Πρωταθλητής γυναικών στην ΕΚΑΣΔΥΜ ο ΠΑΟΚ Δυτικής Μακεδονίας

Πρωταθλήτρια ομάδα γυναικών της ΕΚΑΣΔΥΜ (Δυτική Μακεδονία), αναδείχθηκε η ομάδα του ΠΑΟΚ Δυτικής Μακεδονίας, νικώντας στον τελικό, που έγινε την Κυριακή στο κλειστό γήπεδο της Πτολεμαΐδας, το Βελβεντό με 45-34. Όπως διαβάζουμε στον "Basketakia" (http://kozanibasket.blogspot.com), η επιτυχία αυτή έχει ιδιαίτερη αξία γιατί ήρθε με την πρώτη κιόλας συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα της Ενωσης και αποδεικνύει ότι όπου υπάρχει αγάπη για το άθλημα, οργάνωση, μεθοδικότητα και πάνω απ' όλα σωστή προετοιμασία μπορούν να γίνουν και θαύματα. Η ομάδα απέδειξε ότι έχει πολλές δυνατότητες και με την καθοδήγηση του Γιώργου Καννά θα συμμετάσχει στους αγώνες μπαράζ, που θα γίνουν στην Θεσσαλονίκη (19-24/6, Αμπελόκηποι). Η ομάδα εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:


«Ναι, είμαστε Πρωταθλητές. Και το πρωτάθλημα αυτό, την πρώτη κι όλα αγωνιστική μας χρονιά θέλουμε να το αφιερώσουμε σε όλους όσους ήταν κοντά μας, σε όλους όσους μας στήριξαν και σε όλους όσους μας πολέμησαν από την αρχή της χρονιάς (που ήταν βέβαια και οι περισσότεροι) με κάθε τρόπο, κυρίως δε με χτυπήματα «κάτω από τη μέση» και με επιθέσεις επί προσωπικού, σε μέλη της ομάδας μας, είτε αυτά ήταν αθλήτριες, είτε μέλη της διοίκησης.
Είμαστε πρωταθλητές αλλά θα θυμόμαστε αυτήν την ημέρα όχι μόνο για το πρωτάθλημα που πήραμε αλλά και για την απρόκλητη επίθεση κάποιων «χουλιγκάνων» που βρέθηκαν μέσα στους οπαδούς του Βελβεντού, κάποιων «αλητήριων», που θέλουν να λέγονται και γονείς, προς τις αθλήτριές μας, μετά την λήξη του αγώνα και ενώ τα κορίτσια έτρεξαν προς τις κερκίδες για να πανηγυρίσουν με άτομα των οικογενειών τους.
Είμαστε πρωταθλητές, αλλά αυτοί οι άνανδροι διατηρούν το δικαίωμα να ξαναμπαίνουν στα γήπεδα και να κάνουν το ίδιο πράγμα κάθε φορά. Γιατί, απλά, εκείνοι που θα έπρεπε να προστατεύουν το άθλημα και τους ανθρώπους του, τους το επιτρέπουν. Και γιατί, εκείνοι που τους γνωρίζουν ποιοί είναι, απλά σιωπούν. Ποιός άραγε κάνει το μεγαλύτερο έγκλημα;
Είμαστε πρωταθλητές και θέλουμε να συγχαρούμε τις αθλήτριες, τον προπονητή και την έφορο της ομάδας του Βελβεντού για το ήθος που επέδειξαν και κατά την διάρκεια του αγώνα, αλλά και μετά το τέλος του.
Είμαστε ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ, με κεφαλαία γράμματα γιατί αποδείξαμε ότι υπάρχουν αθλητές και αθλήτριες στην Δυτική Μακεδονία, που κακώς δε συμμετέχουν στα πρωταθλήματα, που έχουν «αποκλειστεί» από το άθλημα που αγαπούν για λόγους εξωαγωνιστικούς και που είναι και ικανοί αθλητές αλλά και άτομα με ήθος, κάτι ακόμα πιό σπουδαίο (τουλάχιστον για εμάς) και που έχουν να προσφέρουν πάρα πολλά πράγματα στις νεώτερους αθλητές της περιοχής μας.
Είμαστε ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ, με κεφαλαία γράμματα γιατί αποδείξαμε ότι το πάθος και η αγάπη γι' αυτό που κάνεις, είναι ισχυρότερα από οποιοδήποτε «σύστημα» παιγνιδιού και γιατί κάναμε πραγματικότητα τα λόγια ενός μεγάλου Αμερικανού προπονητή: «Στόχος μιάς ομάδας δεν είναι να κερδίζει. Είναι να παίζει ενωμένη και δυνατά. Τότε η νίκη έρχεται μόνη της». Mike Krzyzewski.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια