Στους τελικούς της Α1 γυναικών η ΦΕΑ

Η ΦΕΑ προκρίθηκε στους μεγάλους τελικούς του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών μετά το 82-54 επί του Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι Θεσσαλονικιές κατέβηκαν στην Αθήνα χωρίς τις Χατζάκου και Σκρμπα και ουσιαστικά με μοναδικές γυναίκες τις Μπουσνάκη, Σπυριδοπούλου και Ντάμπη.




Η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη κατέκτησε το δεύτερο ροζ φύλλο στις αναμετρήσεις με τον Άρη στα playoffs και σε συνδυασμό με την εκτός έδρας νίκη επί των «κίτρινων» στην κανονική περίοδο, προκρίθηκε στους τελικούς όπου θα αντιμετωπίσει τον Αθηναϊκό που προηγείται ήδη με 2-0 νίκες.
Η ΦΕΑ δεν άφησε περιθώριο αμφισβήτησης στις φιλοξενούμενες, επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και δίνοντας συνέχεια στο νικηφόρο σερί της. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Τζίμου έκανε το 16-5 με καλάθι στον αιφνιδιασμό στο 7’ ενώ με τέσσερις συνεχόμενους πόντους της Χένρι, οι γηπεδούχες ξέφυγαν με 20-5 λίγο πριν από τη λήξη της πρώτης περιόδου.
Η ομάδα της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας συνέχισε με το γκάζι πατημένο στο δεύτερο δεκάλεπτο αφού η Βασιλείου διαμόρφωσε το 38-23 με γκολ-φάουλ στα -2’15’’ για τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, παρά την φιλότιμη προσπάθεια των αθλητριών του Αρη και ιδιαίτερα της Μπαλλά που ήταν πολύ δραστήρια και κυριαρχούσε κάτω από την ρακέτα. Το υπόλοιπο του αγώνα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και ο Αρης επεδίωκε να κρατήσει την όσο το δυνατό μικρότερη διαφορά.Δεκάλεπτα: 22-7, 43-28, 61-39, 82-54
Με αυτόν τον τρόπο και με το 82-54 ο Αρης τελείωσε την φετινή του πορεία, που περιελάμβανε μία αξιόλογη πορεία στο Eurocup –-έως και τη φάση των «32»-, πολύ σημαντικές νίκες  και τον τερματισμό στη δεύτερη  θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.
ΦΕΑ (Καπογιάννη): Τζίμου 7 (1), Σταμάτη 16 (2), Δελή 10 (2), Βασιλείου 5, Νικολαϊδου 8, Σταμπούρλου 7, Χένρι 13, Κυριακοπούλου 16.
ΑΡΗΣ (Κωτούλης): Χασάπη, Μπαλλά 8, Ντάμπη 2, Μπουσνάκη 21, Σπυριδοπούλου 5, Πολύχρου 6 (2), Τράντα 10, Τριανταφυλλίδου 2.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια