχουμε άγχος και έτσι θα παίζουμε καλύτερα. Οι Σλοβένοι έχουν παίκτες όπως ο Λόρμπεκ και ο Ντράγκιτς που μπορούν να κάνουν μεγάλη ζημιά. Γενικά είναι ένα σύνολο πολύ δυνατό,  που παίζει εξαιρετική άμυνα. Εμείς θα πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας. Αυτό που ξέρουμε καλύτερα. Θα τρέξουμε στον αιφνιδιασμό και θα περιμένουμε να μπούνε και τα σουτ, καθώς στον πρώτο γύρο δεν είχαμε και το πιο ζεστό χέρι. Και όμως ακόμα και έτσι κερδίσαμε. Φανταστείτε λοιπόν τι μπορούμε να κάνουμε αν είμαστε και εύστοχοι... Και τα τρία παιχνίδια που θα δώσουμε είναι δύσκολα. Η Σλοβενία και η Γεωργία είναι στα μέτρα μας, ενώ η Ρωσία είναι μια κλάση πάνω. Εμείς όμως θα τα χτυπήσουμε όλα για να πάμε στο Κάουνας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια