Ποιες ομάδες παλεύουν για την αποφυγή του υποβιβασμού σε Α΄ και Β΄ ΕΚΑΣΘ ανδρών-Όλα τα σενάρια

Μέρες αργίας θα είναι οι επόμενες μέχρι την Τετάρτη του Πάσχα, όταν θα αρχίσουν τα Πανελλήνια πρωταθλήματα εφήβων και νεανίδων και η στήλη θα επιχειρήσει σήμερα μια πρώτη αναδρομή στα μέχρι τώρα αποτελέσματα των πρωταθλημάτων της ΕΚΑΣΘ και ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό.
*Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο πρέπει να ξεκινήσουμε από την Β΄ Εθνική. Με βάση την σημερινή βαθμολογία έξι αγωνιστικές πριν την λήξη, μάλλον έχουν υποβιβαστεί από την Βόρεια Ελλάδα η Ολύμπια Λάρισας, ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Φίλιππος Βέροιας ενώ ο Απόλλων Καλαμαριάς δίνει την δική του μάχη με το Αιγάλεω.


*Οπότε πέφτουν σίγουρα τρεις ομάδες από τον Βορρά και αν πέσει και η Καλαμαριά τέσσερις. Στην πρώτη περίπτωση θα υποβιβαστούν από την Γ΄ Εθνική οι έξι τελευταίοι των δύο ομίλων του Βορρά, ενώ στην δεύτερη οι δύο έβδομοι από το τέλος θα παίξουν μπαράζ για μια ακόμη θέση που οδηγεί στο τοπικό πρωτάθλημα.
*Πάμε τώρα στην Γ΄ Εθνική και στον πρώτο όμιλο του Βορρά. Τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος από τις ομάδες της ΕΚΑΣΘ υποβιβάζεται σίγουρα ο Αριστοτέλης Επανομής και παλεύει η Μακαμπή.
*Από τον δεύτερο όμιλο πέφτουν σίγουρα Δόξα Δρυμού και Γαλαξίας Αδένδρου σε δύσκολη κατάσταση είναι ο Μακεδονικός, ενώ το παλεύουν Ασβεστοχώρι και ΧΑΝΘ.
*Όπως όλα δείχνουν ένα λογικό σενάριο είναι να πέσουν πέντε ομάδες της Θεσσαλονίκης. Σ’  αυτή την περίπτωση από την Α΄ ΕΚΑΣΘ θα υποβιβαστούν επτά και από την Β΄ οι τέσσερις τελευταίοι κάθε ομίλου και ένας από τους δύο πέμπτους από το τέλος. 
*Σε περίπτωση που πέσουν έξι ομάδες της ΕΚΑΣΘ από τους δύο ομίλους της Γ΄ Εθνικής από την Α΄ κατηγορία υποβιβάζονται οκτώ και από τους δύο ομίλους της Β΄ από πέντε. Τέλος στο χειρότερο για την Θεσσαλονίκη σενάριο υποβιβασμού επτά ομάδων της από την Γ΄ Εθνική, πέφτουν εννέα από την Α΄, πέντε από κάθε όμιλο της Β΄ και παίζουν μπαράζ για άλλη μια θέση υποβιβασμού οι δύο έκτοι από το τέλος. 
*Αν ρίξουμε μια ματιά στα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΘ, βλέπουμε ότι από την πρώτη κατηγορία μια αγωνιστική πριν την λήξη σε κάθε περίπτωση υποβιβάζονται τουλάχιστον επτά που είναι οι Αστέρας Σίνδου, Ελπίδα Αμπελοκήπων, Μέγας Αλέξανδρος Εχεδώρου, Βεργίνα, ΠΚ Νεάπολης, ΠΣ Ευκαρπίας και ο χαμένος του αγώνα της Δευτέρας 2 Μαΐου μεταξύ Νέας Ραιδεστού και Ζέφυρου. Αν πέσουν τελικά οκτώ (με πτώση έξι ομάδων της ΕΚΑΣΘ από την Γ΄ Εθνική), πέφτει και ο νικητής του προαναφερθέντος αγώνα (υπάρχει μια πιθανότητα να γλυτώσει η Νέα Ραιδεστός μόνο αν ισοβαθμίσει με τον ΒΑΟ), ενώ αν πέσουν εννέα γίνεται ο κακός χαμός.
*Πολλά θα κριθούν από τον αγώνα μεταξύ του Κεραυνού και του ΒΑΟ στο Ωραιόκαστρο καθώς οι δύο ομάδες μαζί με τον Ηφαιστο ισοβαθμούν στην ένατη, από το τέλος θέση. Η ομάδα του Δημήτρη Μπουσβάρου υποδέχεται τον ανεβασμένο στην Γ΄ Εθνική Αργοναύτη, οπότε είναι πολύ πιθανόν ο ηττημένος του πρώτου αγώνα να πέσει κατηγορία.
*Ας πάμε τώρα στην Β΄ κατηγορία. Στον πρώτο όμιλο αν πέσουν 4+4+1 ομάδες είναι σίγουρα στην Γ1 τα Κουφάλια, η ΑΕ Συκεών, οι Μακεδόνες Αξιού και η Νίκη Νεοχωρούδας ενώ στα μπαράζ θα είναι ο Πύργος Χαλάστρας ή οι Αμπελόκηποι.
*Στην τελευταία αγωνιστική της Παρασκευής 29 Απριλίου, ο Πύργος υποδέχεται τους Μαχητές Πεύκων που βγήκαν στα πλέι-οφ και οι Αμπελόκηποι τους υποβιβασμένους Μακεδόνες Αξιού. Αν νικήσουν ή χάσουν και οι δύο στα μπαράζ πάει ο Πύργος Χαλάστρας, αν χάσουν οι Αμπελόκηποι και νικήσει ο Πύργος οι Αμπελόκηποι θα παίξουν το συγκεκριμένο παιχνίδι.
*Υπάρχει βέβαια και το σενάριο να πέσει ο ένας αν πέσουν πέντε από τον όμιλο, όπως και το σενάριο να παίξει μπαράζ και ο άλλος αν πέσουν 5+5+1 από την κατηγορία. Υπάρχει μια πιθανότητα να παίξει μπαράζ σ’ αυτή την περίπτωση και ο Αγιος Αθάνασιος αν ισοβαθμήσει με τους Αμπελόκηπους, ενώ σε κάθε περίπτωση σώζεται η ΑΚΕΤΣ.
*Στον δεύτερο όμιλο αν πέσουν τέσσερις ομάδες αυτές είναι ο Ποσειδώνας Καλαμαριάς, ο ΠΑΟΔ, ο ΣΑΕ Αστέρια και ένας εκ των Αρετσού και Ναυάρχου Βότση με τον άλλον να παίζει μπαράζ. Αν πέσουν πέντε πέφτουν και οι δύο, αν παίξει μπαράζ και ο έκτος από το τέλος αυτός είναι ο Γαλαξίας. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια