Ζήσης Μπαρτζώκας: «Να αναπτύξουμε το ταλέντο των παιδιών»




Ο τεχνικός των Διόσκουρων Κοζάνης Ζήσης Μπαρτζώκας άνοιξε τα χαρτιά του μέσω του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (sepk.gr), αναφερόμενος στην πορεία της ομάδας του προς τη Γ' Εθνική.
Ο Ζήσης Μπαρτζώκας είναι αυτή τη στιγμή 31 ετών και το 2003 αποφοίτησε από το ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, ενώ το 2005 ολοκλήρωσε και το μεταπτυχιακό του πάνω στην ανθρώπινη απόδοση και υγεία. Από το 2001 μέχρι το 2003 εργάστηκε στις ακαδημίες του Άρη, ενώ το 2004 μετακόμισε στη νεοσύστατη τότε ομάδα, Διόσκουρους Κοζάνης, αρχικά στα τμήματα ακαδημιών.

Το 2005 ανέλαβε το αντρικό, το οποίο ανέβασε στην Α' ΕΚΑΣΔΥΜ. Από το  2007 έως το 2009 έγινε ξανά υπεύθυνος ακαδημιών της ομάδας, ενώ από φέτος βρίσκεται ξανά στη θέση του «head coach» του αντρικού τμήματος των Μακεδόνων. Αναλυτικά τα όσα είπε:
-Για τη φετινή χρονιά: «Μέχρι στιγμής πιστεύω πως τα έχουμε πάει πολύ καλά. Βέβαια, θεωρούσα πως θα μπορούσαμε να ανέβουμε κατηγορία χωρίς τα πλέι οφ, όμως ακόμα κι έτσι έχουμε τον πρώτο λόγο, καθώς διαθέτουμε το πλεονέκτημα έδρας και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε. Είμαστε αρκετά καλύτερα από τις άλλες ομάδες».
-Για τη μέχρι στιγμής πορεία των Διόσκουρων στο πρωτάθλημα της Α' ΕΚΑΣΔΥΜ: "Πιστεύω πως η πορεία μας οφείλεται κυρίως στο επίπεδο των παικτών, καθώς διαθέτουμε επτά πάρα πολύ έμπειρους παίκτες. Βέβαια, για να είμαι ειλικρινής, ο ανταγωνισμός εδώ δεν θα έλεγα πως είναι και τόσο υψηλός».
-Σχετικά με την ανάπτυξη του μπάσκετ στην περιοχή της Κοζάνης: «Η Κοζάνη είναι μία πόλη με πολλές ομάδες καλαθοσφαίρισης. Αυτό από τη μία είναι καλό για τον μαζικό αθλητισμό, καθώς υπάρχουν πολλά παιδιά που ασχολούνται. Αλλά από την άλλη, το κακό είναι πως έτσι οι νεαροί παίκτες μοιράζονται κι έτσι δεν υπάρχει ένα δυνατό γκρουπ. Όμως όπως και να το κάνουμε είναι ενθαρρυντικό το γεγονός πως περισσότερα από 1.000 παιδιά ασχολούνται με αυτό».
-Για την επικείμενη πρόκληση της Γ' Εθνικής που ανοίγεται εν όψει της νέας σεζόν: «Τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Πιστεύω πως αν καταφέρουμε να κερδίσουμε την άνοδο, η ομάδα θα μπορέσει να σταθεί στη Γ' Εθνική, καθώς υπάρχουν ομάδες που δεν θα μπορούν να κάνουν αυτά που έκαναν τα προηγούμενα παιδιά όσον αφορά τις οικονομικές υποχρεώσεις τους. Έχω παρατηρήσει ότι το επίπεδο έχει πέσει τόσο στη Γ' Εθνική, όσο και στα υπόλοιπα πρωταθλήματα, ξεκινώντας από την Α1».
-Για την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ: «Δεν είμαι αρκετά αισιόδοξος. Υπάρχει αβεβαιότητα στις ομάδες, κάτι που δεν είναι απόρροια μονάχα της οικονομικής κρίσης. Οι παίκτες και οι προπονητές θα πρέπει να μειώσουν τις οικονομικές απαιτήσεις που εγείρουν. Όλοι όσοι αγαπάμε το μπάσκετ, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Κι αυτό να ξεκινάει από τις μικρές ηλικίες. Να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε να αναπτύξουμε το ταλέντο των παιδιών και να τα εντάξουμε σταδιακά στις αντρικές ομάδες».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια