Οι μεγάλοι νίκησαν τους μικρούς στο all star game των νέων

Το παιχνίδι των νέων ανάμεσα σε U22 και U20 έληξε με νικητές τους πρώτους, οι οποίοι σε ένα παιχνίδι γεμάτο θέαμα επιβλήθηκαν με 69-68. Όπως διαβάζουμε στο www.basketblog.gr το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από την αρχή καθώς καμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ. Η ομάδα U22, υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Ιτούδη, έδειξε από την αρχή τη διάθεση της να φορτώσει παιχνίδι στη ρακέτα, με τον Γιώργο Μπόγρη να ποστάρει συνεχώς.



Για την ομάδα των U20 η απάντηση σε αυτό ήταν ο Λίνος Χρυσικόπουλος, ο οποίος όντας σε εξαιρετική κατάσταση στο πρώτο δεκάλεπτο ηγήθηκε της ομάδας του.
Στα πρώτα δέκα λεπτά οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, με το δεκάλεπτο να λήγει ισόπαλο με 21-21. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι όροι αντιστράφηκαν καθώς όσο βρισκόταν στο παρκέ ο Βασίλης Καββαδάς η ομάδα των U20 ήταν αυτή που επικέντρωσε το επιθετικό της παιχνίδι στη ρακέτα. Οι δύο ομάδες έπαιξαν πιο ελεύθερα με αποτέλεσμα να υπάρξουν δύο εντυπωσιακές φάσεις.
Πρώτα ο Τσακαλέρης βγήκε στον αιφνιδιασμό και έκανε ένα εντυπωσιακό κάρφωμα. Στην επόμενη όμως φάση οι U20 απάντησαν με alley hoop του Καββαδά μετά από πάσα του Κατσίβελη. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μια αεροπλανική κίνηση του Κώστα Σλούκα, ο οποίος διαμόρφωσε το 49-44. Το δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό με τους U20 να κυνηγούν στο σκορ. Και οι δύο ομάδες είχαν επιθετικό πλουραλισμό καθώς όλοι σχεδόν οι παίκτες είχαν ενεργό ρόλο στο επιθετικό παιχνίδι.
Η φάση του δεκαλέπτου έγινε από τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς, ο οποίος με εντυπωσιακό coast to coast σημείωσε το 60-59 για την ομάδα του. Εν τέλει το δεκάλετο έκλεισε με την ομάδα των U22 να διατηρούν μία μικρή διαφορά (65-61). Στο τέταρτο και τελευταίο μέρος το παιχνίδι έγινε πιο άναρχο. Οι παίκτες και των δύο ομάδων προσπάθησαν να προσφέρουν θέαμα, άλλες φορές με επιτυχία άλλες ανεπιτυχώς. Ο Κατσίβελης με δίποντο μείωσε σε 67-66 δύο λεπτά πριν το τέλος, χωρίς όμως η ομάδα του να πάρει τελικά τη νίκη.
Το τελικό σκορ (69-68) διαμορφώθηκε με δίποντο του Κακκαβά. Στο τελευταίο λεπτό η ομάδα των U20 προσπάθησε να κλέψει το παιχνίδι, χωρίς όμως επιτυχία.
Δεκάλεπτα: 21-21, 49-44, 65-61, 69-68
Διαιτητές: Διαμαντής - Μπούσιας - Πίγκας
U22 (Ιτούδης): Μάντζαρης, Παπαντωνίου 9 (1), Γιαννόπουλος 3 (1), Αράπης, Παπανικολάου 5, Σλούκας 4, Παππάς 9 (1), Κασελάκης, Σαρικόπουλος 4, Τσακαλέρης 2, Μπόγρης 15, Γιάνκοβιτς 18
U20 (Αγγέλου): Μποχωρίδης, Καπινιάρης, Κατσίβελης 14 (1), Αντωνάκης 3 (1), Κανονίδης 2, Καραθανάσης 2, Ζούμπος, Νικολακόπουλος, Χρυσικόπουλος 14 (4 τρ. 10 ριμπάουντ), Κουκουλάς 3, Ψαρόπουλος 2, Καββαδάς 27 (1), Γεωργάκης.

Πήρε τον διαγωνισμό τριπόντων ο Σλούκας

Μπορεί ο Κώστας Σλούκας να ήταν "κρύος", καθώς στον αγώνα είχε μόλις μία προσπάθεια (άστοχη) εντός παιδιάς, όμως κράτησε το καλύτερο όχι για το τέλος, αλλά για τη μέση. Συγκεκριμένα για τον διαγωνισμό τριπόντων που διεξήχθη στο ημίχρονο όπου και ήταν ο νικητής, επικρατώντας στον τελικό του Φώτη Ζούμπου του Παναθηναϊκού.
Πρώτος σούταρε ο Ζούμπος ο οποίος ξεκίνησε αγχωμένος, όμως από την μέση και μετά ζεστάθηκε και πέτυχε 11 πόντους, τέσσερεις λιγότερους από όσους πέτυχε στον προκριματικό.
Ο Σλούκας, ο οποίος είχε την καλύτερη επίδοση στους προκριματικούς με 17, μπήκε από την αρχή σε ρυθμό και κατάφερε να μαζέψει 15 βαθμούς κερδίζοντας τον διαγωνισμό και παράλληλα το δικαίωμα να αγωνιστεί στον αντίστοιχο αυριανό των αντρών.
Οι Χάρης Γιαννόπουλος και Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς του Πανιωνίου αγωνίστηκαν στα προκριματικά του διαγωνισμού, συγκεντρώνοντας 13 και τέσσερεις πόντους αντίστοιχα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότερες προσπάθειες του Γιαννόπουλου... "μπήκαν και βγήκαν" κάτι που προκάλεσε την συμπάθεια του κοινού απένεντι του. Ο Γιάνκοβιτς από την άλλη δεν ξεκίνησε καλά και παρά το θερμό χειροκρότημα της εξέδρας έμεινε στους τέσσερεις πόντους.
Ο Λίνος Χρυσικόπουλος, επηρεασμένος από τις προσπάθειες που κατέβαλε στην διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, έμεινε στους εφτά πόντους, ενώ συγχαρητήρια αξίζουν και στο νεαρό Βαγγέλη Κουτσόπουλο, του Γενικού Λυκείου Κρεστενών, ο οποίος έμεινε εκτός τελικού για μόλις ένα πόντο (πετυχε 14).

"Παίκτες με πλούσιο ταλέντο"

Οι προπονητές των δύο... "μικρών ομάδων" του σημερινού αγώνα έδωσαν την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος ενός αγώνα που αποτέλεσε "ευχάριστο διάλειμμα από τους στόχους", όπως συμφώνησαν οι Δημήτρης Ιτούδης και Βαγγέλης Αγγέλου. Ο βοηθός προπονητή του Παναθηναϊκου είπε χαρακτηριστικά:
"Είναι τιμή μας που βρισκόμαστε εδώ. Ευχαριστούμε τον ΕΣΑΚΕ, τους αθλητές και τον κόσμο. Να ξέρετε ότι τα παιδιά αυτά έχουν πλούσιο ταλέντο, αρχίζουν και παίρνουν συμμετοχή στις ομάδες τους και τα επόμενα χρόνια θα μας δώσουν αρκετές χαρές".
Ο Βαγγέλής Αγγέλου από την πλευρά του, συμφώνησε με τον Δημήτρη Ιτούδη και πρόσθεσε: "Αυτή η φουρνιά διαθέτει πολύ καλά παιδιά, με ταλέντο, όμως έχουν έλλειψη θράσους. Έτσι είναι το μπάσκετ. Χρειάζεται θράσος και κάποιος να σε ενθαρρύνει. Αυτή είναι η δουλειά μας".
Ο MVP του σημερινού αγώνα, Λίνος Χρυσικόπουλος, έκανε και αυτός δηλώσεις σχετικά με τον αγώνα και την ατομική του βράβευση: "Το σημαντικό είναι ότι το ευχαριστήθηκε ο κόσμος αλλά και εμείς. Μπορεί να βγήκα πολυτιμότερος όμως η ατομική διάκριση έρχεται μέσα από την σκληρή δουλειά".
Ο νικητής του διαγωνισμού τριπόντων, Κώστας Σλούκας, εμφανώς χαρούμενος από τη νίκη του δήλωσε: "Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήρθε σήμερα στο γήπεδο. Το ότι κέρδισα τον διαγωνισμό είναι θέμα τύχης και ημέρας. Ο Ζούμπος είναι πολύ καλός σουτέρ".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια