Κουράκος: «Επενδύουμε στα νέα παιδιά»

Στον Αρης FM 92,8 και την εκπομπή «Σέντρα στην Ενημέρωση» φιλοξενήθηκε ο Γενικός αρχηγός των τμημάτων του Α.Σ Αρη, Κώστας Κουράκος, κάνοντας ένα απολογισμό της αγωνιστικής χρονιάς που τελείωσε. Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Κουράκος σημείωσε:

«Όλο το βάρος σε ένα τμήμα το έχει ο έφορος ο οποίος τρέχει τα διάφορα ζητήματα της καθημερινότητας. Από εκεί και πέρα, ο δικός μου ρόλος είναι όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και δεν μπορεί να λυθεί, να υπάρχει η δική μου συνδρομή ώστε να μπορέσουμε να το λύσουμε. Ειδικά φέτος, αν και οι καιροί είναι δύσκολοι οικονομικά, οι έφοροι υπερβάλουν εαυτό και έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα. Έχουμε μια άψογη συνεργασία και κινούμαστε σε φυσιολογικούς ρυθμούς».

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του ο Γενικός αρχηγός των τμημάτων του Α.Σ., ανέφερε:

«Ως Ερασιτέχνης έχουμε πάρα πολλά τμήματα και είναι απόλυτα φυσιολογικό κάποια να έχουν επιτυχίες και κάποια όχι. Φέτος είχαμε μια κατανόηση από όλα τα τμήματα και τους παίκτες για το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Όλοι οι αθλητές κατάφεραν και έδωσαν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους και η χρονιά σε γενικές γραμμές έκλεισε θετικά. Παράλληλα είχαμε και επιτυχίες στο κομμάτι των ηλικιακών τμημάτων, ειδικά στο μπάσκετ. Αυτό δείχνει ότι αποδίδει καρπούς η φιλοσοφία μας, να στηριζόμαστε δηλαδή στα δικά μας παιδιά».

Αναφερόμενος στα ομαδικά αθλήματα του Ερασιτέχνη, υπογράμμισε:

«Η ομάδα μπάσκετ των γυναικών μας εκπροσώπησε επάξια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, παίζοντας με μεγάλες ομάδες που έχουν υψηλό και καταφέρνοντας να περάσουμε στην φάση των 16. Στο Ελληνικό Πρωτάθλημα είχαμε σταθερή πορεία και τερματίσαμε τέταρτοι. Σε γενικές γραμμές η χρονιά κρίνεται θετική. Αν όλα πάνε καλά και γίνουν σωστές κινήσεις, του χρόνου τα κορίτσια θα πρωταγωνιστήσουν.
Στο μπάσκετ με καρότσι η κατάσταση είναι λίγο περίεργη. Υπάρχουν πολλά οικονομικά προβλήματα καθώς η Ομοσπονδία δεν χρηματοδοτείται από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Μέχρι στιγμής έχουμε παίξει τέσσερεις αγώνες ενώ το κύπελλο έχει αναβληθεί».

Σχετικά με τα ηλικιακά τμήματα, δήλωσε:

«Φέτος πήραμε το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης στους εφήβους και το Πανελλήνιο ενώ ακόμα οι παίδες τερμάτισαν και αυτοί πρώτοι στην πόλη μας.. Οι νεανίδες βγήκαν πρώτες στη Θεσσαλονίκη και έκτες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Από αυτά καταλαβαίνουμε ότι γίνεται καλή δουλειά στις ακαδημίες και ότι υπάρχει καλός προγραμματισμός»

Τέλος ο κ. Κώστας Κουράκος, κάνοντας ένα γενικό σχόλιο για τη χρονιά που τελείωσε, έκλεισε τη συζήτηση λέγοντας:

«Αυτό που πετύχαμε φέτος και είναι και η φιλοσοφία μας είναι να επενδύουμε στα δικά μας παιδιά και με την σωστή καθοδήγηση των προπονητών να τα κάνουμε σωστούς χαρακτήρες και σωστούς αρειανούς» ενώ συμπλήρωσε:

«Έχουμε ξεκινήσει ήδη τον σχεδιασμό για την επόμενη χρονιά. Δεν θα επαναπαυθούμε λόγω της οικονομικής κρίσης. Θα αγωνιστούμε με όλες τις δυνάμεις και όλα τα μέσα που έχουμε για να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται σε όλα τα τμήματα. Σίγουρα πάντως δεν θα υπάρξουν υπερβάσεις οι οποίες στο μέλλον θα επηρεάσουν αρνητικά την ομάδα. Θα ακολουθήσουμε συνετή οικονομική πολιτική».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια