Δώδεκα ομάδες και όποια άλλη δηλώσει συμμετοχή στην Α΄ ΕΚΑΣΘ γυναικών-Στις 5 Οκτώβρη ξεκινά το πρωτάθλημα-Ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων ο τρόπος διεξαγωγής-600 ευρώ το παράββολο

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου, του Καταστατικού και των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. καθώς και των Γενικών Προκηρύξεων των Πρωταθλημάτων της Ε.Ο.Κ. και της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. αγωνιστικής περιόδου 2011 - 2012,

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ο Υ Μ Ε

τo Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Α' Κατηγορίας Γυναικών της Ε.ΚΑ.Σ.Θ., αγωνιστικής περιόδου 2011 - 2012, με τους παρακάτω όρους:

ΑΡΘΡΟ 1: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ
ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΚΛΗΡΩΣΗ ΑΓΩΝΩΝ – ΕΝΑΡΞΗ

Στο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Α' Κατηγορίας Γυναικών της Ε.ΚΑ.Σ.Θ, αγωνιστικής περιόδου 2011 - 2012, δικαιούνται να πάρουν μέρος τα παρακάτω Σωματεία καθώς και κάθε νεοεγγραφόμενο ή επαναδραστηριοποιούμενο Σωματείο που θα δηλώσει συμμετοχή:

1 ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ ΑΠΣ 7 Ε.Ο.Σ.
2 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ Α.Ο. 8 ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΣ
3 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΕΑΣ 9 ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΘΕΡΜΗΣ ΑΠΟ
4 ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΑΣ 10 ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Γ.Σ.
5 ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΟΘ 11 ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΠΣ
6 ΔΟΞΑ ΔΡΥΜΟΥ ΑΣ 12 ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΒΟΤΣΗΣ ΑΠΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής των Σωματείων πρέπει να υποβληθούν στην Ε.ΚΑ.Σ.Θ., τo αργότερο μέχρι 24.08.11, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 15.00. Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να περιλαμβάνουν τα στοιχεία που προβλέπονται από τους Κανονισμούς της Ε.Ο.Κ. (άρθρο 28) καθώς επίσης όνομα υπευθύνου, τηλέφωνο, νούμερο fax, e-mail.
Σε περίπτωση που Σωματείο δεν διαθέτει δικό του κλειστό γήπεδο, πρέπει μαζί με τη δήλωση συμμετοχής να υποβάλει στην Ε.ΚΑ.Σ.Θ. και το έγγραφο, το οποίο να βεβαιώνει ότι του παραχωρήθηκε ως έδρα, το γήπεδο που προτείνει. Η προσκόμιση της γηπεδότητας του ενδιαφερόμενου Σωματείου πρέπει να υποβληθεί στην Ε.ΚΑ.Σ.Θ. μαζί με τη δήλωση συμμετοχής.
Η κλήρωση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί την 8.09.2011, ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 18.00 στα γραφεία της Ένωσης, παρουσία εκπροσώπων των Σωματείων.
Η έναρξη του Πρωταθλήματος ορίζεται για την 5.10.2011, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ.

ΑΡΘΡΟ 2: ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΩΝ

Στο Πρωτάθλημα θα χρησιμοποιηθούν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μπάλες WILSON (μέγεθος Νο 6)

ΑΡΘΡΟ 3: ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ

Ισχύει το αντίστοιχο άρθρο της Γενικής Προκήρυξης της Ε.ΚΑ.Σ.Θ Αγωνιστικής Περιόδου 2011 - 2012.

ΑΡΘΡΟ 4: ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Ο τρόπος διεξαγωγής του Πρωταθλήματος θα εξαρτηθεί από τις ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας ΓΥΝΑΙΚΩΝ αγωνιστικής περιόδου 2011 - 2012.
¬ Η ομάδα που θα καταλάβει την 1η θέση της τελικής βαθμολογίας του Πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας ΓΥΝΑΙΚΩΝ αγωνιστικής περιόδου 2011 – 2012 ανέρχεται στην Α2 Εθνική Κατηγορία ΓΥΝΑΙΚΩΝ αγωνιστικής περιόδου 2012 – 2013.
Οι αγώνες του Πρωταθλήματος, θα διεξάγονται κατά βάση μία (1) φορά την εβδομάδα, ημέρα TETAΡTH ή και άλλη ημέρα, εφόσον δε παραστεί ανάγκη για την έγκαιρη περάτωση του Πρωταθλήματος και περισσότερες φορές την εβδομάδα.
Σε περίπτωση που ο αγώνας Πρωταθλήματος Α' Κατηγορία ΓΥΝΑΙΚΩΝ συμπίπτει με αγώνα άλλου Πρωταθλήματος ή αθλήματος στο ίδιο γήπεδο, η Ε.ΚΑ.Σ.Θ. έχει το δικαίωμα να επιφέρει τροποποιήσεις στο Πρόγραμμα για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος.
Το Σωματείο που μετακινείται υποχρεούται να είναι εμπρόθεσμα και στη καθορισμένη ώρα έναρξης στο γήπεδο τέλεσης του αγώνα, με δική του ευθύνη και ανεξάρτητα από το μέσο μετακίνησης του.

ΑΡΘΡΟ 5 : ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ

Ισχύει το αντίστοιχο άρθρο της Γενικής Προκήρυξης της Ε.ΚΑ.Σ.Θ Αγωνιστικής Περιόδου 2011 - 2012.

ΑΡΘΡΟ 6: ΔΕΛΤΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ & ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Ισχύει το αντίστοιχο άρθρο της Γενικής Προκήρυξης της Ε.ΚΑ.Σ.Θ Αγωνιστικής Περιόδου 2011 – 2012

ΑΡΘΡΟ 7: ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΓΩΝΩΝ

Ισχύει το αντίστοιχο άρθρο της Γενικής Προκήρυξης της Ε.ΚΑ.Σ.Θ Αγωνιστικής Περιόδου 2011 - 2012.

ΑΡΘΡΟ 8: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ – ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Για την βαθμολογία των ομάδων ορίζει το άρθρο 47 του Κανονισμού Πρωταθλημάτων της Ε.Ο.Κ. [ 2 βαθμοί για τη νίκη, 1 βαθμός για την ήττα – συμπεριλαμβανομένου και αγώνα που χάθηκε από αδυναμία (άρθρο 21 κανονισμών Παιδιάς) και 0 βαθμοί για αγώνα που χάθηκε από υπαιτιότητα], για δε τn κατάταξή τους τα άρθρα 46, 47 & 48 του Κανονισμού της Ε.Ο.Κ.

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:

α) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι δύο (2), τότε λαμβάνονται υπόψη οι βαθμοί από τους μεταξύ τους αγώνες ( νίκες – ήττες – μηδενισμοί ). Αν οι ομάδες έχουν το ίδιο σύνολο βαθμών, τότε λαμβάνεται υπόψη η διαφορά πόντων στους μεταξύ τους αγώνες.*
β) Αν συνεχίζεται η ισοβαθμία , τότε λαμβάνεται υπόψη η διαφορά πόντων σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.*
γ) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι περισσότερες από δύο (2), τότε καταρτίζεται Βαθμολογικός Πίνακας με τους Βαθμούς που συγκέντρωσαν οι ομάδες που ισοβαθμούν, στους μεταξύ τους αγώνες και με βάση τον πίνακα αυτό γίνεται η μεταξύ τους κατάταξη.
δ) Αν όμως από τον παραπάνω πίνακα προκύψει νέα ισοβαθμία, τότε για τις ομάδες που συνεχίζουν να ισοβαθμούν, λαμβάνεται υπόψη η διαφορά πόντων στους μεταξύ τους αγώνες.*
ε) Αν παρά ταύτα συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη η διαφορά πόντων σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.*
στ) Σε περίπτωση πολλαπλής ισοβαθμίας και αφού μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων η ισοβαθμία περιοριστεί μόνο σε δύο ομάδες, τότε αυτόματα εφαρμόζεται η διαδικασία των παραγράφων α και β.
Αν η ισοβαθμία αφορά σε περισσότερες των δύο ομάδων, τότε επαναλαμβάνεται η διαδικασία της παραγράφου γ.
*Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΝΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ Η ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΕ. (Υπερισχύει το μεγαλύτερο πηλίκο).

ΑΡΘΡΟ 9: ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ - ΚΥΡΩΣΕΙΣ

Ισχύει το αντίστοιχο άρθρο της Γενικής Προκήρυξης της Ε.ΚΑ.Σ.Θ Αγωνιστικής Περιόδου 2011 - 2012.

ΑΡΘΡΟ 10: ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ – ΒΟΗΘΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ - ΚΟΜΙΣΑΡΙΟΙ

Ισχύει το αντίστοιχο άρθρο της Γενικής Προκήρυξης της Ε.ΚΑ.Σ.Θ Αγωνιστικής Περιόδου 2011 - 2012.

ΑΡΘΡΟ 11: ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ - ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - ΠΑΡΑΒΟΛΑ

Ισχύει το αντίστοιχο άρθρο της Γενικής Προκήρυξης της Ε.ΚΑ.Σ.Θ Αγωνιστικής Περιόδου 2011 - 2012.

ΑΡΘΡΟ 12: ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2013-2014

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. διατηρεί το δικαίωμα αναδιάρθρωσης των
Πρωταθλημάτων ΓΥΝΑΙΚΩΝ αγωνιστικής περιόδου 2013/2014 ειδοποιώντας έγκαιρα τα Σωματεία της.

AΡΘΡΟ 13: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

1. Ισχύει το αντίστοιχο άρθρο της Γενικής Προκήρυξης της Ε.ΚΑ.Σ.Θ Αγωνιστικής Περιόδου 2011 – 2012.
2. Κάθε διαγωνιζόμενο σωματείο θα πρέπει να καταβάλει παράβολο συμμετοχής (εξακοσίων) 600 € σε δύο δόσεις ως εξής:
Α΄ Δόση 300 € μέχρι 7.9.2011 - Β΄ Δόση 300 € μέχρι 13.1.2012.
Σε περίπτωση που δεν καταβληθούν στις παραπάνω ημερομηνίες τα αντίστοιχα παράβολα το σωματείο δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα.
3. Το καθαρό ποσόν των εισπράξεων των αγώνων, μετά την αφαίρεση των σχετικών δαπανών (ποσοστό υπέρ αστυνομίας, κ.λ.π.) θα περιέρχεται στο γηπεδούχο Σωματείο στις 13.1.2012 (εκκαθάριση των μέχρι τότε αγώνων) και μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου (τελική εκκαθάριση).

ΑΡΘΡΟ 14: ΕΠΑΘΛΑ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΑ

Στη Πρωταθλήτρια ομάδα θα απονεμηθεί ΚΥΠΕΛΛΟ και ΔΙΠΛΩΜΑTA με ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ στις 12 αθλήτριες καθώς και στον προπονητή -τρια τους.
Στις ομάδες που θα καταλάβουν την 2η και 3n θέση στην Τελική κατάταξη, θ' απονεμηθούν ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ με ΑΡΓΥΡΟ και ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ, αντίστοιχα.
Τέλος, θα απονεμηθεί ΚΥΠΕΛΛΟ ΗΘΟΥΣ στην ομάδα που θα επιδείξει το υψηλότερο αθλητικό φρόνημα που αρμόζει στους αγωνιστικούς χώρους.

ΑΡΘΡΟ 15: Γ Ε Ν Ι Κ Α

Ισχύει το αντίστοιχο άρθρο της Γενικής Προκήρυξης της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. Αγωνιστικής Περιόδου 2011 – 2012.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια