Β. Μάντζαρης: «Δυνατό σημείο της Εθνικής η άμυνα»

Πολλές από τις Εθνικές ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Ευρωμπάσκετ θα έχουν στις τάξεις τους αστέρες του ΝΒΑ, ωστόσο, όπως επισήμανε ο Βαγγέλης Μάντζαρης, η ομάδα είναι αυτή που κερδίζει και όχι τα ονόματα. Ο πρόσφατα «κομμένος» από την αποστολή της Εθνικής ταλαντούχος πόιντ γκαρντ, παράλληλα, τόνισε ότι το δυνατό σημείο της Εθνικής ομάδας είναι η άμυνα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συνέχεια της καριέρας του. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Sentra FM 103.3:


-Για την «παρθενική» συμμετοχή του στην Εθνική Ανδρών:

«Μόνο θετικά μπορώ να χαρακτηρίσω όλα όσα έζησα. Πάνω από όλα επρόκειτο για καινούριες εικόνες. Εβλεπα τους Φώτση, Μπουρούση και Ζήση στην τηλεόραση και τους θαύμαζα και ξαφνικά, από τη μία στιγμή στην άλλη, γίναμε συμπαίκτες. Από την άλλη, υπήρχαν και τα δικά μου παιδιά, ο Σλούκας με τον Παπανικολάου, κι έτσι μπήκα άμεσα στο κλίμα. Υπάρχει πικρία που κόπηκα, αλλά δεν πειράζει. Πείσμωσα περισσότερο, ώστε του χρόνου να καταφέρω να μπω στη δωδεκάδα».

-Για τα συμπεράσματά του:

«Το βασικότερο στοιχείο που κατάλαβα είναι πως παίκτες που τους θεωρούμε παικταράδες, όπως οι NBAer, μπορεί να τους υπερνικήσει μια ομάδα καλά δουλεμένη όπως η δική μας. Εχουμε πολύ καλή χημεία, ο κάθε παίκτης έχει το ρόλο του, υπάρχει διάθεση, δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά παρά τις απουσίες. Το βασικότερο που κατάλαβα είναι πως η ομάδα νικάει τους παίκτες».

-Για τις αδυναμίες της Εθνικής:

«Ο τομέας που υστερούμε είναι, κυρίως, τα ριμπάουντ. Οι άλλες ομάδες έχουν ψηλές πεντάδες, με αθλητικά παιδιά. Είχαμε ένα μικρό πρόβλημα, αλλά μέρα τη μέρα το βελτιώνουμε και πιστεύω πως θα είμαστε πανέτοιμοι στο Ευρωπαϊκό».

-Για το δυνατό σημείο της Εθνικής:

«Η άμυνα είναι. Από εκεί ξεκινάνε όλα. Μπορεί η επίθεση να σου δίνει παιχνίδια στην καλή σου ημέρα, αλλά η άμυνα είναι πάντα πιο σημαντική. Αυτή θα είναι το κυρίαρχο σημείο μας».

-Για τα μαθήματα που πήρε από την προετοιμασία με την Εθνική:

«Οταν μπαίνεις μέσα στο γήπεδο δεν υπάρχουν ονόματα και συμβόλαια, αλλά μόνο οι τέσσερις γραμμές. Εσύ και οι αντίπαλοι».

-Για το εάν πίστευε πως θα κληθεί στην Εθνική:

«Σίγουρα, το είχα στην άκρη του μυαλού μου, το ήλπιζα, αλλά δεν το ήξερα. Αποτέλεσε έκπληξη η κλήση μου».

-Για τις μεγάλες ομάδες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του:

«Ολες οι περιπτώσεις είναι αξιότιμες, η καθεμία ξεχωριστά. Κι εγώ έχω αγχωθεί, έχει φθάσει Σεπτέμβριος και ακόμα δεν γνωρίζω πού θα παίζω του χρόνου. Ελπίζω να τελειώσει άμεσα το ζήτημα και να ακολουθήσω την καλύτερη δυνατή επιλογή, την οποία θα μπορώ και να στηρίξω, κάτι που είναι το σημαντικότερο».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια