Τάσος Οικονόμου: «Χωρίς ξένες θα αρχίσει το πρωτάθλημα ο Αρης»

Ο έφορος της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του Αρη, Τάσος Οικονόμου, φιλοξενήθηκε στον Αρης FM 92,8 και την εκπομπή «Μ’ Όποιον Δάσκαλο Καθίσεις» σχετικά με την παρουσία της ομάδας την αγωνιστική χρονιά που τελείωσε αλλά και τον σχεδιασμό της ενόψει του νέου Πρωταθλήματος. Κάνοντας ένα πρώτο σχόλιο για την παρουσία της ομάδας την αγωνιστική περίοδο που τελείωσε, ανέφερε:


«Η πορεία της ομάδας τα τελευταία δύο χρόνια κρίνεται επιτυχημένη. Πρόπερσι καταλάβαμε την τρίτη θέση και πέρυσι την τέταρτη θέση. Για μια ομάδα η οποία προσπαθεί να δημιουργήσει κάτι καινούργιο, μετά από πάρα πολλά χρόνια, η τελευταία διετία είναι πετυχημένη.
Τα κορίτσια πέρυσι προσπάθησαν πάρα πολύ με αποτέλεσμα επειδή ο κύριος κορμός της ομάδας σήκωσαν και όλο το βάρος , στο τέλος είχαμε τραυματισμούς. Έτσι αναγκαστήκαμε να παίξουμε και με κάποιες νεανίδες. Αυτό αποδυνάμωσε την ομάδα στα play offs αλλά από την άλλη έδωσε εμπειρίες στα νέα κορίτσια, στα οποία φέτος θα δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες για να κάνουμε μια καλή χρονιά».

-Για τον σχεδιασμό της ομάδας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου:

«Λόγω της οικονομικής κρίσης που υφίσταται στην Ελλάδα θα υπάρξει μια μείωση στο μπάτζετ της ομάδας όσον αφορά το κομμάτι των οδοιπορικών που δίνουμε στις αθλήτριες περίπου στο 60%. Προσπαθούμε να στηριχτούμε σε μεταγραφές δε δύο κοπέλες που είναι στην ομάδα από πέρυσι, την Νίκη Χατζάκου και Ρούλα Μούλη, οι οποίες θα αποτελέσουν και την βάση της ομάδας συν δύο κορίτσια που ήρθαν τώρα, την Ναυσικά Σταυρίδου και την Φαίδρα Σκιαδοπούλου. Μαζί με αυτές αλλά και τις υπόλοιπες αθλήτριες από το τμήμα νεανίδων θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μια ομάδα η οποία θα στηριχτεί σε πρώτη φάση σε ελληνίδες παίκτριες.
Η προετοιμασία της ομάδας θα ξεκινήσει στις 15 Αυγούστου. Θα ξεκινήσουμε χωρίς κάποια ξένη παίκτρια και ανάλογα με την εικόνα που θα δείξουμε εμείς αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες, θα δούμε πως θα κινηθούμε» ενώ συνέχισε λέγοντας:
«Από τη μία το να προσθέτεις μία ή δύο ξένες παίκτριες σε μια ομάδα είναι θετικό γιατί έτσι ανεβαίνει το επίπεδο της. Φυσικά τα νέα κορίτσια έχουν να κερδίσουν από αυτές τις αθλήτριες. Από την άλλη όμως επειδή υπάρχει οικονομική κρίση είναι μια ευκαιρία να δώσουμε τη δυνατότητα στα νέα παιδιά να δείξουν την αξία τους».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια