Καλέντζου: «Ανταμείφθηκε ο ιδρώτας μας»

Η διοργάνωση του Κυπέλλου πάντα κρύβει εκπλήξεις και ο Πρωτέας Βούλας δεν απείχε να κάνει την μεγαλύτερη κόντρα στον Αθηναϊκό, στον τελικό του Κυπέλλου Γυναικών, αλλά ο τίτλος κατέληξε στον Αθηναϊκό που επικράτησε του τυπικά γηπεδούχου Πρωτέα με 64- 61. Η πρώτη κούπα ήρθε για την ομάδα του Βύρωνα με μία αγχωτική νίκη που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα . Ο Πρωτέας δεν φοβήθηκε να κοιτάξει στα μάτια τον αντίπαλο του και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την δεύτερη θέση, αλλά η εμπειρία των κοριτσιών του Αθηναϊκού ήταν αυτή που τους χάρισε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον τίτλο. Το superbasket.gr μίλησε με την αρχηγό της ομάδας, Τούλα Καλέντζου.




-Τι σημαίνει αυτό το κύπελλο για εσάς, που αμφισβητηθήκατε κατά τη διάρκεια της χρονιάς και ειδικά μετά τον αποκλεισμό στο Eurocup;

«Σημαίνει πάνω από όλα ανταμοιβή του ιδρώτα μας και των κόπων μας όλης της χρονιάς. Ειδικά μετά την αποτυχία στο Eurocup, και θεωρώ αποτυχία όχι ότι δεν κατακτήσαμε τον τίτλο αλλά ότι δεν καταφέραμε να παίξουμε στον τελικό, μας είχανε μείνει οι δυο στόχοι που είχαμε εξαρχής, το Κύπελλο και το Πρωτάθλημα. Ήρθε λίγο δύσκολα το Κύπελλο, αλλά δεν έχει καμία απολύτως σημασία, τέλος καλό όλα καλά και το τρόπαιο είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην ομάδα του Αθηναϊκού».

-Για σένα προσωπικά που είσαι και η αρχηγός της ομάδας;

«Κάθε κύπελλο, κάθε τελικός είναι διαφορετικός. Οποιοσδήποτε αθλητής συμμετέχει σε έναν τελικό, θέλει να κερδίζει. Έτσι και εγώ , ανήκω σ’ αυτήν την κατηγορία αθλητών. Μ’ αρέσει να παίζω με τελικούς , το ευχαριστιέμαι και πόσο μάλλον όταν το αποτέλεσμα είναι θετικό είναι ευτυχισμένη».

-Το παιχνίδι δεν ήταν εύκολο για εσάς, παρότι ήσασταν το φαβορί απέναντι σε μια ομάδα νεοφώτιστη όπως ο Πρωτέας Βούλας.

«Δεν έχει σημασία. Πρώτον, ο τελικός του Κυπέλλου είναι μια ξεχωριστή διοργάνωση που πάντα κρύβει εκπλήξεις. Κατά δεύτερον περιμέναμε ότι θα είναι δύσκολο το παιχνίδι. Πιστεύω ότι ο προπονητής του Πρωτέα, ο Δάγλας επειδή κάποιες παίκτριες από εμάς έχουμε συνεργαστεί μαζί του στο παρελθόν και είναι εξαιρετικός προπονητής, είχε διαβάσει πολύ καλά το ματς. Κατάφερε η ομάδα του Πρωτέα να μας περιορίσει κάποια στοιχεία του παιχνιδιού μας , ήταν εύστοχη στα τρίποντα και ο αγώνας ήταν αμφίρροπος. Δεν υποτιμήσαμε σε καμία περίπτωση τον αντίπαλο και θεωρώ ότι εκ του αποτελέσματος τώρα κρίνοντας ότι ήταν πολύ καλό το παιχνίδι στην διακύμανση του σκορ. Για το θέαμα που προσφέραμε δεν είμαι σίγουρη, αλλά με βεβαιότητα θεωρώ ότι κράτησε το κοινό σε ενδιαφέρον, ειδικά στα τελευταία δευτερόλεπτα. Αυτό είναι καλό για το άθλημα γενικότερα».

-Η παρουσία του κόσμου σε ικανοποίησε;

«Ναι, για ένα final- four εντός των τειχών της Αττικής που είναι λίγο δύσκολο να έρθει ο κόσμος, νομίζω ότι ήταν  πάρα πολύ καλά. Ειδικά η διοργάνωση ήταν εξαιρετική, από τις καλύτερες που έχω συμμετάσχει τα τελευταία χρόνια».

-Είσαι αισιόδοξη ότι μετά το Κύπελλο, θα έρθει και το Πρωτάθλημα;

«Ναι, αν και στο αθλητισμό όλα γίνονται. Περιμένουμε απλά το τέλος. Το καθήκον μας το κάναμε στην κανονική περίοδο , έχουμε δύο νίκες κόντρα σε όλους τους αντιπάλους. Από εκεί και πέρα μας απομένουν μόνο δύο παιχνίδια. Νομίζω ότι θα είμαστε καλά και θα τα καταφέρουμε. Το επίπεδο της ομάδας μας φαίνεται και μέσα από το ρεκόρ που κρατά ο Αθηναϊκός. Το οποίο ρεκόρ δείχνει παράλληλα και το επίπεδο πρωταθλητισμού στην Ελλάδα και την διαφορά δυναμικότητας , μιλώντας πάντα για το πρωτάθλημα. Καθώς το Κύπελλο είναι μια τελείως διαφορετική διοργάνωση. Στην Α1 είναι σίγουρα και οι οικονομικές συγκυρίες που παίζουν τον ρόλο τους και υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές στις ομάδες. Ευτυχώς, πίσω από τον Αθηναϊκό, είναι ο Χαρδαλιάς , ο οποίος αν δεν μας στήριζε, ίσως και εμείς να ήμασταν σε ένα πρωτάθλημα πολύ χαμηλότερου επιπέδου και μην υπήρχαν όλη αυτή η πορεία. Όποτε ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους που είναι γύρω από την ομάδα, και συνεχίζουμε όσο αντέχουμε».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια