Ο χρόνος μετρά αντίθετα από σήμερα, 7 Ιουλίου 2011. Το 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Καλαθοσφαίρισης θα φιλοξενηθεί σε δύο χρόνια, το καλοκαίρι του 2013, στη Θεσσαλονίκη. Η επίσημη αναγγελία στο Νατάλ της Βραζιλίας, έδρα του 11ου Παγκόσμιου, ολοκληρώθηκε σήμερα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, στο νέο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, με πλήρη ενημέρωση της μεγάλης διοργάνωσης από το Σύνδεσμο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης.
Ως οικοδεσπότης και προερχόμενος παραγοντικά από το χώρο του μπάσκετ, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, χαιρέτησε την ανάληψη μιας διοργάνωσης που λαμβάνει ολυμπιακές διαστάσεις, λόγω της συμμετοχής χιλιάδων αθλητών από όλο τον κόσμο. Ο κ. Μπουτάρης έχει αναπτύξει στενές σχέσεις με τον Σύνδεσμο και ανάγεται σε πολύτιμο αρωγό σε κάθε βήμα για την καλύτερη δυνατή οργάνωση του Παγκοσμίου.
Ο Σπύρος Στρατής, πρόεδρος του Συνδέσμου, σε σχετική αναφορά, έκανε λόγο για τη αδιάλειπτη παρουσία του σε μεγάλες διοργανώσεις, που έγινε η αφετηρία ώστε η FIMBA (Παγκόσμια Ομοσπονδία Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών) να εμπιστευθεί τη Θεσσαλονίκη για το επόμενο παγκόσμιο ραντεβού των βετεράνων.
Ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Χρήστος Αηδόνης, διατηρώντας ανοικτή τη γραμμή με τους βετεράνους, πλήρως ενημερωμένος, έκανε λόγο για την παρουσία χιλιάδων αθλητών που θα φιλοξενηθούν στην πόλη, το καλοκαίρι του 2013 και τάχθηκε στο πλευρό των διοργανωτών.
Ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου, Πάρης Πετράς, ανέλυσε τα χαρακτηριστικά του Παγκοσμίου. Ο αντιπεριφεριάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας υποσχέθηκε βοήθεια σε είδος που είναι απαραίτητη στη μεγάλη διοργάνωση. Ο κόουτς- βουλευτής και πρώην υφυπουργός Γιάννης Ιωαννίδης αντάλλαξε μερικές… πάσες με τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Βετεράνων και παλιό του συμπαίκτη Διονύση Ανανιάδη.
Επίσης, ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου και μέλος ομάδας βετεράνων που πήρε μέρος στο Παγκόσμιο του Νατάλ, ο Τάκης Καρατζουλίδης, μετέφερε εικόνες από τη διοργάνωση στη μακρινή Βραζιλία και μαζί με τον ταμία Λάμπρο Τάκη μοιράστηκαν και παρέθεσαν εμπειρίες από τις προγενέστερες διοργανώσεις, στις οποίες έλαβαν μέρος ως αθλητές.
Παρόντες ακόμη ήταν οι Χριστόδουλος Οικονομίδης ως εκπρόσωπος της ΕΟΚ, Σάββας Λόρτος πρόεδρος της ΕΚΑΣΘ, Χάρης Αηδονόπουλος, αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αριστοτέλης Θωμόπουλος, αντιπρόεδρος Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης, Άγης Κυνηγόπουλος, Πρόξενος Λετονίας, Χαριζάνοφ, Πρόξενος της Βουλγαρίας, Vadim Kap, εκπρόσωπος του ρωσικού προξενείου, Δ. Τσιάμου, διευθύντρια του ΕΟΤ Θεσσαλονίκης, Περ. Τριχα, σύμβουλος ΕΟΤ, Δαμιανός Πολτουρτζίδης, διευθυντής του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Ν. Σαπουντζής, εκπρόσωπος Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης, Αθ. Παπαγεωργίου, Πρόεδρος Γυμναστών Β. Ελλάδας, Παναγιώτης Δαϊκούδης, δήμαρχος Χαλκηδόνας, Γιώργος Γκιουζέλης, Πρόεδρος Συνδέσμου Κριτών Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλονίκης, Μ. Ιωαννίδης, αντιδήμαρχος Μενεμένης- Αμπελοκήπων, Χ. Νικολαϊδης, Πρόεδρος Ελλήνων Διασωστών, Γιάννης Αθαναηλίδης, αντιπρόεδρος Αλεξάνδρειου Αθλητικού Μελάθρου, Χρήστος Τερζανίδης, περιφερειακός σύμβουλος, Δ. Μελεζιάδης, εκπρόσωπος ΕΟΚ/ΚΕΔ, Γιώργος Λυσσαρίδης, Θόδωρος Μπαχάρογλου, Εκπρόσωποι της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, του 3ου Σώματος Στρατού, ο Γ. Παρισόπουλος, στέλεχος του δήμου Πανοράματος- Πυλαίας.
Ακόμη, το παρών έδωσε ο βετεράνος Αστέριος Γούσιος, εκπρόσωπος του συνδέσμου βετεράνων του Άρη και του ΣΠΑΚΕ (σύνδεσμος της Αθήνας), ο Αν. Σαββάκης, εκπρόσωπος των βετεράνων Κομοτηνής και τέλος, εν ενεργεία καλαθοσφαιριστές (Σωτήρης Νικολαϊδης, Γιώργος Δέδας, Δημήτρης Καλαϊτζίδης, Παντελής Παπαιωακείμ) και ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ, Γιώργος Παυλίδης.
*Ο Σύνδεσμος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης, ευχαριστεί για την αμέριστη συμπαράσταση και πολύτιμη βοήθεια το γραφείο δημοσίων σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης (Ελένη Παπαδοπούλου) καθώς και τον τεχνικό Βασίλη Παπαγεωργίου. Το ίδιο πολύτιμη και η βοήθεια των Μερόπη Ακτσελή, Αντώνη Μαυρογένη, Άννα Χρήστου, Τάσου Αναστασιλάκη.
- home-icon
- ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
- ΦΟΡΕΙΣ
- _ΕΟΚ
- _ΟΔΚΕ
- _ΣΔΚΘ
- _ΣΚΚΘ
- ΕΘΝΙΚΑ
- _Πρόγραμμα ΕΟΚ
- _ΑΝΔΡΩΝ
- __Α1
- __Α2
- __Β Εθνική
- __Γ Εθνική
- __Κύπελλο Ανδρών Ελλάδας
- _ΓΥΝΑΙΚΩΝ
- __Α1 Γυναικών
- __Α2 Γυναικών Νότου
- __Α2 Γυναικών Βορρά
- __Κύπελλο Γυναικών Ελλάδας
- ΗΛΙΚΙΑΚΑ
- _Νέοι
- _Εφήβων
- _Νεάνιδες
- _Παίδων
- _Κορασίδες
- _Παμπαίδων
- _Παγκορασίδες
- _Μίνι Αγοριών
- _Μίνι Κοριτσιών
- ΤΟΠΙΚΑ
- _ΕΚΑΣΘ
- __Πρόγραμμα ΕΚΑΣΘ
- __Α Ανδρών ΕΚΑΣΘ
- __Α Γυναικών ΕΚΑΣΘ
- __Β Ανδρών ΕΚΑΣΘ
- __Β1ος OM Ανδρών ΕΚΑΣΘ
- __Β2ος OM Ανδρών ΕΚΑΣΘ
- __Γ1 Ανδρών ΕΚΑΣΘ
- __Γ2 Ανδρών ΕΚΑΣΘ
- __Κύπελλο Aνδρών ΕΚΑΣΘ
- __Κύπελλο Γυναικών ΕΚΑΣΘ
- __Μικτή Αγοριών ΕΚΑΣΘ
- __Μικτή Κοριτσιών ΕΚΑΣΘ
- _ΕΣΚΑ
- _ΕΣΚΑΝΑ
- _ΕΣΚΑ-Η
- _ΕΣΚΑΘ
- _ΕΚΑΣΑΜΑΘ
- _ΕΚΑΣΔΥΜ
- _ΕΚΑΣΚΕΜ
- __Α Ανδρών ΕΚΑΣΚΕΜ
- _ΕΚΑΣΧ
- __Α Ανδρών ΕΚΑΣΧ
- ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
- _Εθνική Ανδρών
- _Εθνική Γυναικών
- _Εθνική Νέων Ανδρών
- _Εθνική Νέων Γυναικών
- _Εθνική Εφήβων
- _Εθνική Νεανίδων
- _Εθνική Παίδων
- _Εθνική Κορασίδων
- _Εθνική Παμπαίδων
- _Εθνική Παγκορασίδων























0 Σχόλια