Βρέθηκε η Δέσποινα Τσαπρούνη


Η 14χρονη αδερφή του παίκτη του Ηλυσιακού, Κώστα Τσαπρούνη, Δέσποινα, βρέθηκε μετά από 15 ημέρες που ήταν εξαφανισμένη. Η Δέσποινα βρέθηκε σε διαμέρισμα που βρίσκεται στην οδό Ευγενίου Καβαδά, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα όπου διέμεναν δώδεκα Αφρικανοί. Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρακολουθούνταν συνεχώς το προφίλ της στο facebook. Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου διαπιστώθηκε ότι η 14χρονη «μπήκε» στο facebook από internet cafe στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.
Αμέσως άρχισαν έρευνες πόρτα - πόρτα με τη φωτογραφία της από αστυνομικές ομάδες, στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, μέχρι που εντοπίστηκε ότι ήταν στο διαμέρισμα, μέσα στο οποίο διέμεναν δώδεκα Αφρικανοί.
Την Τετάρτη έγινε έφοδος, αλλά οι αλλοδαποί ένοικοι του διαμερίσματος, όταν μπήκαν οι αστυνομικοί, τους επιτέθηκαν, ενώ κάποιοι επιχείρησαν να διαφύγουν από τα παράθυρα. Ακολούθησε συμπλοκή κατά την οποία συνελήφθησαν έξι από τους αλλοδαπούς για αντίσταση κατά της αρχής και απείθεια καθώς και ένας 30χρονος από το Κονγκό που κατηγορείται για απαγωγή και αποπλάνηση σε βάρος της ανήλικης.
Το κορίτσι παραδόθηκε στους γονείς του μέσα σε ιδιαίτερο κλίμα συγκίνησης ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία της αστυνομίας, η 14χρονη είχε φύγει από το σπίτι της για προσωπικούς λόγους και είχε μεταβεί στο διαμέρισμα του 30χρονου Κονγκολέζου, τον οποίο γνώριζε.
Η ανακοίνωση που εξέδωσε το «Χαμόγελο του Παιδιού»: «Η περιπέτεια της Δέσποινας έληξε σήμερα έπειτα από 15 ημέρες αγωνίας της οικογένειάς της αλλά και όλων των ευαισθητοποιημένων πολιτών που καλούσαν στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000, είτε δίνοντας πληροφορίες είτε θέλοντας απλά να δηλώσουν την υποστήριξη τους στην οικογένεια της.
Αξίζει να αναφερθεί ότι καθοριστικό ρόλο στην εύρεση της Δέσποινας έπαιξαν οι συντονισμένες ενέργειες των ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αποτρέποντας τα χειρότερα.
Το Χαμόγελο του Παιδιού" το τελευταίο διάστημα με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε.
Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα παιδιά μας που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η εξαφάνιση ενός παιδιού ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται. To Χαμόγελο του Παιδιού βρίσκεται κοντά στη Δέσποινα και την οικογένειά της για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια