Οι αντίπαλοι της Ελλάδας στον όμιλο του Ευρωπαϊκό παίδων

Από το www.infobasket.gr αντιγράφουμε κείμενο του καλού συναδέλφου Λεωνίδα Πιστιόλη σχετικά με τις αντιπάλους της Ελληνικής ομάδας στον όμιλο του Πανευρωπαϊκού παίδων που αρχίζει σήμερα:




ΠΟΛΩΝΙΑ

Η ιστορία της: Η καλύτερη θέση που έχει κατακτήσει ποτέ είναι η 4η, από το Ευρωμπάσκετ Παίδων του 2009, με τη γενιά των 93άρηδων. Αυτή ήταν και η πρώτη διοργάνωση στην οποία η Πολωνία μπήκε στην οκτάδα.
Το αστέρι: Νίκολας Βιτλίνσκι. Οχι ότι είναι κάνα μεγάλο ταλέντο, αλλά ο βασικός πάουερ φόργουορντ της Πολωνίας ήταν αυτός που ξεχώρισε στα περισσότερα παιχνίδια προετοιμασίας.
Το… παρελθόν των 95άρηδων: Ο Ντάμιαν Γέσκε είναι ο μόνος 95άρης που πήρε μέρος στο περσινό Ευρωμπάσκετ έχοντας 5,3 πόντους και 3 ριμπάουντ σε 15,8 λεπτά μ.ό.
Πιθανότερες θέσεις: 15-16η. Φαβορί για υποβιβασμό.

ΤΣΕΧΙΑ

Η ιστορία της: Το 2008 κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με τους 92άρηδες και τον 93άρη Κριζ αλλά ποτέ ξανά δεν έχει τερματίσει στην πρώτη 10άδα.
Το αστέρι: Μάρτιν Πέτερκα. Το βασικό «τεσσάρι» της διοργανώτριας και πρώτος σκόρερ στα περισσότερα φιλικά παιχνίδια που έδωσε στη διάρκεια της προετοιμασίας της.
Το… παρελθόν των 95άρηδων: Οι τρεις εκ των 95άρηδων που κατεβαίνουν φέτος για την Τσεχία ήταν και στην ομάδα που κατέκτησε πέρυσι τον τίτλο στη 2η κατηγορία. Ο λόγος για τους Πέτερκα, Σούλα και Κούριλ. Ο τέταρτος 95άρης που έπαιξε και πέρυσι, ο Πέτσαρεκ, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και δεν δηλώθηκε στη 12άδα.
Πιθανότερες θέσεις: 10η-12η

ΙΣΠΑΝΙΑ

Η ιστορία της: Παραδοσιακή δύναμη σε αυτές τις ηλικίες, η Ισπανία τερμάτισε μέσα στην πρώτη οκτάδα στα 23 από τα προηγούμενα 24 Ευρωμπάσκετ U16 και στην πρώτη τετράδα στα 16 από αυτά! Εχει κατακτήσει στο παρελθόν 2 χρυσά, 7 αργυρά και 4 χάλκινα μετάλλια.
Το αστέρι: Αγκούστι Σανς. Σε μια ομάδα με ροτέισον 10-11 παικτών, ο γκαρντ της Μπανταλόνα ξεχωρίζει.
Το… παρελθόν των 95άρηδων: Ο Σανς είναι ο μόνος 95άρης που έπαιξε στο περσινό Ευρωμπάσκετ, έχοντας μάλιστα και χρόνο συμμετοχής (21,2λ. μ.ό.) και προσφορά (7,1π. μ.ό.).
Πιθανότερες θέσεις: 3η-5η

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια