Διεξήχθη ο πρώτος αγώνας ομάδας του WNBA στην Ευρώπη

Ιστορική στιγμή για το παγκόσμιο γυναικείο μπάσκετ. Η «Ατλάντα Ντριμ» ομάδα του WNBA νίκησε την Εθνική της Μ. Βρεττανίας στην MEN Aρίνα του Μάντσεστερ στο πρώτο ματς του WNBA που έγινε ποτέ στην Ευρώπη. Στα πλαίσια της εξάπλωσης του μπάσκετ έγιναν στην Ευρώπη αγώνες του NBA και να που ήρθε η ώρα του γυναικείου. Όπως διαβάζουμε στο www.grbasket.gr η Ατλάντα νίκησε 82-51 αφού είχε εμφανή ανωτερότητα. Η Μ. Βρετανία είχε τοπ σκόρερ την γνωστή μας από την θητεία της στον Παναθηναϊκό και τον Πανιώνιο Κιμ Μπάτλερ όπως και η επίσης γνωστή μας από την μικρή θητεία της στον Αρη Σαντέλ Χάντι. Η Ντριμ είχε τοπ σκόρερ την Κόκο Μίλερ με 22 π.

Ο προπονητής των Βρετανίδων που θα παίξουν στο Πανευρωπαϊκό της Πολωνίας είναι ο Αυστραλός Τομ Μαχέρ που είπε : «Ήμουν πολύ ευτυχισμένος που είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε με μια ομάδα του WNBA. Είναι μια φανταστική εμπειρία και οι αθλήτριές μας δεν είχαν αγωνιστεί ποτέ πριν ξανά με τόσο σπουδαίες αθλήτριες και αυτό ήταν μια σπουδαία εμπειρία γι΄ αυτές. Θα αποτελέσει για μας σημαντικό σκαλοπάτι για την συμμετοχή μας στο επικείμενο Πανευρωπαϊκό».
Η κόουτς της Ατλάντα Μέρινελ Μίντορς είπε: «Μπορώ να πω ότι η Εθνική της Μ. Βρετανίας γίνεται όλο και καλύτερη. Είμαι στο παιχνίδι πολύ καιρό και έχω δει νεανικές ομάδες να παίζουν ακόμη και σε διεθνές επίπεδο. Ειλικρινά πιστεύω ότι η Μ. Βρετανία έχει τα πατήματα και τις προοπτικές μιας πολύ καλής ομάδας. Παίζουν πολύ καλά μεταξύ τους και νομίζω ότι θα τα πάνε περίφημα του χρόνου στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια