Τέλος ο Βινσέντ από την Μπούρζ-Επιστρέφει η Ντουμέρκ στην Γαλλική ομάδα

Ο Πιερ Βινσέντ προπονητής της Εθνικής Γαλλίας δεν θα είναι την νέα σεζόν προπονητής της Μπουρζ και  της Στέλλας Καλτσίδου την νέα περίοδο αφού μετά από επτά χρόνια, τρία πρωταθλήματα,  ένα κύπελλο Γαλλίας (2006) και τέσσερα βραβεία ανάδειξης κορυφαίου προπονητή στην Γαλλία (2006-07-08-11) δεν θα παραμείνει στον πάγκο και ήδη είναι υποψήφιος για την Γαλλική ανδρική ομάδα ASVEL Βιλερμπάν-Λιόν. Όπως διαβάζουμε στο www.grbasket.gr νέα προπονήτρια ανέλαβε η Βαλερί Γκαρνιέ που τα τελευταία τρία χρόνια καθόταν στον πάγκο της Τουλούζ.

 
Το μεγάλο νέο για την Μπουρζ είναι η επιστροφή στο ρόστερ της μεγάλης και αρχηγού της Εθνικής Γαλλίας Σελίν Ντουμέρ που δύο χρόνια έπαιξε στην Ρωσική Εκατερίνμπουργκ αλλά ενώ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ρωσίας και έφτασε στο φάϊναλ φορ της Ευρωλίγκας και τις δύο φορές δεν μπόρεσε να κατακτήσει το ευρωπαϊκό τρόπαιο. Κάνουμε και μια εικασία ότι η Στέλλα Καλτσίδου θα παραδώσει την φανέλα με το Νο 9 στην αρχαιότερη Ντουμέρκ και πιθανότατα θα πάρει το «8» που είχε για χρόνια στις Εσπερίδες.
Η πρωταθλήτρια Γαλλίας  Μπουρζ δεν ανανέωσε την συνεργασία της με την διεθνή πόϊντ γκαρντ Αναέλ Λαρντί (πήγε στην Σαλ), την Τσέχα σέντερ Ιλόνα Μπουργκρόβα (πήγε στην μέχρι πρόσφατα ομάδα της Μάλτση USK Πράγα), Μάγια Μίλκοβιτς (ίσως πάει στην Τουρκική Μπότας)  και Παολίν Σαλανιάκ (πήγε στην Ταρμπ).
Η Μπουρζ απέκτησε ήδη τις Μαριέλ Αμάντ (1.91 , 22 ετών που κόπηκε από την Εθνική λόγω τραυματισμού από τον Βινσέντ) από την Αράς, την Αμερικανίδα γκαρντ Κίσα Μπράουν (1.78 γκαρντ , 32 ετών που αγωνίστηκε εναντίον του Αθηναϊκού στα προημιτελικά του Eurocup με την ισπανική Σαραγόσα)  και την 18χρονη σέντερ διεθνή με τις μικρές Εθνικές Κριστέλ Ντιαλλό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια