Φαινόμενο ο ΑΟΚ Βέροιας σάρωσε τα πρωταθλήματα της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ.

Μπορεί να ακούγετε υπερβολικό είναι όμως πέρα για πέρα πραγματικό ίσως να είναι και μοναδικό στην Ελλάδα σίγουρα όμως είναι άξιο αναφοράς και συγχαρητηρίων. Μια από τις πιο καινοτόμες και πρωτοπόρες Ενώσεις Καλαθοσφαιρικών Σωματείων της χώρας, αυτή της Κεντρικής Μακεδονίας (Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ.) προκήρυξε και διοργάνωσε την απερχόμενη αγωνιστική περίοδο 2010-11 συνολικά 7 πρωταθλήματα (Α΄ και Β΄ κατηγορία ανδρών, γυναικών, εφήβων, νεανίδων, παίδων και κορασίδων). Εκτός από την κατηγορία των ανδρών, σε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες πρωταθλητής ανακηρύχθηκε, η ίδια ομάδα, ο ΑΟΚ Βέροιας.


Οι 12χρονοι πλέον «λύκοι», όπως είναι το προσωνύμιο της ομάδας του Α.Ο.Κ.(Αθλητικός Όμιλος Καλαθοσφαιριστών), από την Βέροια κατάφεραν να μονοπωλήσουν την πρώτη θέση σε όλα σχεδόν τα πρωταθλήματα που έλαβαν μέρος με εξαίρεση την τρίτη θέση που κατέλαβε η αντρική ομάδα του συλλόγου αγωνιζόμενη στην πρώτη κατηγορία της Ενωσης με ρεκόρ 16 νίκες και 6 ήττες.


Το γυναικείο τμήμα θα διεκδικήσει την άνοδο του στην Α2 Εθνική κατηγορία ενώ τελείωσε το πρωτάθλημα μόλις με μία ήττα, ενώ στο πρωτάθλημα εφήβων παρέμεινε αήττητος μέχρι και την τελευταία αγωνιστική της προκριματικής φάσης για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που έγινε στα Τρίκαλα, όταν και έχασε την πρόκριση από την ομάδα των Σερρών. Στο πρωτάθλημα νεανίδων έκανε μόλις μία ήττα όπως και στα αντίστοιχα πρωταθλήματα παίδων και κορασίδων.
Ο μικρός, αριθμητικά τουλάχιστον, σύλλογος της πόλης – μιας και αριθμεί φέτος περίπου 130 αθλητές από άντρες έως ακαδημίες - πίσω από τον γνωστό Φίλιππο, εδώ και χρόνια έχει μάθει να δουλεύει για τα παιδιά του και το μπάσκετ βασισμένος στην «τρέλα» τον ανθρώπων του (όπως χαρακτηριστικά ζητάει ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Μίσσας) για την πορτοκαλί θεά.
Στα 12 χρόνια της ύπαρξής του έχει καταφέρει να επιδείξει μία συμμετοχή της αντρικής ομάδας το 2003 στη Γ΄ Εθνική, μία της γυναικείας στην Α2΄ Εθνική το 2009 και μια πληθώρα αθλητών που ξεπήδησαν από την ομάδα όπως ο Γιώργος Τριχόπουλος (διεθνής με την εθνική παίδων και νέων ανδρών) που αγωνίζεται φέτος στον Πανελευσινιακό , ο Μπουρδάνος Σωτήρης που ανήκει αυτή τη στιγμή στο δυναμικό της Δόξας Λευκάδας, η Αντιγόνη Χαιριστανίδου (διεθνής με κορασίδων, νεανίδων και νέων γυναικών) που αγωνίστηκε με υποσχετική φέτος στον Παναθλητικό, η Ντίνα Σαρηγιαννίδου (διεθνής με την νέων γυναικών) που ανήκει στην Πυλαία, η Λυδία Κελεπούρη (διεθνής με κορασίδες και νεανίδες), ο Σωκράτης Χατζηχαρίσης (διεθνής με την παίδων, Πανελληνιονίκης παίδων και Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο σχολικό με τις ομάδες του Μαντουλίδη) και τα τελευταία δύο χρόνια ο 17χρονος διεθνής με τις εθνικές παίδων και εφήβων Αλέξης Μήτσιαλος (η απουσία του οποίου για δύο μήνες λόγω τραυματισμού στέρησε από την αντρική ομάδα, την δική της άνοδο). Πίσω από αυτούς υπάρχει ένα πραγματικό μελίσσι αθλητών που περιμένουν και αυτοί με την σειρά τους την δική τους ατομική διάκριση μέσα από την ομαδική δουλειά.
Το μυστικό του συλλόγου είναι από τη μια το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει από την διοίκηση και τους προπονητές και μεταδίδεται στους εκάστοτε αθλητές, σε συνεργασία με τις οικογένειες τους, που είναι πάντα αρωγοί στις όποιες δυσκολίες παρουσιάζονται και από την άλλη όπως προαναφέραμε το μεράκι των ανθρώπων της ομάδας για την σωστή διδασκαλία και εκπαίδευση των παιδιών του συλλόγου στο κορυφαίο άθλημα της χώρας.
Προπονητές με τεράστια προπονητική πείρα στο άθλημα όπως ο Μάριος Γεωργιάδης και ο Θωμάς Τούσας, και ο νεότεροι προπονητικά Πόπη Ελευθεριάδου και Σάκης Ιατρού δίνουν καθημερινά τα διαπιστευτήριά τους στο γήπεδο με την τεράστια συνδρομή και συμπαράσταση των έμπειρων στον χώρο Νίκο Κελεπούρη, Πέτρο Χριστοφορίδη, Παναγιώτη Δαβόρα και Γιάννη Ταγγίδη.
Οι ομάδες των παίδων, των κορασίδων και των γυναικών τον Ιούνιο θα συμμετάσχουν στους αγώνες μπαράζ για την πρόκρισή τους στα αντίστοιχα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και την Α2 εθνική. Άσχετα με το αν προκριθούν στην επόμενη φάση των αγώνων η υπόσχεση που δίνει ο ΑΟΚ Βεροίας είναι ότι ποτέ δεν θα σταματήσει να δίνει στα παιδιά της πόλης την σωστή γαλούχηση στον αθλητισμό μέσω του μπάσκετ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια