Ν. Ζήσης: «Επικίνδυνος ο όμιλος»

Λίγο πριν το πρώτο τζάμπολ του Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας ο γκαρντ της Εθνικής μας ομάδας Νίκος Ζήσης μίλησε στον NovaΣΠΟΡ fm 94.6. Δήλωσε πως η ομάδα είναι έτοιμη για την πρεμιέρα απέναντι στην Βοσνία ενώ συμπλήρωσε πως δεν υπάρχει κανένα άγχος στην ομάδα. Αναλυτικά όσα είπε ο 28χρονος μπασκετμπολίστας:





-Για το αυριανό ματς κόντρα στη Βοσνία:

«Πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι. Κάναμε μια μεγάλη προετοιμασία διάρκειας τριών εβδομάδων. Πλέον κοιτάμε τα επίσημα που έχουμε μπροστά μας. Έχουμε μια δύσκολη πρεμιέρα κόντρα σε μια ομάδα που μπορεί να μην τα πήγε καλά στα φιλικά που έδωσε αλλά έχει ποιοτικούς παίκτες. Έχουμε δουλέψει πάνω της, ξέρουμε πως παίζει και τι να πρέπει να κάνουμε».

-Για το στόχο της ομάδας στο τουρνουά, παρά τις απουσίες της:

«Η ομάδα είναι αυτή που είμαστε. Το πρόγραμμά μας είναι καλό, ενώ έχουμε δώσει αρκετά φιλικά και πιστεύω ότι έχουμε βρει τη χημεία μας. Στόχος μας είναι να κερδίζουμε σε κάθε ματς, αρχής γενομένης από την πρεμιέρα. Είναι ένας επικίνδυνος όμιλος με ομάδες από την πρώην Γιουγκοσλαβία που σημαίνει ότι ξέρουν μπάσκετ, ενώ είναι ενισχυμένες και με Αμερικανούς. Αν προκριθούμε στο Βίλνιους (σ.σ. εκεί διεξάγονται οι αγώνες της επόμενης φάσης), θα κοιτάξουμε παρακάτω. Κάθε ματς είναι πολύ δύσκολο».

-Για το αν υπάρχει πίεση:

«Βάρος δεν πρέπει να αισθάνεται κανένας. Η καλώς εννοούμενη πίεση από την άλλη είναι καλή για όλους. Αυτό το καλοκαίρι είναι διαφορετικό λόγω των ειδικών συνθηκών. Με την Εθνική έχουμε συνηθίσει να κερδίζουμε. Οι παλιότεροι σε κάποιες δύσκολες στιγμές θα πρέπει να μπούμε μπροστά, αν και ο καθένας ξέρει το ρόλο του και τι πρέπει να κάνει».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια