Καλάθης: «Υπάρχουν πολλοί λόγοι που θέλουμε να νικάμε»


Μια παρέα έχει γίνει η Εθνική μας ομάδα, σύμφωνα με τον Νικ Καλάθη και αυτό είναι ένα από τα βασικότερα συστατικά της επιτυχίας, όπως μας έχει διδάξει άλλωστε και το πρόσφατο παρελθόν για ετούτη την ομάδα, με τον 22χρονο πόιντ γκαρντ να τονίζει ότι «πάμε για να εκπληρώσουμε τις φιλοδοξίες μας»!
Ο ομογενής γκαρντ του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδας, με δηλώσεις του στην εφημερίδα «Εξέδρα», φανερώνει την ανυπομονησία του ίδιου αλλά και των υπόλοιπων διεθνών να αγωνιστούν στα γήπεδα της Λιθουανίας και να φτάσουν όσο ψηλότερα μπορούν την ομάδα! Παράλληλα, εκθειάζει το κλίμα στις τάξεις της «επίσημης αγαπημένης», ενώ για την πρεμιέρα της διοργάνωσης και το παιχνίδι ενάντια στους Βόσνιους επισημαίνει ότι αν οι διεθνείς πράξουν σύμφωνα με αυτό που μπορούν θα νικήσουν! Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Νικ Καλάθης :


-Για το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της Εθνικής:

«Ολα είναι εντάξει. Δουλεύουμε ενάμιση μήνα για αυτή τη διοργάνωση και δουλεύουμε καλά. Ανυπομονούμε να παίξουμε μπάσκετ, να παίξουμε την καλή μας άμυνα που φαίνεται ότι μας δίνει δύναμη και να βγάλουμε στο παρκέ τα πλεονεκτήματα που έχουμε ως ομάδα. Εχουμε φιλοδοξίες και θέλουμε να τις εκπληρώσουμε».

-Για τα πολλά νέα πρόσωπα της Εθνικής κι αν έχουν ομοιογένεια:

«Ναι, τελικά από την πολλή δουλειά που κάναμε η ομάδα απέκτησε καλή χημεία. Εχουμε παίξει πολλές ώρες μαζί, έχουμε δώσει και τα ματς προπόνησης και νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι για να αρχίσουμε τα σημαντικά παιχνίδια».

-Για το εάν η χημεία που έχει δημιουργηθεί οφείλεται και στο χαρακτήρα των παικτών:

«Μα έτσι είναι, δεν λέμε κάτι που δεν ισχύει. Γίναμε παρέα από νωρίς, και όταν λέω γίναμε παρέα εννοώ όλοι μαζί. Οχι μικρές διαφορετικές παρέες. Είναι συχνό το φαινόμενο να μαζευόμαστε όλοι μαζί για να τα πούμε, να κάτσουμε μαζί, το κλίμα είναι εξαιρετικό στο εσωτερικό της ομάδας. Μακάρι αυτό να μας βοηθήσει και στο παιχνίδι μας, να φανεί».

-Για το εάν έχει νόημα να γίνονται προγνωστικά σε ματς πρεμιέρας:

«Οχι, εννοείται ότι ειδικά στην πρεμιέρα υπάρχουν περισσότεροι κίνδυνοι. Ομως, να σου πω και κάτι; Συνολικά, σε ένα Ευρωμπάσκετ νομίζω ότι όλοι μπορούν να νικήσουν, άρα και δε πρέπει να υποτιμάς κανέναν αντίπαλο. Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παίξουμε σαν ομάδα και να μην αντιμετωπίσουμε χαλαρά κανένα παιχνίδι. Οσο για τη Βοσνία, αν κάνουμε αυτό που ξέρουμε στο γήπεδο, τότε θα νικήσουμε».

-Για το εάν η ομάδα θα χτίσει αυτοπεποίθηση μέσω των επίσημων παιχνιδιών:

«Ετσι ακριβώς είναι. Ειδικά για νέες ομάδες σαν τη δική μας. Για αυτό και το κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε έρθει εδώ για να πετύχουμε κάτι καλό, άρα πρέπει να νικάμε και να προχωράμε. Οπως επίσης δεν ξεχνάμε και ότι μεταφέρουμε αποτελέσματα στον επόμενο γύρο, άρα θα είναι καλό να έχουμε όσο περισσότερους βαθμούς γίνεται. Υπάρχουν πολλοί λόγοι, λοιπόν, για τους οποίους θέλουμε να νικάμε».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια